Η τραγική ιστορία του genius Άγγλου σχεδιαστή Alexander McQueen - Αυτοκτόνησε πριν 14 χρόνια - Ήταν γιός ταξιτζή και ο μικρότερος από 6 αδέρφια (φωτό & βίντεο)

Η «ιδιοφυία της μόδας» αυτοκτόνησε σπίτι του.

Ο Αλεξάντερ Λι ΜακΚουίν, γεννημένος στις 17 Μαρτίου 1969 και απεβίωσε στις 11 Φεβρουαρίου 2010, ήταν ένας διάσημος Βρετανός σχεδιαστής μόδας και δημιουργός υψηλής ραπτικής.

Ήταν ο μικρότερος από τα έξι αδέρφια του. Ο πατέρας του ήταν ταξιτζής και η μητέρα του καθηγήτρια κοινωνικών επιστημών.

Το ταλέντο του το ανακάλυψε από πολύ μικρή ηλικία, καθώς σχεδίαζε φορέματα για τις τρεις αδερφές του.

Σε ηλικία 16 ετών, το 1985, εγκατέλειψε το σχολείο για να πρακτικοποιηθεί σε κορυφαίους οίκους μόδας στη διάσημη οδό Saville Row του Λονδίνου, όπου συγκεντρώνονται οι παλαιότεροι οίκοι μόδας.

Στη συνέχεια, εργάστηκε με πασίγνωστους οίκους μόδας, όπως οι Givenchy και Gucci. Με τις καινοτόμες δημιουργίες του, κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου Βρετανού σχεδιαστή για τέσσερις διαδοχικές χρονιές (1996, 1997, 2001 και 2003) και το βραβείο του καλύτερου διεθνούς σχεδιαστή από το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας των ΗΠΑ το 2003.

 

 

Επιπλέον, έγινε γνωστός για τις επιδείξεις μόδας του, οι οποίες συνδύαζαν καινοτόμες δημιουργίες υψηλής ραπτικής με θεατρικά και δραματικά στοιχεία, ενσωματώνοντας επίσης τεχνολογικά μέσα.

 

 

Αυτές οι επιδείξεις ανέδειξαν τον ΜακΚουίν σε μια επιδραστική φιγούρα στον χώρο της μόδας.

Το 2000, παντρεύτηκε με τον παραγωγό ντοκιμαντέρ Τζορτζ Φορσάιθ σε ένα γιοτ κοντά στην Ίμπιζα. Ωστόσο, η σχέση τους έλαβε τέλος ένα χρόνο αργότερα, όταν αποφάσισαν να χωρίσουν.

 

 

Διαβάστε επίσης: Μια παλιά αποθήκη έγινε η πασαρέλα του Alexander McQueen - έντονα χρώματα & punk στοιχεία στη νέα κολεξιόν (φωτό & βίντεο)

Ο θάνατος του Αλεξάντερ Λι ΜακΚουίν ανακοινώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2010, όταν βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του. Πέθανε λίγες μέρες πριν από την εβδομάδα μόδας στο Λονδίνο, αν και δεν είχε προγραμματιστεί να συμμετάσχει. Ο θάνατος του συνέβη εννιά μέρες μετά τον θάνατο της μητέρας του Τζόις, την παραμονή της κηδείας της.

Πριν από την αυτοκτονία του, ο ΜακΚουίν άφησε ένα σημείωμα όπου έγραφε: "Να προσέχετε τα σκυλιά, συγγνώμη, σας αγαπώ. Λι". Η κεντρική αστυνομία δήλωσε ότι δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο στον θάνατό του. Ωστόσο, ένα δικαστήριο ανακοίνωσε αργότερα ότι ο θάνατος οφειλόταν σε αυτοκτονία. Πριν τον θανατό του, ο ΜακΚουίν βρισκόταν υπό την επήρεια ισχυρών φαρμάκων και παυσίπονων.

Μετά τον θάνατό του, πολλοί καλλιτέχνες τίμησαν τη μνήμη του με τραγούδια ή φορώντας δημιουργίες του. Κάποια από αυτά τα παραδείγματα περιλαμβάνουν τη Lady Gaga, τη Katy Perry, τον Kanye West, τη Μαντόνα, τη Naomi Campbell και τη Kate Moss, η οποία ήταν φίλη και συνεργάτης του ΜακΚουίν.

Δείτε και την ανάρτηση - αφιέρωμα που ανέβασε η σελίδα του στο Ιnstagram:

 

 

Διαβάστε επίσης: Κέιτ Μίντλετον: Η ιστορία του νυφικού που έγινε μύθος - Με την υπογραφή του "μέγα" Alexander McQueen (φώτο)

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ