Δημήτρης Σκαρμούτσος: Ζουμερό brownies με σάλτσα καραμέλα-espresso - Δε θα μπορείτε να αντισταθείτε!

Ονειρεμένα!

Υλικά

  • 1 1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 φλ. κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
  • 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 1/2 φλ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1/2 κ.γ. βανίλια

Για τη σάλτσα καραμέλα-εσπρέσο:

  • 150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 30 γρ. espresso
  • 50 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι

Ευχαριστούμε το Δημήτρη Σκαρμούτσο & το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα καραμέλα-espresso

  • Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, τη ζάχαρη σε δόσεις και σιγά σιγά ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει καραμέλα. Αφού γίνει μία σκούρα καραμέλα, ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέτουμε τον espresso μας στη σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη την καραμέλα να κρυώσει τελείως.

Για τα brownies

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ένα μικρό τετράγωνο ταψί.
  • Σε ένα μεσαίο σκεύος, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη ζάχαρη άχνη, τα κομματάκια σοκολάτας και το αλάτι.
  • Σε ένα διαφορετικό, μεγάλο σκεύος προσθέτουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο, το νερό, τη βανίλια και χτυπάμε πολύ καλά με ένα αυγογδάρτη.
  • Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στο μίγμα των υγρών υλικών και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Απλώνουμε το μίγμα μας στο ταψί. Αν χρειαστεί με μια μαρίζ στρώνουμε την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας.
  • Αφήνουμε τα brownies να κρυώσουν τελείως και κόβουμε σε κομμάτια. Περιχύνουμε με τη σάλτσα καραμέλας-espresso και σερβίρουμε.

 

Who is who

 

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Από το 2010 ως το 2013, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στους δημοφιλείς τηλεοπτικούς διαγωνισμούς Master Chef και Master Chef Junior του Mega Channel, μαζί με τον Λευτέρη Λαζάρου και τον Γιάννη Λουκάκο. Το 2017, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στην αναβίωση του Master Chef του Star Channel, κάνοντας τον το μόνο κριτή που εμφανίστηκε και στις δύο εκδοχές της σειράς. Αποχώρησε από την σειρά οικειοθελώς πριν την δεύτερη σεζόν.

Από το 2013 ως το 2014, παρουσίαζε την εκπομπή Χωρίς Συνταγή στο Mega Channel. Από το 2015 ως το 2017, ήταν ο παρουσιαστής και κριτής του τηλεοπτικού διαγωνισμού Blind Taste στο Star Channel.

Από το 2018, παρουσιάζει την εκπομπή μαγειρικής Food n' Friends με τον κωμικό Ηλία Φουντούλη, στο ANT1. Από το 2020, παρουσιάζει την εκπομπή Γειτονιές στο Πιάτο στο ΑΝΤ1.

Το 2020, είχε τέσσερα εστιατόρια, και την υπηρεσία catering Δειπνοσοφιστήριον.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο dimitrisskarmoutsos.gr που θα σας συναρπάσουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ