Ρόμπερτ Χάρντμαν: Η σκιά του Βασιλιά Καρόλου για έναν χρόνο – Τον παρακολούθησε και περιγράφει πως είναι πραγματικά η βασιλική ζωή (φωτό)

"Ο πιο παρεξηγημένος βασιλιάς"

Ο Βασιλιάς Κάρολος ίσως είναι ένας από τους πιο παρεξηγημένους βρετανούς βασιλείς στη σύγχρονη εποχή, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ρόμπερτ Χάρντμαν, ο οποίος τον παρακολούθησε τον Βασιλιά για ένα χρόνο για το ντοκιμαντέρ του BBC, "Charles III: The Coronation Year".

Σε συνέντευξή του για το βιβλίο του "Charles III: New King. New Court. The Inside Story", εξέφρασε την άποψή του ότι υπάρχει μια λανθασμένη εικόνα που παράγεται από τη σειρά "The Crown", διότι παρουσιάζει τον Κάρολο σαν να προσπαθεί να αναλάβει την εξουσία από τη μητέρα του.

 

 

Ο Χάρντμαν παρουσιάζει την πρώτη χρονιά του Καρόλου ως βασιλιά, καθώς και στιγμές από την προετοιμασία για τη στέψη και το πρώτο επίσημο πορτραίτο του ως βασιλιά.

Το έργο περιλαμβάνει συνεντεύξεις με μέλη της οικογένειάς του, όπως η πριγκίπισσα Άννα και η Άναμπελ Έλιοτ, αδελφή της βασίλισσας Καμίλα.

 

 

Στο βιβλίο του, ο Χάρντμαν αναφέρει ότι ο Κάρολος ήταν αρχικά απρόθυμος να συζητήσει ακόμη και τα σχέδια για τη βασιλεία του, προτιμώντας να σέβεται την εξουσία της μητέρας του, της βασίλισσας.

Διαβάστε επίσης: Το «καρφί» της πριγκίπισσας Νταϊάνα για την «κοντή» βασιλική οικογένεια: «Έφερα και “ύψος”, εκτός από καλές εμφανίσεις» – Το κόμπλεξ του Καρόλου στις φωτογραφίες

Ο συγγραφέας παρατηρεί ότι καθώς ο Κάρολος γερνούσε, έδειχνε περισσότερη ευτυχία και πως αυτό ήταν εμφανές και στην βασίλισσα, Ελισάβετ.

Η έρευνα για το βιβλίο περιλάμβανε ειδική άδεια πρόσβασης στα Βασιλικά Αρχεία και συνομιλίες με έναν ανώνυμο σύμβουλο του παλατιού.

 

 

Η πρόσβαση του Χάρντμαν στα βασιλικά αρχεία είναι κάτι που πολλοί δημοσιογράφοι θα ζήλευαν.

Όταν του ζητήθηκε να αποκαλύψει το μυστικό πίσω από αυτήν την πρόσβαση, επισήμανε ότι στο παρελθόν, το παλάτι απέρριπτε τις προτάσεις του για ντοκιμαντέρ και συνεντεύξεις για τον τύπο.

«Δεν προσποιούμαι ότι έχω κάποιου είδους ειδική πρόσβαση, αλλά πιστεύω ότι είναι σημαντικό να είμαστε δίκαιοι», λέει.

Προς το παρόν, ο Χάρντμαν λέει ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος με το να μην ξέρει τι θα επακολουθήσει γι’ αυτόν.

 

 

«Αυτή είναι η χαρά της δημοσιογραφίας – δεν ξέρεις πραγματικά τι συμβαίνει. Δεν ξέρω τι θα κάνω αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη», ανέφερε.

«Υποσχέθηκα στη γυναίκα μου ότι δεν θα υπάρξουν άλλα βιβλία μετά το τελευταίο, και τότε ήρθε αυτό. Οπότε ίσως χρειαστεί να σταματήσω για λίγο», πρόσθεσε. «Αλλά δεν μπορείς να σταματήσεις σε αυτό το παιχνίδι»

Διαβάστε επίσης: Βασιλιάς Κάρολος: Με την βασίλισσα Καμίλα στο πλευρό του πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο – Χαμογελούσε, ευχαριστούσε τον κόσμο που περίμενε (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ