Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει τις πιο λαχταριστές κρέπες - Απολαύστε τις γλυκές ή αλμυρές! (βίντεο)

Με αφράτη ζύμη!

Συστατικά

Για τις κρέπες

  • 500 ml γάλα πλήρες
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35%, ή γάλα 3,5%
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 αυγά, μεσαία
  • 50 ml σπορέλαιο, + έξτρα για το άλειμμα
  • 2 πρέζες κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • πραλίνα φουντουκιού
  • μπανάνες
  • μπισκότα, τριμμένα
  • τσένταρ
  • ζαμπόν
  • αυγό

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το μείγμα για τις κρέπες σε ένα μπολ, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  2. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 12 ώρες.
  3. Ρίχνουμε λίγο σπορέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το απλώνουμε ώστε να πάει παντού, και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει λίγο, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.
  4. Παίρνουμε μία κουτάλα από το μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
  5. Θα είναι έτοιμη μόλις αρχίσει να ξεκολλάει από το τηγάνι. Την αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. 
  6. Αν θέλουμε γλυκές κρέπες, ρίχνουμε πραλίνα σοκολάτας, φρούτα της αρεσκείας μας κομμένα σε φέτες και τριμμένο μπισκότο!
  7. Αν θέλουμε αλμυρές κρέπες, ρίχνουμε τυρί τσένταρ, ζαμπόν και σπάμε ένα αυγό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να ψηθεί το αυγό και αλατοπιπερώνουμε.
  8. Σερβίρουμε.

Who is who



Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).

Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ