Θάνατος στο θρόνο της Ιταλίας: Ο πρίγκιπας Βιτόριο Εμανουέλε της Σαβοΐας έφυγε από τη ζωή στα 86 του - Το who is who (φωτό)

Καλο του ταξίδι ...

Σε ηλικά 86 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο πρίγκιπας Βιτόριο Εμανουέλε της Σαβοΐας.

Πριν λίγη ώρα έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του και ήδη έχει σκορπίσει θλίψη στη βασιλική οικογένεια της Σαβοΐας και στους Ιταλούς.

Μέσα από τον ενημερωμένο λογαριασμό @histoiresroyales.fr, αναρτήθηκε μία φωτογραφία του εκλιπόντα με τη σύζυγο του, πριγκίπισσα Μαρίνα της Σαβοΐας, όταν πόζαραν στο φακό του David Nivière στο σπίτι τους.

 

 

Το who is who του πρίγκιπα 

Ο Βιτόριο Εμανουέλε της Σαβοΐας (ιταλικά: Vittorio Emanuele di Savoia‎‎, 12 Φεβρουαρίου 1937) είναι ο γιος του Ουμβέρτου Β΄, τελευταίου Βασιλιά της Ιταλίας. Οι τίτλοι ευγενείας και οι τιμητικές διακρίσεις της πρώην ιταλικής βασιλικής οικογένειας δεν αναγνωρίζονται νομικά στην Ιταλία από το 1946. Ωστόσο, ο Βιτόριο Εμανουέλε χρησιμοποιεί τον τίτλο Δούκας της Σαβοΐας, καθώς θεωρείται ως ο επικεφαλής του Οίκου της Σαβοΐας.

Ο τρίτος εξάδελφός του, ο Αμεντέο της Σαβοΐας-Αόστας (1943-2021) διεκδικούσε και αυτός τον Οίκο της Σαβοΐας ως επικεφαλής του.

Μετά το ιταλικό δημοψήφισμα του 1946, σχετικά με το πολίτευμα της χώρας, ο Βιτόριο Εμανουέλε έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην εξορία, καθώς η πλειοψηφία των Ιταλών επέλεξαν υπέρ της Αβασίλευτης Δημοκρατίας με ποσοστό 54,3%.

Σε αρκετές περιπτώσεις έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας για μια σειρά από επεισόδια. Στη Γαλλία δικάστηκε με την κατηγορία του φόνου, από την οποία αθωώθηκε, αν και κρίθηκε ένοχος για παράνομη κατοχή όπλων. Το 2006 οι ιταλικές αρχές τον συνέλαβαν για την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διαφθοράς και της προώθησης πορνείας. Ωστόσο, αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες το 2007 και το 2010.

Το όνομά του είναι ανάμεσα στα μέλη της παράνομης μασονικής στοάς Propaganda Due.

 

 

Το αντίο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής Ιταλικής οικογένειας

 

 

Διαβάστε ακόμη: Αυτή είναι η 21 ετών διάδοχος του θρόνου της Ιταλίας, Vittoria: Σε επίσημες τελετές στη Ρώμη με τον πατέρα της, τον γοητευτικό Emanuele Filiberto της Σαβοΐας (Φωτό)



Νυμφεύτηκε το 1971 τη Μαρίνα Ρικόλφι-Ντόρια, Ελβετίδα σκιέρ, κόρη του Ρενέ Ρικόλφι-Ντόρια Ελβετού πολίστα και έχει έναν γιο, τον Εμανουέλε-Φιλιμπέρτο (γενν. 1972, πρίγκιπας της Βενετίας.)

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ