Όλα τα μυστικά της ανυπέρβλητης ιταλικής κουζίνας σε ένα post: Πως φτιάχνουν την πραγματική cacciatore - την ζύμη για την πίτσα, τις μπρουσκέτες - artisti Italiani (βίντεο)

Απλά υπέροχα!

Η μαγεία του ιταλικού φαγητού βρίσκεται πέρα από τα γνωστά ζυμαρικά και την πίτσα.

Αυτά είναι μερικά από τα κρυμμένα μυστικά:

Αρχαία δημητριακά: Ξεχάστε τα λευκά ζυμαρικά! Οι Ιταλοί λατρεύουν το farro, το einkorn και άλλα αρχαία δημητριακά για τις πολύπλοκες γεύσεις και τα οφέλη για την υγεία τους.

Αναζητήστε πιάτα όπως "fregola sarda" ή "pan di farro".

Τοπικοί θησαυροί: Κάθε περιοχή μπορεί να υπερηφανεύεται για μοναδικές λιχουδιές.

Διαβάστε ακόμη: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μας δείχνει όλα τα μυστικά της μακαρονάδας cacio e peppe - Γίνεται με 3 υλικά σε λιγότερο από 10’

Δοκιμάστε ζυμαρικά με φαγόπυρο «pizzoccheri» στη Valtellina ή στιφάδο πατσά «lampredotto» στη Φλωρεντία. Θα ανακαλύψετε τον ποικίλο γαστρονομικό χάρτη της Ιταλίας.

Ξεχασμένα λαχανικά: Πέρα από τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια, οι Ιταλοί λατρεύουν τα άγρια βότανα όπως το «stridoli» ή το «puntarelle», προσφέροντας εκπληκτικές εκρήξεις γεύσης σε σαλάτες ή ζυμαρικά.

 

 

Μυστικά συστατικά: Οι συνταγές της γιαγιάς έχουν συχνά τα «μυστικά όπλα».

Αναζητήστε "alici" (αντσούγιες) που προσθέτουν βάθος στις σάλτσες ή "guanciale" (μάγουλο χοίρου) για το πλούσιο umami του σε ζυμαρικά alla gricia.

Επιδόρπια πέρα από το τιραμισού: Εξερευνήστε τοπικούς πολύτιμους λίθους όπως το "cannoli siciliani" με ρικότα και ζαχαρωμένα εσπεριδοειδή ή το κέικ με θρυμματισμένο αμύγδαλο "sbrisolona".

Οι γευστικοί σας κάλυκες θα σας ευχαριστήσουν!

Αυτά είναι απλώς οι ψίθυροι για τα κρυμμένα μυστικά στο ιταλικό φαγητό.

Διαβάστε ακόμη: Αντίο στον «πατέρα» του τιραμισού - έφυγε από την ζωή στα 93 του ο Aldo Campeol (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ