Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας φτιάχνει φανταστικό burger με φιλέτο κοτόπουλο, brie & μαρμελάδα φράουλα - Μοναδικό !

Οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε !

Υλικά

  • ½ κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
  • ½ κ.σ. αποξηραμένο δενδρολίβανο
  • ½ κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό
  • ½ κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κ.σ. κλασσικό αλάτι, Καλας
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο + επιπλέον για λάδωμα
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 2 πράσινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • στρογγυλά ψωμάκια για μπέργκερ
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ φλ. μαγιονέζα
  • 1 μάτσο φρέσκο σπανάκι
  • 120 γρ. τυρί brie, κομμένο σε φετάκια
  • 4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα

Ευχαριστούμε το Δημήτρη Σκαρμούτσο & το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, το βασιλικό, το θυμάρι, το αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν.
  • Τρίβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με το μείγμα μπαχαρικών.
  • Σε ένα μεγάλο σχαροτήγανο ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε υψηλή φωτιά.
  • Τοποθετούμε τα φιλέτα κοτόπουλου στο τηγάνι και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση του χρόνου ψησίματος, μέχρι να φανούν τα σημάδια της σχάρας επάνω στα φιλέτα και να μαγειρευτεί το κρέας.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα δυο φιλέτα κοτόπουλου.
  • Πασπαλίζουμε τα μήλα με ζάχαρη και κανέλα, τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.
  • Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και λαδώνουμε την κομμένη πλευρά τους. Ψήνουμε τα ψωμάκια στο σχαροτήγανο, με την κομμένη τους πλευρά προς τα κάτω, για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το σκόρδο και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε.
  • Αλείφουμε το κάτω μισό από το κάθε ψωμάκι με το μείγμα της μαγιονέζας, τοποθετούμε μερικά φύλλα σπανάκι, φέτες ψημένου μήλου, φετάκια τυρί brie , αλείφουμε λίγη μαρμελάδα φράουλας, τοποθετούμε το φιλέτο κοτόπουλου, από μία γενναιόδωρη κουταλιά μαρμελάδα φράουλας, κλείνουμε με το ψωμάκι και σερβίρουμε.

 

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Από το 2010 ως το 2013, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στους δημοφιλείς τηλεοπτικούς διαγωνισμούς Master Chef και Master Chef Junior του Mega Channel, μαζί με τον Λευτέρη Λαζάρου και τον Γιάννη Λουκάκο. Το 2017, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στην αναβίωση του Master Chef του Star Channel, κάνοντας τον το μόνο κριτή που εμφανίστηκε και στις δύο εκδοχές της σειράς. Αποχώρησε από την σειρά οικειοθελώς πριν την δεύτερη σεζόν.

Από το 2013 ως το 2014, παρουσίαζε την εκπομπή Χωρίς Συνταγή στο Mega Channel. Από το 2015 ως το 2017, ήταν ο παρουσιαστής και κριτής του τηλεοπτικού διαγωνισμού Blind Taste στο Star Channel.

Από το 2018, παρουσιάζει την εκπομπή μαγειρικής Food n' Friends με τον κωμικό Ηλία Φουντούλη, στο ANT1. Από το 2020, παρουσιάζει την εκπομπή Γειτονιές στο Πιάτο στο ΑΝΤ1.

Το 2020, είχε τέσσερα εστιατόρια, και την υπηρεσία catering Δειπνοσοφιστήριον.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο dimitrisskarmoutsos.gr που θα σας συναρπάσουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ