Made in Greece: Αχ αυτό το γλυκό κρασί της Σάμου! Tο Samos Vin Doux αναδείχθηκε ο καλύτερος επιδόρπιος οίνος της χρονιάς (φωτό)

Η Σάμος κάνει την Ελλάδα περήφανη

Το Samos Vin Doux αποτελεί έναν κορυφαίο οίνο παγκοσμίου φήμης. Πρόσφατα, το Σαμιώτικο Μοσχάτο κέρδισε ακόμη μια διάκριση, καθώς ψηφίστηκε ως ο καλύτερος επιδόρπιος οίνος του 2024 στο Διαγωνισμό της Θεσσαλονίκης.

Η δημιουργία του Σαμιώτικου Μοσχάτου αποτελεί αποτέλεσμα πολυετούς κόπου από γενιές Σαμίων.

Ο μοναδικός αμπελώνας του νησιού φέρνει το άρωμα του μοσχάτου σταφυλιού, καθιστώντας το ξεχωριστό. Η αγάπη και η ακάματη προσπάθεια των αμπελοκαλλιεργητών του νησιού συνέβαλαν στην ανάδειξη αυτού του εξαιρετικού «άσπρου μικρόρωγου Μοσχάτου Σάμου». Η οινοποίηση, που στηρίζεται στην μακρά οινοποιητική παράδοση του νησιού, συνδυάζεται με τεχνολογικές εξελίξεις, προσαρμόζοντας τον τρόπο παραγωγής στα υψηλά πρότυπα ποιότητας.

Η φετινή χρονιά αποτελεί ιδιαίτερο ορόσημο για τον Συνεταιρισμό και τους καλλιεργητές του, καθώς συμπληρώνονται 90 χρόνια από την ίδρυσή του.

 Η χρονιά ξεκίνησε με μια σημαντική διάκριση για το Samos Vin Doux, το οποίο αναδείχθηκε ως ο "Καλύτερος Επιδόρπιος Οίνος" στον 24ο Διεθνή Διαγωνισμό "Thessaloniki Wine and Spirits Trophy".

Αυτός ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την "Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος" και έχει την αιγίδα του προέδρου της Επιτροπής, Master of Wine Κωνσταντίνου Λαζαράκη. Ο διαγωνισμός αυτός είναι υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Διαβάστε ακόμα: Good News: Οι Βρετανοί ψηφίζουν Σάμο - Τοπ προορισμός το νησί του Πυθαγόρα (φωτό & βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ