Η αναλγησία του λαμπερού κόσμου του NBA: Ο μπασκετμπολίστας Τόνι Σνελ χρειαζόταν μόλις ένα συμβόλαιο 10 ημερών για να έχει ασφάλεια – Πάσχει αυτός & οι γιοι του από αυτισμό (φωτό & βίντεο)

Η αναλγησία του φανταχτερού κόσμου του ΝΒΑ

Η ιστορία του πρώην παίκτη του NBA, Τόνι Σνελ, προκαλεί θυμό και λύπη. Ο Σνελ, πρώην συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς, βρέθηκε σε απόγνωση όταν χρειάστηκε να βρει μια σανίδα σωτηρίας για τον εαυτό του και την οικογένειά του. Ωστόσο, αντί να βρει υποστήριξη από το NBA, αντιμετώπισε μεγάλη αδιαφορία.

Μετά από εννέα σεζόν στο NBA, στα 32 του χρόνια, ο Σνελ έψαχνε για ένα νέο συμβόλαιο για να συμπληρώσει τις δέκα σεζόν στη λίγκα. Παρά τις προηγούμενες ευκαιρίες με ομάδες όπως οι Σικάγο Μπουλς, Μιλγουόκι Μπακς, Ντιτρόιτ Πίστονς, Ατλάντα Χοκς, Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και Νιου Όρλεανς Πέλικανς, η συνέχεια της καριέρας του αντιμετωπίστηκε με αδιαφορία από το NBA.

Αυτή τη φορά, ο Τόνι Σνελ αναζητούσε ένα συμβόλαιο διάρκειας δέκα ημερών, με δυνατότητα ανανέωσης μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, με σκοπό να βοηθήσει την οικογένειά του.

Ο λόγος ήταν ιερός, αφού ο πρώην παίκτης του NBA ανακοίνωσε πρόσφατα ότι και ο ίδιος, καθώς και οι δύο γιοι του, Κάρτερ και Κένζο, βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Διαβάστε ακόμα: Πέθανε η Δήμητρα Ζαπονίδου: Η πρώτη αρχηγός της εθνικής μπάσκετ – «Ρε “Μήτσο” τι έκανες» η τελευταία της συνέντευξη (βίντεο)

Η διάγνωση έγινε τον περασμένο Ιούνιο για τον Τόνι Σνελ, ο οποίος αναζητούσε την ευκαιρία να συνεχίσει την καριέρα του για να υποστηρίξει την οικογένειά του.

Η προσπάθειά του να βοηθήσει με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά του δεν πέρασε απαρατήρητη και συζητήθηκε από μεγάλες προσωπικότητες του NBA.

Ο πρώην θρύλος των Φοίνιξ Σανς και των Χιούστον Ρόκετς και νυν αναλυτής για το αμερικανικό κανάλι ESPN, Τσάρλς Μπάρκλεϊ, είχε προσφάτως αναφέρει χαρακτηρηστικά: «Ελπίζω κάποια ομάδα να υπογράψει τον Τόνι, ώστε τα δύο του παιδιά να λάβουν την κατάλληλη ιατρική φροντίδα. Δεν ξέρω αρκετά για τον αυτισμό, ξέρω πόσο κοστοβόρο μπορεί να είναι το να έχεις δυο μικρά παιδιά σε αυτήν την κατάσταση, οπότε ελπίζω κάποιος να του δώσει ενα συμβόλαιο».

Ο ίδιος ο Τόνι Σνελ δήλωνε: «Το πρόγραμμα συνταξιοδοτικών παροχών του NBA είναι κάτι που πραγματικά χρειάζομαι. Όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά για τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Εννοείται πως θέλω να γυρίσω και να αγωνιστώ στο NBA, αλλά έχω μεγαλύτερο σκοπό πλέον. Δεν αφορά εμένα πλέον. Αφορά τα αγόρια μου».

 

 

 

 

Κάπως έτσι, το ΝΒΑ, μία λίγκα, η οποία ευαγγελίζεται ότι έχει γίνει «η λίγκα των παικτών», του γύρισε την πλάτη και τον άφησε στην τύχη του.

Στο μυαλό των περισσότερων μοιάζει αδιανόητο πως μία έστω από τις... κακές ομάδες του ΝΒΑ δεν μπήκε στη διαδικασία να δώσει δουλειά στον Σνελ.

Διαβάστε ακόμα: Απίστευτο! – Τιμή ρεκόρ για τα παπούτσια του άσσου του NBA, Μάικλ Τζόρνταν – Πουλήθηκαν για 8 εκατ. δολάρια (φωτό & βίντεο)

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ