Κινέζικη αστρολογία 2024: Τι θα φέρει η χρονιά του Πράσινου Ξύλινου Δράκου σε ερωτικά, οικονομικά και επαγγελματικά - Η Άση Μπήλιου μας αποκαλύπτει τα πάντα!

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Η Κινέζικη αστρολογία χωρίζει τα ζώδια ανά έτος και βασίζεται στο Σεληνιακό ημερολόγιο, όπου κάθε μήνας ξεκινά με μια Νέα Σελήνη και διαρκεί περίπου 29 ημέρες. Η ημερομηνία της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς αλλάζει κάθε χρόνο, αλλά πέφτει πάντα μεταξύ 21 Ιανουαρίου και 20 Φεβρουαρίου όταν πραγματοποιείται η δεύτερη Νέα Σελήνη μετά το χειμερινό Ηλιοστάσιο.

Το 2024 είναι η χρονιά του Δράκου του Αρσενικού Ξύλου και συνδέεται με τα ψηλά δέντρα ή το δάσος. Σύμφωνα με τα Κινέζικα πέντε στοιχεία, το χρώμα του Ξύλου συνδέεται με το πράσινο. Επομένως, το 2024 ονομάζεται επίσης έτος του Πράσινου Δράκου. Δεδομένου ότι το κύριο στοιχείο του Δράκου είναι η Αρσενική Γη, τα χαρακτηριστικά του Δράκου επηρεάζονται από τις ιδιότητες της και είναι σταθεροί, αξιόπιστοι, ειλικρινείς, γενναιόδωροι, επιεικείς και ήρεμοι.

Οι Κινέζικοι Δράκοι σύμφωνα με τους μύθους έχουν εμφανιστεί στη γη, στη θάλασσα και στον ουρανό. Τα απολιθώματα πληθώρας δεινοσαύρων που έχουν βρεθεί στην Κίνα μπορούν να εξηγήσουν τη σύνδεση και την έλξη που ασκούν αυτά τα πλάσματα στο λαό και την κουλτούρα τους. Στους Δράκους αρέσει να κρύβονται μέσα στα σύννεφα του ουρανού και του χρόνου. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν το κεφάλι και την ουρά τους ταυτόχρονα. Οι Κινέζικοι Δράκοι μπορούν να βρυχώνται βγάζοντας από το στόμα τους είτε φωτιά είτε νερό. Για αυτό οι Δράκοι είναι ο ορισμός της δύναμης και του μεγαλείου, μυστικιστικοί, ομιχλώδεις, μαγικοί, απρόβλεπτοι και απρόσιτοι.

Ας δούμε όμως τι θα φέρει η χρονιά του Πράσινου Ξύλινου Δράκου σε κάθε ζώδιο σύμφωνα με την Κινέζικη αστρολογία σε ερωτικά, οικονομικά και επαγγελματικά

ΑΡΟΥΡΑΙΟΣ
Επαγγελματικά – οικονομικά

Οι Αρουραίοι με την εξωστρεφή συμπεριφορά, την αισιοδοξία αλλά και την κοινωνικότητα που τους χαρακτηρίζει, το 2024 μπορούν να διαπρέψουν και να έχουν τη σημαντική βοήθεια και την υποστήριξη ανθρώπων με επιρροή. Οι Αρουραίοι διαθέτουν προσαρμοστικότητα και αισιοδοξία, στοιχεία τα οποία θα χρησιμεύσουν ως κυματοθραύστης το 2024, ανοίγοντας τον δρόμο για νέες ευκαιρίες. Ενώ κάποιοι μπορεί να αντιμετωπίσουν οικονομικές στενότητες κάποια διαστήματα και θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με τα έξοδα και τις επενδύσεις, η χρονιά του Δράκου υπόσχεται οικονομική σταθερότητα για τους περισσότερους και κυρίως για τους Αρουραίους του Μετάλλου. Θα υπάρχουν καλές εξελίξεις, σταθερό εισόδημα και υποστήριξη κυρίως από τους ανώτερους ή την οικογένεια, αλλά είναι σημαντικό να δοθεί προτεραιότητα στη διατήρηση των ισορροπιών και να βρείτε τρόπους με τους οποίους να κάνετε τον εαυτό σας πιο υπεύθυνο, απαραίτητο και ανταγωνιστικό στην καριέρα σας. Εάν έχετε την ευκαιρία να αλλάξετε δουλειά ή αντικείμενο εργασίας, είναι καλύτερο να παρατηρήσετε και να σκεφτείτε πριν κάνετε οποιαδήποτε κίνηση. Διατηρήστε την αυτοπεποίθησή σας και να είστε σε εγρήγορση για πιθανά παιχνίδια εξουσίας και δύναμης που μπορεί να εκδηλωθούν στον χώρο εργασίας. Τα κοινωνικά σας χαρίσματα και η έμφυτη διπλωματία που διαθέτετε θα σας βοηθήσουν να αντεπεξέλθετε σε μια τέτοια περίπτωση.

Σχέσεις

Αυτή τη χρονιά θα έχετε εξαιρετικές ικανότητες να επικοινωνείτε με όλους, κάτι που συμβάλλει στην ενίσχυση και διατήρηση των σχέσεων σας. Οι αδέσμευτοι Αρουραίοι θα έχουν πολλές ευκαιρίες να κάνουν νέες γνωριμίες και να συναντήσουν πιθανούς έρωτες που διαθέτουν τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη σχέση. Μπορεί στους δεσμευμένος να προκύψουν όμως και διαφωνίες τόσο για τον χρόνο που αφιερώνετε στη σχέση όσο και για τα χρήματα, επομένως είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στον αμοιβαίο σεβασμό και την υποστήριξη για να ενισχύσετε τον δεσμό σας.

ΒΟΔΙ (ΒΟΥΒΑΛΟΣ)
Επαγγελματικά – οικονομικά

Το 2024 θα είναι μια σχετικά ευνοϊκή χρονιά για θέματα καριέρας. Η παρουσία ευοίωνων συνθηκών υποδηλώνει την πιθανότητα να κερδίσετε αναγνώριση από όσους βρίσκονται σε υψηλότερη θέση ή από μία μια προσωπικότητα με επιρροή στην καριέρα σας. Θα είναι σημαντικό να εκμεταλλευτείτε οποιεσδήποτε ευκαιρίες σας δοθούν, να αναλάβετε πρωτοβουλίες και να συμμετέχετε όσο πιο ενεργά μπορείτε στην επέκταση των κοινωνικών κύκλων και δικτύων. Αυτό θα συμβάλει στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας σας μακροπρόθεσμα. Ο Μάιος μπορεί να φέρει πολλές μικρές εστίες προβλημάτων στη δουλειά και μπορεί να προκύψει οικονομικό θέμα λόγω υπερβολικών δαπανών. Επιπλέον, στις συνεργασίες μπορεί να προκύψουν συγκρούσεις λόγω διαφωνιών. Σε τέτοιες περιπτώσεις καλύτερα να υιοθετήσετε έξυπνες στρατηγικές για να τα βγάλετε πέρα. Θα είναι σημαντικό επίσης να εργαστείτε επιμελώς και να προσπαθήσετε να κερδίσετε χρήματα, αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους για να αυξήσετε τα έσοδα και τις αποταμιεύσεις σας παίρνοντας μόνοι σας τις οικονομικές αποφάσεις. Η χρονιά του Δράκου θα σας βοηθήσει να κερδίσετε περισσότερα χρήματα. Το καλοκαίρι θέλει επίσης μια προσοχή, καθώς μπορεί να αντιμετωπίσετε απροσδόκητες καταστάσεις και χρειάζεται να προφυλαχτείτε από πιθανές απώλειες ή κλοπή. Στο τέλος της χρονιάς όλα θα κυλήσουν πιο ομαλά και θα νιώσετε ότι έχετε τον έλεγχο των καταστάσεων. Φροντίστε να αξιοποιήσετε αυτήν την ευκαιρία. Εάν έχετε εργαστεί σκληρά κατά τη διάρκεια του έτους, θα δείτε τώρα τους καρπούς των κόπων σας να αποδίδουν. Οι εργαζόμενοι μπορεί να έχουν την ευκαιρία για προαγωγές και αυξήσεις μισθών, ενώ οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα μπορούσαν να αναμένουν σημαντικές βελτιώσεις στα κέρδη.

Σχέσεις

Οι προσωπικές σας σχέσεις θα είναι καλές και μπορείτε με τη θετική επιρροή του Δράκου να συσφίξετε τους δεσμούς σας με φίλους και συγγενείς. Αυτή τη χρονιά, ιδιαίτερα από τις αρχές του καλοκαιριού, θα έχετε μια μεγαλύτερη ευαισθησία στους ερωτικούς πειρασμούς, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές και προβλήματα για τους δεσμευμένους. Είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί και να προφυλαχθείτε από εξωσυζυγικές περιπέτειες ή απιστία, καθώς θα μπορούσαν να προκαλέσουν τριγμούς στον γάμο και τη σταθερή σχέση σας. Για όσους έχουν βιώσει μια ερωτική απογοήτευση που τους στιγμάτισε, θα είναι σημαντικό να αφήσουν πίσω τους την ατυχία του παρελθόντος και να προχωρήσουν μπροστά, καθώς ο ιδανικός σύντροφός θα εμφανιστεί σύντομα στη ζωή τους. Τον Ιανουάριο του 2025 θα νιώσετε περισσότερη ζεστασιά και τρυφερότητα με τον σύντροφό σας και μπορεί να γίνει μία πρόταση γάμου ή δεσμού με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας.

ΤΙΓΡΗΣ
Επαγγελματικά – οικονομικά

Όταν η Τίγρης διανύει τη χρονιά του Δράκου υπάρχουν προοπτικές δύναμης και απόκτησης στάτους. Οι ενέργειες του Δράκου φέρνουν επίσης οικονομικά οφέλη στην Τίγρη. Εάν υπάρχει πιθανότητα προαγωγής, θα πρέπει να εκφράσετε ενθουσιασμό για τη νέα θέση και να είστε ανοιχτοί στις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά σας. Με τις αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον μπορείτε να επιδείξετε τα ταλέντα σας και να πετύχετε τόσο φήμη όσο και περισσότερα κέρδη. Η σοφή διαχείριση του χρόνου είναι το κλειδί που χρειάζεστε για ένα γόνιμο 2024. Όταν ξεκαθαρίσετε τις προτεραιότητές σας, θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να κάνετε περισσότερα πράγματα, πιο γρήγορα και με λιγότερη ενέργεια. Αν έχετε σχέδια να ταξιδέψετε το 2024 είναι μια εξαιρετική χρονιά για να το αποφασίσετε. Με τις επεκτατικές ενέργειες του ζωδίου του Δράκου να στηρίζουν και να ενισχύουν τις δικές σας, θα βρείτε τις κατάλληλες ευκαιρίες να πάτε στο εξωτερικό και να διευρύνετε τους ορίζοντες σας με ποικίλους τρόπους. Η οικονομική σας κατάσταση προδιαγράφεται ευημερούσα και σταθερή, επιτρέποντας στο πορτοφόλι σας να αισθανθεί πιο γεμάτο. Γενικότερα, το 2024 δημιουργεί για εσάς ένα ευνοϊκό περιβάλλον για επιτυχία, ευημερία και ευκαιρίες. Αυτός ο ισχυρός συνδυασμός φέρνει τη δύναμη και την καλή τύχη. Είναι χρήσιμο να αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες και να μην τις αφήσετε να ξεφύγουν, καθώς θα είναι επίσης μια πολυάσχολη χρονιά για εσάς με πολλά πράγματα να κάνετε και πολλά πράγματα να απαιτούν την προσοχή σας.

Σχέσεις

Καθώς ο Τίγρης διανύει τη χρονιά του Δράκου θα διευρύνει τις προσωπικές του σχέσεις. Ωστόσο, όταν ο δυναμικός Τίγρης και ο εκρηκτικός Δράκος αλληλοεπιδρούν μπορεί να προκύψουν και κάποιες συγκρούσεις. Εάν υπάρχουν παρεξηγήσεις, είναι καλύτερο να κάνετε ένα βήμα πίσω ή να παρέμβει ένας φίλος, όπως για παράδειγμα το διαλλακτικό ζώδιο του Κουνελιού, για να μεσολαβήσει ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Οι αδέσμευτοι άνδρες έχουν πολλές πιθανότητες να βρουν τον κατάλληλο σύντροφο. Όσοι βρίσκονται ήδη σε σχέση θα έχουν ερωτική αρμονία με το ταίρι τους. Όσο για τις αδέσμευτες γυναίκες μπορεί να αισθανθούν έλξη για κάποιους που γεννήθηκαν το έτος του Πιθήκου ή του Πετεινού, κάτι που θα μπορούσε να πυροδοτήσει πιθανές ρομαντικές εξελίξεις προς τη δημιουργία σχέσεων.

ΚΟΥΝΕΛΙ (ΛΑΓΟΣ)
Επαγγελματικά – οικονομικά

Το 2023 ήταν η χρονιά σας! Καθώς μπαίνουμε στο 2024, ήρθε η ώρα να παραδώσετε τα σκήπτρα και να χαλαρώσετε. Δεν θα έχετε πλέον τα φώτα στραμμένα πάνω σας, αλλά ούτε θα αντιμετωπίζετε αυξημένη προσοχή κατά τη διάρκεια της χρονιάς του Δράκου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα εστιάσετε πλέον τόσο στην επιδίωξη της εξουσίας και στη φρενίτιδα των πολλών ευκαιριών, αλλά μάλλον μόνο την αύξηση των εσόδων σας. Εάν θέλετε να επιδιώξετε μία καλύτερη θέση, μπορείτε να δοκιμάσετε να εκπαιδευτείτε για να ενισχύσετε την ανταγωνιστικότητά σας στον τομέα εργασίας σας. Η ενέργεια της χρονιάς του Δράκου βοηθά το Κουνέλι να βγάλει περισσότερα χρήματα, αλλά αν επιδιώκετε ανοίγματα στη δουλειά σας και έχετε μεγάλες φιλοδοξίες, μπορεί να χρειαστείτε βοήθεια από άλλους, πιο συμβατούς με την ενέργεια του Δράκου, όπως ο Τίγρης που είναι ιδανικός συνεργάτης για αυτή την περίπτωση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οι ευκαιρίες εργασίας και οι αλλαγές σε θέσεις μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση εσόδων. Εάν έχετε την ευκαιρία για προαγωγή στην καριέρα σας θα πρέπει να την αξιοποιήσετε. Η νέα θέση μπορεί να φέρει καλά έσοδα αρκεί να μην γίνετε άπληστοι, αμελείς ή βιαστικοί. Αν επιλέξετε να παραμείνετε στη δουλειά ή στο πόστο σας, η εξέλιξη σας μπορεί να είναι πιο αργή, αλλά θα συνεχίσει να προοδεύει με σταθερούς ρυθμούς. Γενικά η σταθερότητα και η συνέπεια σας ανταμείβονται τώρα και μπορούν να οδηγήσουν αυτή τη χρονιά σε θετικά αποτελέσματα. Τα χρήματα που αποκτήθηκαν με κόπο, όπως ο μισθός, και όχι τα δώρα ή τα απροσδόκητα κέρδη, έχουν τη δυνατότητα να σας προσφέρουν στις δεδομένες συνθήκες οικονομική ασφάλεια. Τη χρονιά του Δράκου όλα θα πάνε ομαλά και τα γεγονότα θα ακολουθήσουν σε γενικές γραμμές τις επιθυμίες σας. Το να αφοσιωθείτε με επιμέλεια και συνέπεια στη δουλειά μπορεί να σας φέρει ικανοποιητικά οικονομικά κέρδη.

Σχέσεις

Γενικά διαθέτετε ως ζώδιο γοητεία και κοινωνικές δεξιότητες. Τα πηγαίνετε καλά με τους άλλους, χειρίζεστε διπλωματικά τις καταστάσεις και διατηρείτε άριστες διαπροσωπικές σχέσεις. Οι αδέσμευτοι άνδρες θα έχουν πολλές ευκαιρίες να βγουν, να κάνουν ενδιαφέρουσες γνωριμίες και να βρουν το ταίρι τους. Όσοι βρίσκονται σε σχέση θα έχουν κατά βάση αρμονία με τους συντρόφους τους. Οι γυναίκες μπορεί να έχουν περισσότερες ευκαιρίες με άτομα που γεννήθηκαν το έτος του Πιθήκου ή του Σκύλου για πιθανές σχέσεις.

ΔΡΑΚΟΣ
Επαγγελματικά – οικονομικά

Οι Δράκοι μπορούν να περιμένουν εξαιρετικές ευκαιρίες το 2024, που θα αναδείξουν τις φυσικές ηγετικές τους ικανότητες και τις δεξιότητες που διαθέτουν στη λήψη αποφάσεων. Είναι η χρονιά τους και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω τους. Εάν δεν είναι συνηθισμένοι σε τόση προσοχή μπορεί να είναι μια αρκετά αγχωτική περίοδος για εκείνους. Ωστόσο, αν οι Δράκοι εξοικειωθείτε ή ακόμα και μάθετε να το απολαμβάνετε, αυτή θα μπορούσε να είναι η ιδανική συγκυρία για να κερδίσετε την αναγνώριση που περιμένετε. Στην πραγματικότητα, είναι μεγάλη τύχη να μπορέσετε να εξερευνήσετε τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν, είτε σε τοπικό επίπεδο είτε ανοίγοντας τα φτερά σας στο άγνωστο. Για τους Δράκους που είναι πιο φιλόδοξοι και αποφασιστικοί, το 2024 μπορεί να είναι μια ανταποδοτική χρονιά όσον αφορά τη δημιουργικότητα και τα οικονομικά. Εάν όμως λείπει η απαραίτητη αυτοπεποίθηση, καλό είναι να διατηρήσετε μια θέση ισχύος κι ας μην κάνετε και τόσο τεράστια άλματα. Επενδύσεις σε ακίνητα, τέχνη τεχνολογία και άλλα εγχειρήματα ευνοούνται, αλλά λάβετε υπόψη ότι η πρόοδος στις επενδύσεις μπορεί να είναι αργή και η ρευστότητα θα μπορούσε κάποια στιγμή να σας περιορίσει. Εάν τα χρήματα διατεθούν όλα σε επενδύσεις, μπορούν εύκολα να λείψουν αν τα χρειαστείτε. Γενικά, τα άτομα που γεννήθηκαν το έτος του Δράκου καλύτερα να κρατούν κάποια μέρη από τις οικονομίες τους ασφαλή και έτοιμα για κάθε χρήση και περίπτωση. Γενικά, δημιουργήστε καλές διαπροσωπικές σχέσεις με ταπεινή και ευγενική στάση και χρησιμοποιήστε τη φήμη και την αξιοπιστία σας για να αναζητήσετε σχέσεις  και συνεργασίες που μπορεί να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε τις πηγές των εσόδων σας.

Σχέσεις

Έχετε μεγάλη κοινωνικότητα, εκτόπισμα και τα καταφέρνετε περίφημα με τις σχέσεις κάθε είδους. Θα συναντήσετε φέτος πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους που θα μπορείτε να επικοινωνείτε δυναμικά και να περνάτε καλά μαζί, αλλά παράλληλα μπορεί να συναντήσετε άτομα με τα οποία δεν έχετε κοινό τρόπο να βλέπετε τα πράγματα ή που σας ζηλεύουν, κάτι που οδηγεί συνήθως σε καβγάδες. Εάν βρεθείτε μπλεγμένοι σε διαφωνίες ή αντιδικίες με άλλους, μπορεί να οδηγήσει σε αμοιβαία ζημιά όλες τις πλευρές, γι’ αυτό προσπαθήστε να αποφεύγετε τις διενέξεις. Για τους αδέσμευτους που αναζητούν σύντροφο, ο ανταγωνισμός με την ενέργεια του ζωδίου σας είναι μάλλον είναι αναπόφευκτος. Οι ευκαιρίες για ερωτικές σχέσεις κρύβονται ανάμεσα σε φιλικές παρέες, γι’ αυτό πρέπει να βγείτε, να κυκλοφορήσετε, να αναλάβετε δράση και να συμμετέχετε περισσότερο σε κοινωνικές δραστηριότητες ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες για νέες γνωριμίες. Οι αδέσμευτες γυναίκες θα έχετε καλύτερες πιθανότητες με κάποιον που γεννήθηκε τη χρονιά του Κόκορα ή του Κουνελιού.

ΦΙΔΙ
Επαγγελματικά – οικονομικά

Ο μύθος δηλώνει ότι το Φίδι είναι ένας Δράκος που έπεσε από τον ουρανό, με αποτέλεσμα να χάσει την υπερβολική περηφάνια, να γίνει πιο ταπεινός και να αποκτήσει περισσότερη σοφία μετά το ατύχημα του. Συμβολίζει τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού, συνδυάζοντας χαρακτηριστικά όπως η ανιδιοτέλεια, ο ενθουσιασμός και η εσωτερική αντοχή. Το Φίδι παρέχει προστασία στον Δράκο και τον βοηθάει να γίνει μια εξέχουσα φιγούρα στο κοινό. Ωστόσο, ο Δράκος τείνει να θεωρεί δεδομένη αυτή την υποστήριξη και σπάνια εκφράζει την εκτίμηση του. Το Φίδι εργάζεται ακούραστα μέρα με τη μέρα, χωρίς παράπονο. Επομένως, η χρονιά του Δράκου σας παρέχει ευκαιρίες για δράση και έτσι θα έχετε πολλές ασχολίες και εργασίες. Το Φίδι μπορεί να αντιμετωπίσει προκλήσεις όμως στην εύρεση ελεύθερου χρόνου κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης αυτής χρονιάς. Εάν παρουσιαστεί μια ευκαιρία για μια υψηλότερη θέση με πολλές ευθύνες, ίσως είναι καλό να σκεφτείτε το ενδεχόμενο αρκετά καλά πριν να αποδεχτείτε την πρόκληση. Όταν το Φίδι συναντά τον Δράκο, πρέπει να ανέβει σε ένα βουνό για να τον συναντήσει. Γι’ αυτό πρέπει να είστε σίγουροι ότι είστε πλήρως προετοιμασμένοι, ότι έχετε την ικανότητα να είστε αρκετά ανταγωνιστικοί και ότι έχετε τη δύναμη ή την αντοχή να ανταποκριθείτε στην πρόκληση. Η ευκαιρία για οικονομικό κέρδος αυτή τη χρονιά δεν είναι τεράστια. Θα ήταν η ιδανική στιγμή όμως για να εκπαιδευτείτε ή να πάρετε το βάπτισμα του πυρός δοκιμάζοντας όλα τα πράγματα που πάντα θέλατε να κάνετε. Επιπλέον, εάν χρειάζεστε ένα χέρι βοήθειας, οι μέντορες θα είναι διαθέσιμοι υπό την προϋπόθεση ότι κάνετε το επιπλέον βήμα για να τους αναζητήσετε. Στην πραγματικότητα, η ενέργεια του Δράκου σας προτρέπει να το κάνετε. Αν έχετε επαγγελματική σχέση με ένα άτομο στο ζώδιο του Δράκου, η συνεργασία σας θα σας αποφέρει κάποια επιπλέον έσοδα. Η αξιοποίηση των διαπροσωπικών σχέσεων με τα ζώδια του Δράκου και του Πετεινού θα σας φέρει περισσότερη οικονομική επιτυχία. Το Φίδι αυτή τη χρονιά μπορεί να χρειαστεί να σκαρφαλώσει σε ψηλά βουνά, ή να χρειαστεί να προσπαθήσει για να φτάσει στον προορισμό που έχει κατά νου. Όμως θα τα καταφέρει αν προσπαθήσει γιατί είναι στη φύση του. Θα βρει περισσότερη ευτυχία μέσω του αλτρουισμού και του να στέκεται στο πλευρό άλλων, κάτι που θα το βοηθήσει να εκφράσει την εξυπνάδα, τις ικανότητες και την πείρα που έχει συγκεντρώσει.

Σχέσεις

Έχετε καλές σχέσεις με τον κόσμο και ο κοινωνικός σας κύκλος είναι πολλά υποσχόμενος. Ωστόσο, το να κερδίσετε την καρδιά του Δράκου κατά τον μύθο δεν είναι εύκολο. Οι σχέσεις σας μπορεί να μην έχουν αρκετό πάθος και ισορροπία, καθιστώντας δύσκολη την εύρεση πλήρους ανταπόκρισης τη χρονιά αυτή. Εάν ο ενθουσιασμός σας δεν είναι αρκετός, μπορείτε να κάνετε παρέα με άτομα που γεννήθηκαν το έτος του Αλόγου για να πυροδοτήσετε το πάθος σας. Οι άνδρες μπορεί να μην έχουν τις πιο σημαντικές ευκαιρίες να βρουν αυτή τη χρονιά ιδανική σύντροφο. Όμως, μπορούν να περνούν χρόνο με άτομα που γεννήθηκαν το έτος του Πετεινού, κάτι που μπορεί να τονώσει το ρομαντικό τους πεπρωμένο. Όμως οι γυναίκες μπορεί να έχουν πιο πολλές ευκαιρίες να συναντήσουν πιθανούς συντρόφους. Το ιδανικό ταίρι σας μπορεί να κρύβεται σε κοινή θέα και να είναι σχετικά ντροπαλό στα ερωτικά. Μπορείτε να βρείτε όμως πάντα περισσότερη χαρά υποστηρίζοντας αγαπημένα πρόσωπα και σε φιλικές παρέες, εξόδους και ταξίδια.

ΑΛΟΓΟ
Επαγγελματικά – οικονομικά

Η χρονιά του Δράκου δίνει χώρο στο Άλογο για να λάμψει, διότι κατά το μύθο και το Άλογο κάνει τον Δράκο αντικείμενο προσοχής. Έχουν μια αμοιβαία επωφελή σχέση. Τα άλογα επιδιώκουν την επιτυχία, τη νίκη, τη δύναμη και τη φήμη, ενώ οι Δράκοι σέβονται τις γνώσεις και τις ιδέες τους. Τα Άλογα προσφέρουν στους Δράκους αγάπη και απεριόριστη υποστήριξη. Η σχέση συνεργασίας μεταξύ τους μπορεί εύκολα να οδηγήσει στην επιτυχία του Δράκου και το Άλογο θα αισθανθεί υπερηφάνεια, χαρά και μια αίσθηση ολοκλήρωσης. Αυτό σημαίνει ότι το 2024 η φιλοδοξία σας στην καριέρα σας γίνεται ισχυρή. Μπορεί να θέσετε πολλούς στόχους, κάτι που όμως σας φέρνει και ένα αίσθημα πίεσης. Η εστίαση του Αλόγου στην καριέρα μπορεί να απορροφήσει όλη τους την ενέργεια, και πρέπει να δουν απτές αποδείξεις και επιτεύγματα για να αισθανθούν ότι χαλαρώνει η πίεση. Όποια μακροχρόνια θέματα καριέρας έχετε μπορείτε να μειώσετε το βάρος τους φέτος. Όποια μικρά προβλήματα κι αν έχετε μπορείτε να τα εξαλείψετε εντελώς. Είστε κυρίαρχοι του εαυτού σας και των αποφάσεων σας. Κάντε όμως μόνο ένα βήμα τη φορά, εστιάστε πάντα μόνο στο αμέσως επόμενο και αρκετά σύντομα θα διαπιστώσετε ότι η ζωή σας θα γίνει πολύ πιο διαχειρίσιμη. Εάν υπάρχουν ευκαιρίες για αλλαγή εργασίας ή προαγωγή, καλό είναι να το σκεφτείτε προσεκτικά. Αν έχετε την ενέργεια και τον ενθουσιασμό που χρειάζεται τότε  προχωρήστε. Αν όχι και τόσο σκεφτείτε το καλά. Αυτή τη χρονιά δεν θα εστιάσετε πολύ στην οικονομική διαχείριση και στην απόκτηση χρημάτων. Είναι επίσης μάλλον δύσκολο να σας παρουσιαστούν αξιοσημείωτες ευκαιρίες για εύκολα κέρδη, όποτε αξιοποιήστε αυτά που κερδίζετε με τον καλύτερο τρόπο. Εάν έχετε πλεονάζοντα κεφάλαια για επενδύσεις, καλό είναι να αποφύγετε επικίνδυνες τοποθετήσεις γιατί χρειάζεται μια προσοχή σε όλες τις οικονομικές αποφάσεις σας.

Σχέσεις

Ο Δράκος μπορεί να σας επισκιάζει κάπως σε κοινωνικό επίπεδο και να μειωθεί η απήχηση σας σε κάποια γκρουπ ή παρέες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, εξετάστε το ενδεχόμενο να εξερευνήσετε νέες ομάδες και να ενεργοποιήσετε και κάποιο άλλο δίκτυο φίλων ή γνωστών. Το Άλογο και ο Δράκος έχουν μια σχέση μητέρας-παιδιού, που χαρακτηρίζεται από αγάπη άνευ όρων. Όλα καλά λοιπόν με τους ήδη δεσμευμένους, ωστόσο δεν είναι πάντα εύκολο να ανάψει έτσι μια ρομαντική σπίθα, όπως ένας νέος έρωτας που βασίζεται περισσότερο στην έλξη. Οι αδέσμευτοι πρέπει να είναι πιο εξωστρεφείς για να κάνουν νέες γνωριμίες και ίσως θα πρέπει να επενδύσουν τον χρόνο τους με άτομα που γεννήθηκαν το έτος του Πετεινού.

ΚΑΤΣΙΚΑ
Επαγγελματικά – οικονομικά

Ο Δράκος καθοδηγεί την Κατσίκα στην ευκαιρία, την ευημερία και την ανάπτυξη, ώστε να επιστρέψει από τα ψηλά βουνά που είναι τα λημέρια του φορτωμένη με ανταμοιβές. Επομένως, αυτή η χρονιά προσφέρει ατελείωτες ευκαιρίες για την Κατσίκα και λειτουργεί παράλληλα ευεργετικά για να λύσει τις όποιες δυσκολίες την απασχολούν. Ακολουθώντας το παράδειγμα του γεμάτου τόλμη Δράκου, θα έχετε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα και ακμάζοντα οικονομικά κέρδη αν έχετε θάρρος και αυτοπεποίθηση. Για τους φιλόδοξους εκπροσώπους του ζωδίου αυτή θα μπορούσε να είναι η χρονιά σας. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να τολμήσετε να ανοίξετε τα φτερά σας στην επιχειρηματικότητα και να ξεκινήσετε παράλληλες δραστηριότητες ή να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας σε μια νέα θέση ή δουλειά. Μερικοί από εσάς όμως, μπορεί να το σκεφτείτε, αλλά ίσως δεν έχετε έντονη επιθυμία να επιδιώξετε κάτι διαφορετικό, ούτε να μπείτε σε πολλές περιπέτειες. Μπορεί να μην έχετε την ενέργεια, οπότε ζυγίστε τα πράγματα και σκεφτείτε καλά πριν αναλάβετε νέες προκλήσεις. Η χρονιά του Δράκου υπόσχεται πάντως μεγαλύτερες απολαβές και αποταμιεύσεις. Όμως είναι σημαντικό να μην σας οδηγεί η απληστία και να αποφύγετε τα σκιώδη ή τα παράνομα κέρδη. Διαφορετικά, τα χρήματά σας μπορεί να γίνουν στάχτη στην πύρινη θυμωμένη ανάσα του Δράκου. Η τύχη θα είναι με το μέρος στο έτος του Δράκου και είναι μία πολλά υποσχόμενη χρονιά και τα πράγματα θα κυλήσουν θετικά για εσάς. Πιστέψτε στον εαυτό σας και προσπαθήστε να πετύχετε τους επαγγελματικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς στόχους σας.

Σχέσεις

Οι Κατσίκες διαθέτουν ευέλικτες, ήμερες, ειρηνικές, στοχαστικές και γενναιόδωρες προσωπικότητες. Διατηρώντας την αρμονία με τους άλλους, γίνεστε δημοφιλείς σε κάθε ομάδα και παρέα, και γίνεστε ένας αξιαγάπητοι  σύντροφοι. Η οικογενειακή σας ζωή θα είναι ομαλή αν αποφύγετε την εγωιστική συμπεριφορά. Αυτή τη χρονιά οι αδέσμευτοι μπορούν και οφείλουν να προσπαθήσουν να βρουν νέους πιθανούς συντρόφους μέσω των φίλων τους. Επομένως, η συμμετοχή σε κοινωνικές δραστηριότητες θα πρέπει να αυξήσει τις πιθανότητες να συναντήσετε ερωτικούς υποψηφίους.

ΠΙΘΗΚΟΣ
Επαγγελματικά – οικονομικά

Με την ισχυρή υποστήριξη και καθοδήγηση του τολμηρού Δράκου έχετε αρκετή ενέργεια και δυνατότητες για να επιτύχετε στην καριέρα και στις οικονομικές δοσοληψίες σας. Η χρονιά αυτή δεν θα σας φέρει εργασιακή πίεση, αλλά ούτε ουρανοκατέβατες ευκαιρίες που γράφουν το όνομα σας. Θα πρέπει να έχετε τη διορατικότητα να σκεφτείτε και να οργανώσετε την καριέρα σας. Θα πρέπει να εμπλουτίσετε την ατζέντα σας και να σχεδιάσετε ίσως εκ νέου κάποιους μακροπρόθεσμους στόχους. Τα πλάνα αυτά θα πρέπει να βασίζονται στην κατάρτιση, στην εκπαίδευση, την απορρόφηση, την οργάνωση ή την απόκτηση μιας εμπειρίας ώστε να αδράξτε τις καλύτερες ευκαιρίες εργασίας. Επομένως, οι βελτιωτικές κινήσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επαγγελματική σας επιτυχία και την καριέρα. Ωστόσο, υπάρχουν πιθανότητες να κερδίσετε χρήματα και τα χρήματα θα έρθουν εύκολα και φυσικά για να τα ξοδέψετε και να απολαύσετε όλα τα αγαθά και τις χαρές που σας προσφέρουν. Η χρονιά του Δράκου είναι εξαιρετική ευκαιρία να επιδείξετε ταλέντα σας, αλλά η αυτοβελτίωση και η ουσία είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Αδράξτε την κατάλληλη στιγμή και δώστε τα όλα.

Σχέσεις

Η χρονιά αυτή θα ενισχύσει τη δημόσια εικόνα σας και το πιθανότερο είναι ότι θα έχετε εξαιρετικές σχέσεις κατά τη διάρκεια της. Μπορεί μάλιστα να βρείτε την αληθινή αγάπη που πάντα επιθυμούσατε. Οι αδέσμευτοι έχουν πολλές πιθανότητες να βρουν τον ιδανικό έρωτα, γι’ αυτό προσπαθήστε να βγαίνετε περισσότερο για να μην χάσετε την ευκαιρία.

ΠΕΤΕΙΝΟΣ
Επαγγελματικά – οικονομικά

Εάν τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας τον προηγούμενο χρόνο μπορεί να μην ήταν τόσο ικανοποιητικά όσο θα θέλατε, το 2024 θα έχετε τις ευκαιρίες για καλύτερη τύχη και επιτυχίες. Στο έτος του Δράκου οι Πετεινοί θα απολαύσουν καλές επαγγελματικές προοπτικές, αυξάνοντας τις επιδόσεις τους και τις πιθανότητες προαγωγής τους, καθώς θα υπάρχει πιο θετική ενέργεια με πιθανότητες περισσότερης επιτυχίας. Δουλεύοντας σκληρά και εστιάζοντας στην απόδοση, μπορούν να περιμένουν το εισόδημά τους να είναι ικανοποιητικό, καθιστώντας αυτή τη χρονιά την καταλληλότερη στιγμή για να τονώσουν τις προσπάθειες τους ή να ανοίξουν μια δική τους επιχείρηση. Η επένδυση όμως που θα κάνουν θα πρέπει να έχει μέτρο, όριο και καλή οργάνωση, δίνοντας έμφαση στη σημασία της εξοικονόμησης μετρητών και στη συσσώρευση κεφαλαίου. Αυτό ισχύει επειδή τώρα πλησιάζει για εσάς η ώρα της συγκομιδής και τα επιτεύγματα από τις προηγούμενες προσπάθειες θα αποδώσουν. Σκεφτείτε λοιπόν εάν είναι καλύτερο ή πιο ασφαλές να απολαύσετε πρώτα τους καρπούς των κόπων σας πριν αναζητήσετε μια αλλαγή. Εάν αποφασίσετε να εργαστείτε σε μια νέα εταιρεία ή σε ένα άγνωστο περιβάλλον, θα πρέπει να ξαναχτίσετε τη φήμη σας και να δημιουργήσετε εξαρχής όλες τις θετικές προϋποθέσεις.

Σχέσεις

Το έτος του Δράκου φέρνει καλή τύχη στον έρωτα, με δυνατότητα άνθησης ρομαντικών σχέσεων, καθώς θα διαθέτετε αυξημένη γοητεία. Οι αδέσμευτοι θα δημιουργήσουν σημαντικές ερωτικές γνωριμίες, αναπτύσσοντας στη συνέχεια καθοριστικές σχέσεις. Για να αυξήσετε αυτή την πιθανότητα, είναι καλό να κυκλοφορείτε και να συμμετέχετε σε κοινωνικές δραστηριότητες πιο συχνά. Για τους δεσμευμένους όταν ξέρουν πώς να ανταποδώσουν προσπάθειες και συναισθήματα των συντρόφων τους όλα θα πηγαίνουν καλά. Ωστόσο, εάν εμπλακείτε σε λογομαχίες και διαμάχες, το αποτέλεσμα θα γίνει αβέβαιο. Η επιλογή μιας έγκαιρης κατάπαυσης του πυρός και ο τερματισμός της σύγκρουσης θα ήταν μια συνετή απόφαση, γιατί το να ρίχνετε λάδι στη φωτιά δεν είναι καλό για το ταπεραμέντο της χρονιάς του Δράκου.

ΣΚΥΛΟΣ
Επαγγελματικά – οικονομικά

Το 2024 θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά για το ζώδιο του Σκύλου. Μεταξύ άλλων, αυτό σημαίνει κάποιες αλλαγές που μπορεί να σας βγάλουν από τη ζώνη άνεσής σας. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε κάποιες αλλαγές στη ζωή σας, τώρα θα είναι η ώρα. Νέα δουλειά, νέα σχέση, νέοι κύκλοι, εσείς αποφασίζετε. Αν λοιπόν η δουλειά σας ή κάποιος άλλος τομέας δεν σας ευχαριστεί μπορεί να έχετε σημαντικές ευκαιρίες εξέλιξης. Εάν ο φόρτος εργασίας στη δουλειά σας είναι μεγάλος μπορεί να θελήσετε να φύγετε μόνοι σας. Εάν είστε σε μια θέση που θεωρείται «λαχείο» να είστε προσεκτικοί καθώς κάποιοι μπορεί να την εποφθαλμιούν. Αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες να είστε προσεκτικοί στις επενδύσεις, καθώς οι ευκαιρίες μπορεί να διαφέρουν. Όταν ο Σκύλος συναντά τον Δράκο είναι καλύτερο να κινηθείτε και να απασχοληθείτε. Γι’ αυτό εάν η εταιρεία σας προσφέρει μια νέα θέση, ίσως είναι καλό να αποδεχτείτε την πρόκληση. Η ανάληψη δράσης προσφέρει καλύτερες ευκαιρίες και επιτρέπει μια ανοδική πορεία. Εάν θέλετε ένα καλό εισόδημα, τότε πρέπει να εργάζεστε περισσότερες ώρες. Το ζώδιο σας μπορεί να συγκεντρώσει πλούτο με ευκολία αυτή τη χρονιά, αλλά και να τον ξοδεύει γρήγορα. Εάν τα χρήματά σας δοθούν σε μια αμφίβολη επένδυση, ενδέχεται να μην επιστρέψουν ή να εγκλωβιστούν σε αυτή για καιρό μέχρι να αποδώσουν. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, τότε είναι απαραίτητος ένας σωστός οικονομικός προγραμματισμός.

Σχέσεις

Γενικά οι διαπροσωπικές σας σχέσεις είναι αρκετά καλές. Η οικοδόμηση μιας ευρύτερης σύνδεσης κοινωνικού δικτύου θα βοηθούσε επίσης και στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας σας. Αν είστε ελεύθεροι και ψάχνετε για σύντροφο, μπορεί θα συναντήσετε ανταγωνιστές. Ωστόσο, υπάρχουν καλές και άφθονες ευκαιρίες για τους αδέσμευτους να βρουν σύντροφο. Η συμμετοχή σε δραστηριότητες με άτομα που γεννήθηκαν το έτος του Κουνελιού ή της Τίγρης θα τονώσουν την ερωτική σας τύχη.

ΧΟΙΡΟΣ (ΚΑΠΡΟΣ)
Επαγγελματικά – οικονομικά

Το 2024, με την ενέργεια του Δράκου, είναι πιθανό να αποκτήσετε περισσότερη δύναμη, εξουσία και επιρροή. Θα έχετε το προβάδισμα, θα έχετε το καρπούζι και το μαχαίρι και θα γίνεται ό,τι θέλετε να γίνει. Αυτό σημαίνει εξαιρετικές ευκαιρίες για τη σταδιοδρομία σας. Ωστόσο, η υπέρβαση που θα πρέπει να κάνετε παρουσιάζει και προκλήσεις. Καταρχήν θα πρέπει αφοσιωθείτε στη δουλειά και θα χρειαστεί πολύ κόπος. Οι συναντήσεις, ο προγραμματισμός, η επίλυση προβλημάτων, οι ιδέες και η διαχείριση του προϋπολογισμού θα σας απορροφήσουν. Το μόνο που θα σας βοηθήσει τότε είναι το να έχετε στο πλευρό σας υποστηρικτικούς συνεργάτες και φίλους. Εάν δεν έχετε την πρόθεση να ζείτε κάτι τέτοιο καθημερινά ή δεν έχετε την αυτοπεποίθηση ότι μπορείτε να τα βγάλετε πέρα, μπορεί να είναι καλύτερο να μείνετε στα γνωστά.

Εάν δεν αισθάνεστε επίσης ακμαίες τις δυνάμεις σας, είναι σημαντικό να το σκεφτείτε καλά, γιατί είναι πιθανό να αισθανθείτε κόπωση από την υπερβολική εργασία. Μπορείτε όμως να περιμένετε ένα αξιοπρεπές εισόδημα λόγω των ευνοϊκών προοπτικών της χρονιάς. Ένας συνάδελφος ή ένας γνωστός στο εργασιακό σας περιβάλλον μπορεί να παρουσιάσει μια πρόσθετη ευκαιρία εργασίας, επιτρέποντάς σας να κερδίσετε επιπλέον εισόδημα. Ωστόσο, η διαχείριση των οικονομικών απαιτεί προσοχή. Αποφύγετε βιαστικές και ριψοκίνδυνες αποφάσεις και επενδύσεις, για να αποφύγετε τον εγκλωβισμό σε δυσμενείς καταστάσεις.

Σχέσεις

Στη χρονιά αυτή είναι σημαντικό να δείχνετε ενθουσιασμό και ειλικρίνεια όταν βρίσκεστε με τους άλλους. Αποφύγετε να επιδεικνύετε τη νοημοσύνη σας και να ασκείτε πιέσεις. Διαφορετικά οι άνθρωποι μπορεί να κρατήσουν τις αποστάσεις τους από εσάς. Οι αδέσμευτοι εκπρόσωποι του ζωδίου θα έχουν πολλές ευκαιρίες στον έρωτα. Η οπτική επαφή, το χαμόγελο, η επίδειξη ζεστασιάς και η έκφραση στοργής μπορεί να πυροδοτήσει τη μαγεία μιας δυνατής ερωτικής έλξης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ