Good news για τον Τζεφ Μπέζος! Πούλησε άλλα 14. εκατ. μετοχές της Amazon αξίας 2,4 δισ. δολαρίων

Μέσα σε 9 μέρες

Goods news για τον Τζεφ Μπέζος, αφού ξεπούλησε 14 εκατομμύρια μετοχές της Amazon αξίας 2,4 δισ. δολαρίων, ανεβάζοντας το σύνολο των πωλήσεων από την αρχή του μήνα σε 50 εκατομμύρια μετοχές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, οι πωλήσεις ξεκίνησαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και συνεχίστηκαν μέχρι την Τρίτη, με τον Μπέζος να πουλά συγκεκριμένα 14.006.906 μετοχές της εταιρείας για περίπου 2,37 δισ. δολάρια.

Οι πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν βάσει ενός σχεδίου που υιοθέτησε ο Μπέζος τον Νοέμβριο και αποκάλυψε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το οποίο έθετε ως ανώτερο στόχο να πουλήσει έως και 50 εκατομμύρια μετοχές της Amazon πριν από τις 31 Ιανουαρίου 2025.

Αρχικά, ο Μπέζος πούλησε περίπου 12 εκατομμύρια μετοχές της Amazon, αξίας περίπου 2,03 δισ. δολαρίων, την περασμένη εβδομάδα, επιπλέον μιας άλλης δόσης 12 εκατομμυρίων μετοχών λίγες μέρες πριν. Πούλησε άλλα 12 εκατομμύρια μετοχές την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Μπέζος δεν είχε πουλήσει μετοχές της Amazon από τον Μάιο του 2021, τη χρονιά που παραιτήθηκε από τη θέση του CEO, πριν από τις τελευταίες διακυμάνσεις στις πωλήσεις της εταιρείας. Δώρισε μετοχές της Amazon αξίας περίπου 240 εκατ. δολαρίων πέρυσι.

Οι πωλήσεις μετοχών του Μπέζος έχουν επιταχυνθεί από τότε που ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι θα άφηνε το Σιάτλ και θα μετακομίσει στο Μαϊάμι, επιτρέποντάς του να είναι πιο κοντά με την αρραβωνιαστικιά του, Lauren Sanchez, και τους γονείς του, καθώς και τις επιχειρήσεις της Blue Origin.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ