Συγκινεί η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση για τον παιδικό καρκίνο: Η αγάπη που σκορπούν γονείς & παιδιά θα νικάει πάντα την σιχαμένη αρρώστια - Η επίσκεψή της στη «Φλόγα»

Σε καμία περίπτωση δεν θα επέτρεπαν αυτοί οι άνθρωποι να κυριαρχήσουν τα αρνητικά συναισθήματα, αναφέρει η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση

Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση ανέβασε μια συγκινητική ανάρτηση χθες παγκόσμια ημέρα παιδικού καρκίνου με μία τρυφερή φωτό μάνας-παιδιού.

Περιγράφει την εμπειρία που είχε όταν βρέθηκε κοντά σε παιδιά και τους γονείς τους στη Φλόγα και στέλνει ένα θετικό μήνυμα ότι «χάρη στην εξέλιξη της ιατρικής αλλά και την καθοριστική συμβολή των οργανώσεων όπως η πολυαγαπημένη μου Φλόγα, ο παιδικός καρκίνος δεν αποτελεί πλέον καταδίκη».

Η Εριέττα, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη, συγκλονίστηκε όπως γράφει από την τρομακτική δύναμη της ενότητας ανθρώπων που αντιμετωπίζουν την ίδια δυσκολία, αλλά και την μαγεία που κρύβεται ακόμα και στις πιο δύσκολες, άδικες και τρομακτικές στιγμές της ζωής μας.

Διαβάστε ακόμα: Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση ξεσπά για τη δολοφονία βρέφους στην Ημαθία - "Θέλω το κακό τους και δεν ντρέπομαι για αυτό" (φωτό)

Η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση γράφει στην ανάρτησή της

Η πρώτη και μοναδική μου επαφή με τον παιδικό καρκίνο ήρθε μέσα από την συνεργασία μας με την @floga 1982.

Όπως τα περισσότερα πράγματα στην ζωή, αυτό που περίμενα την πρώτη φορά που επισκέφτηκα τον χώρο τους, διέφερε αρκετά από την πραγματικότητα. Όταν σκεφτόμουν τον παιδικό καρκίνο πάντα τον συνέδεα με τον πόνο, τον φόβο και κυρίως τον θυμό που αισθανόμουν ακόμα και εγώ που δεν ήμουν άμεσα εμπλεκόμενη.

Μόλις μπήκα όμως σε αυτό το μαγικό σπίτι - γιατί αυτό είναι πάνω από όλα, αντίκρισα μόνο παιδιά και γονείς.

Τόσο απλά και τόσο σύνθετα.

Παιδιά που έπαιζαν, γελούσαν, εξερευνούσαν και αγαπούσαν. Γονείς τρυφερούς, με το χαμόγελο στο στόμα και την ελπίδα τους πυξίδα. Σίγουρα κάπου υπήρχαν κρυμμένα και όλα τα αρνητικά συναισθήματα που περιέγραψα παραπάνω, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα επέτρεπαν αυτοί οι άνθρωποι να κυριαρχήσουν.

Χάρη στην εξέλιξη της ιατρικής αλλά και την καθοριστική συμβολή των οργανώσεων όπως η πολύαγαπημένη μου Φλόγα, ο παιδικός καρκίνος δεν αποτελεί πλέον καταδίκη.

Χάρη στην κυρία Μαίρη, τον κύριο Γιώργο και τους μικρούς και μεγάλους μαχητές/μαχήτριες της Φλόγας αντιλαμβάνομαι πλέον την τρομακτική δύναμη της ενότητας ανθρώπων που αντιμετωπίζουν την ίδια δυσκολία, αλλά και την μαγεία που κρύβεται ακόμα και στις πιο δύσκολες, άδικες και τρομακτικές στιγμές της ζωής μας.

Περισσότερο από όλα όμως, πείστηκα ότι κάποιοι γονείς είναι πραγματικοί σούπερ ήρωες, όλα τα παιδιά - ό, τι και αν περνούν είναι φως και ότι η αγάπη που σκορπούν και οι μέν και οι δέ θα νικάει πάντα αυτή την σιχαμένη αρρώστια.

 

 

Διαβάστε ακόμα: Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση on camera: Παίρνει θέση για τον πόλεμο Ισραήλ - Παλαιστίνης - "Όταν έχεις ο ίδιος παιδιά δεν το χωράει ο νους σου"

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ