Αλεξάνδρα: Η όμορφη πριγκίπισσα του Λουξεμβούργου έγινε 33 ετών - Ευχές από το Παλάτι & τη μητέρα της, Μαρία Τερέζα (φώτο)

Πολύχρονη!

Τα γενέθλια της έχει σήμερα η Αλεξάνδρα του Λουξεμβούργου.

Η όμορφη πριγκίπισσα έγινε 33 ετών και οι ευχές στα social media είναι ασταμάτητες!

Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του instagram το Παλάτι του Λουξεμβούργου έστειλε τις δικές του ευχές με ένα πορτρέτο της εορτάζουσας.

 

 

"Χαρούμενα γενέθλια!", σημείωσε στη λεζάντα της ανάρτησης.

Και η μητέρα της, Μαρία-Τερέζα όμως θέλησε να μοιραστεί μία σειρά από φωτογραφίες από διάφορα στιγμιότυπα σε ενήλικη και νεαρή ηλικία της 33χρονης, πλέον.

 

 

"Χρόνια πολλά στην πριγκίπισσα Αλεξάνδρα!", έγραψε με λιτότητα.

Ήταν στις 16 Φεβρουαρίου του 1991 όταν στο Μαιευτήριο Μεγάλη Δούκισσα Καρλότα του Λουξεμβούργου. η σύζυγος του Μέγα Δούκα Ερρίκου, Μαρία Τερέζα έφερε στον κόσμο την πρικγίπισσα Αλεξάνδρα,Ιωσηφίνα, Τερέζα, Καρλότα, Μαρία της Βιλελμίνης. 

Ύστερα από τρεις γιους , τους πρίγκιπες Guillaume, Félix και Louis, ηλικίας τότε ενιάμιση, ενάμιση και τεσσεράμιση χρονών αντίστοιχα, μια κόρη έρχεται να μεγαλώσει την οικογένεια του διαδόχου του θρόνου του Λουξεμβούργου.

Ένα ακόμα αγόρι ο πρίγκιπας Σεμπαστιέν του Λουξεμβούργου θα γεννιόταν δεκατέσσερις μήνες αργότερα.

Στις 23 Μαρτίου 1991 έγινε η βάφτιση της μικρής πρικγίπισσας, στο παρεκκλήσι του παλατιού στο Φίσχμπαχ.

Ονομάσθηκε Αλεξάνδρα γιατί άρεσε στους γονείς της, Ιωσηφίνα από την γιαγιά της, Πριγκίπισσα Ιωσηφίνα-Καρλότα του Βελγίου (η μητέρα του πατέρα της), Τερέζα από την γιαγιά της, Μαρία Τερέζα Μπατίστα ι Φαγιά (η μητέρα της μητέρα της), Καρλότα από την προγιαγιά της Καρλότα του Λουξεμβούργου, Μαρία από την Παρθένο Μαρία και Βιλελμίνη καθώς είναι παράδοση μεταξύ των μελών της οικογένειας του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

Νονοί της ήταν ο Μισέλ, 14ος Πρίγκιπας του Λίγνε και η Αρχιδούκισσα Μαρία-Άννα της Αυστρίας.

Όταν ήταν 9 ετών ο πατέρας της διαδέχθηκε , τον παππού της , τον Μέγα Δούκα Ιωάννη, του Λουξεμβούργου, ο οποίος παρέδωσε τον θρόνο του Λουξεμβούργου στο γιο του,  στις 7 Οκτωβρίου 2000, αναφέρει η Paris Match που δημοσιεύει είκοσι φωτογραφίες από τις πιο ωραίες στιγμές στη ζωή της πριγκίπισσας Αλεξάνδρας. 

Η Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα εκτός από τη μητρική της γλώσσα , μιλάει γερμανικά, γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά και ιταλικά, έχει επίσης ως χόμπι την ρυθμική γυμναστική, το χορό, το τένις, το σκι, το θαλάσσιο σκι και τον αθλητισμό.

Έχει συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις που αφορούν την οικογένειά της, ενώ το 2013 ήταν παράνυμφος στο γάμο του αδελφού της, Πρίγκιπα Φήλιξ με την Κλαίρη Λαντεμάχερ.

Λατρεύει τα ταξίδια που της επιτρέπουν να γνωρίζει νέους πολιτισμούς και νέους ανθρώπους. Είναι εθελόντρια σε πολλούς οργανισμούς για την προστασία των προσφύγων και έδωσε την υψηλή προστασία της στα ιδρύματα Lëtzebuerger Déiereschutzliga (Ίδρυμα για ενάντια στην κακομεταχείριση των ζώων) και  Lëtzebuerger Blannevereenegung (Ίδρυμα για την φροντίδα των τυφλών.)

Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Λουξεμβούργου παντρεύτηκε τον Nicolas Bagory την Άνοιξη του 2023 με πολιτικό γάμο και μία εβδομάδα αργότερα πραγματοποιήθηκε και η θρησκευτική τελετή στην εκκλησία Saint Trophyme στο Bormes-Les-Mimosas της Γαλλίας. 

Διαβάστε ακόμη: Γεννητούρια αλλά όχι ακόμη! "Ετοιμάζεται" ο διάδοχος του Λουξεμβούργου - Έγκυος η Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα (φωτό)

Τώρα, περιμένουν το πρώτο της παιδάκι και καρπό του έρωτα τους!

Πολύχρονη, λοιπόν και με το καλό να γίνει μαμά!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ