Η Τζόνι Μίτσελ για πρώτη φορά στη σκηνή των Grammy - Ακούστε την καταπληκτική ερμηνεία της στο τραγούδι «Both Sides Now» (βίντεο)

Υπέροχη!

Η Τζόνι Μίτσελ (Joni Mitchell) εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην σκηνή των βραβείων Grammy, ερμηνεύοντας με την υπέροχη φωνή της το «Both Sides Now».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη dubgypsy (@dubgypsy)

Σύμφωνα με το Variety, κέρδισε το πρώτο της βραβείο Grammy το 1969, για το άλμπουμ «Clouds», το οποίο περιελάμβανε το συγκεκριμένο τραγούδι.

Καθισμένη στο «θρόνο της» μοιράστηκε την σκηνή με τους Μπράντι Καρλάιλ (Brandi Carlile), 'Αλλισον Ράσελ (Allison Russell), Lucius, Τζέικομπ Κόλλιερ (Jacob Collier), Μπλέικ Μιλς (Blake Mills) και Sista Strings.

Η Τζόνι Μίτσελ γεννήθηκε στο Φορτ ΜακΛέοντ, Αλμπέρτα, Καναδάς. Ο πατέρας της ήταν αξιωματικός στην Πολεμική Αεροπορία του Καναδά και η μητέρα της ήταν δασκάλα.

Η Μίτσελ, της οποίας το πατρικό όνομα είναι Ρομπέρτα Τζόαν Άντερσον (Roberta Joan Anderson), μεγάλωσε στο Σάσκατουν του Σασκάτσουαν. Ξεκίνησε την μουσική της σταδιοδρομία στα εφηβικά της χρόνια παίζοντας μουσική φολκ στους δρόμους και σε μπαρ του Τορόντο.

Τον Φεβρουάριο του 1965 η Μίτσελ, ανύπαντρη και αδέκαρη, απέκτησε μια κόρη με τον Brad MacMath, την Kelly Dale Anderson. Λίγες εβδομάδες μετά τον τοκετό, η τραγουδίστρια παντρεύτηκε τον Αμερικανό τραγουδιστή της φολκ Τσακ Μίτσελ (Chuck Mitchell), ο οποίος, αν και δεν ήταν ο πατέρας του παιδιού, της υποσχέθηκε να την βοηθήσει στο να το μεγαλώσει.

Ο γάμος όμως δεν ευδοκίμησε και κατέληξε στο διαζύγιο. Έτσι, η Μίτσελ αναγκάσθηκε να δώσει την κόρη της για υιοθεσία.

Το γεγονός αυτό τής στοίχισε πάρα πολύ και το αναφέρει και σε ορισμένα τραγούδια της. Με την κόρη της συναντήθηκε τελικά το 1997.

Τα τελευταία χρόνια, η Μίτσελ δε δίνει συναυλίες, αλλά έχει εμφανιστεί περιστασιακά σε συναυλίες συναδέλφων της. Τον χρόνο της τον μοιράζει πλέον ανάμεσα στο Λος Άντζελες και την Βρετανική Κολομβία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ