Γιάννης Λουκάκος: Λαχταριστό κοτοπουλάκι στο τηγάνι, με κάπαρη και καβουρδισμένο βούτυρο - Αφήστε το να λιώνει...

Μοναδικός συνδυασμός γεύσεων !

Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 γρ. μαραθόσπορος τριμμένος
  • 10 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 3 γρ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 4 γρ. αλάτι
  • 600 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. Βούτυρο Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 30 γρ. σκόρδο, σκελίδες, σπασμένες
  • 50 γρ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. κρασί λευκό
  • 300 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 10 γρ. μαϊντανός, φύλλα, χοντροκομμένα
  • 4 γρ. λεμόνι, ξύσμα
  • 30 γρ. λεμόνι, χυμός
  • αλάτι

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την πάπρικα, το θυμάρι, τον μαραθόσπορο και το αλάτι.
  • Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου στη μέση του πάχους τους. Τα βάζουμε ανάμεσα από δύο κομμάτια μεμβράνης και τα χτυπάμε με ένα μπάτη μέχρι το πάχος τους να είναι ομοιόμορφο και περίπου 1,5εκ.
  • Αλατίζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου τα περνάμε από το μείγμα του αλευριού που φτιάξαμε και τινάσουμε να φύγει το περίσσιο  αλεύρι.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μισό βούτυρο και βάζουμε  το κοτόπουλο.
  • Προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα εξωτερικά, να ψηθεί εσωτερικά του αλλά να παραμείνει ζουμερό, για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, προσθέτουμε την κάπαρη, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα κατά το ήμισυ.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, επαναφέρουμε το κοτόπουλο και δένουμε τη σάλτσα με το υπόλοιπο βούτυρο. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμόνι, τον χυμό λεμονιού, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με έξτρα αλάτι ή λεμόνι αν χρειάζεται.
  • Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε πιάτα και μοιράζουμε τη σάλτσα στα πιάτα.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ