Η οργή της Μιμής Ντενίση για το θλιβερό ατόπημα του Βρετανικού Μουσείου: «Θα τα πούμε διεθνώς, θα σας ενημερώσω & όσοι πιστοί προσέλθετε» (φωτό)

Αντιδρά η ηθοποιός στην απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να δώσει άδεια για να γίνει επίδειξη μόδας ανάμεσα στα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η Μιμή Ντενίση ανήρτησε ποστ στο Instagram στο οποίο εκφράζει ξεκάθαρα την δυσαρεσκειά της προς το Βρετανικό Μουσείο.

Το Βρετανικό Μουσείο έδωσε άδεια χθες να παρουσιάσει την νέα του συλλογή ο Τουρκοκαναδός σχεδιαστής μόδας Erdem Moralioglu, εμπνευσμένη από την κομψή γκαρνταρόμπα της θρυλικής Μαρίας Κάλλας.

Αυτή τους η απόφαση δημιούργησε πανικό στα social media και είναι πραγμτικά προκλητική για την χώρα μας και όχι άδικα μετα από τις πολλάπλες μας προσπάθειες να τα επανακτήσουμε.

Στην λεζάντα της ανάρτησης η Μιμή Ντενίση συμφωνεί με την δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνει και γράφει: "Το Βρετανικό μουσειο θέλει να μας δείξει ποσό μας υποτιμά!!! Μπράβο !!! Επίδειξη Τούρκου σχεδιαστή με εμπνευση την Καλλας μπροστά στα αριστουργήματα του Φειδια. Που τα κρατούν δυο αιώνες γιατί εμείς δ ε ν μπορούμε να τα προστατεύσουμε!!! Πολύ σωστά απάντησε η Υπ. Πολιτισμού. Μόλις τελειώσουν οι παραστάσεις μου σε Θεσαλονικη κ Λευκωσια αρχίζω το ντοκυμαντέρ. Κ θα τα πούμε διεθνώς. Θα σας ενημερώσω κ όσοι πιστοί προσέλθετε. Κάθε βοήθεια την χρειαζόμαστε. Με την παρουσία τις γνώσεις κ την αγάπη σας".

Διαβάστε ακόμα: Μιμή Ντενίση: Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα - Πρώτη φορά θα πέσει φως στην μεγαλύτερη αρπαγή πολιτιστικής κληρονομιάς

Δείτε την ανάρτηση: 

Παρακάτω η δήλωση της Υπουργού Λίνας Μενδώνη: 

«Με τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το Βρετανικό Μουσείο, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό του προς τα αριστουργήματα του Φειδία. Οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου ευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο το μνημείο αλλά και τις οικουμενικές αξίες που αυτό εκπέμπει. Οι συνθήκες έκθεσης και φύλαξης των γλυπτών, στη Duveen Gallery, συνεχώς επιδεινώνονται. Είναι η ώρα τα κλεμμένα και κακοποιημένα γλυπτά αριστουργήματα να αστράψουν στο αττικό φως».

Η Μιμή Ντενίση ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάκου και παραγωγή της εταιρίας LUMAD της  Έλενας Χατζηαλεξάνδρου, τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ ξεκινούν τον ερχόμενο Μάιο, φέρνοντας στην επιφάνεια γεγονότα και αλήθειες, που μέχρι σήμερα ήταν καλά κρυμμένα στα προσωπικά έγγραφα της οικογένειας του Έλγιν.

Κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντερ εννοείται είναι η ταλαντούχα Μιμή Ντενίση.

Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει το χρονικό της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα, με  μία άλλη μάτια, όπως αποτυπώθηκε μέσα από την ιδιωτική αλληλογραφία του Λόρδου ‘Ελγιν και της συζύγου του.

Για πρώτη φορά θα πέσει φως στην μεγαλύτερη αρπαγή πολιτιστικής κληρονομιάς ενός έθνους μέσα από προσωπικές συνομιλίες και αυθεντικά έγγραφα.

Η τέχνη, για μια ακόμα φορά, έρχεται να διορθώσει την ιστορία όπως αυτή έχει καταγραφεί και καλείται να γίνει το όχημα που θα αποκαταστήσει την αλήθεια και θα κινητοποιήσει συνειδήσεις. 

Διαβάστε ακόμη: Ε όχι! Η απόλυτη πρόκληση των Βρετανών: Έδωσαν σε Τούρκο σχεδιαστή να παρουσιάσει την συλλογή του, εμπνευσμένη από την Μαρία Κάλλας- Ανάμεσα στα Γλυπτά του Παρθενώνα (φωτό & βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ