Πριγκίπισσα Κέιτ: Μακρά και δύσκολη ανάρρωση, προβληματίζει η μεγάλη τομή στην κοιλιά - Στο πλευρό της οι top εξειδικευμένοι γιατροί (φωτό)

Η επιστροφή στο σπίτι δεν σημαίνει ότι η πριγκίπισσα Κέιτ είναι καλά

Η πριγκίπισσα Κέιτ της Ουαλίας συνεχίζει την ανάρρωσή της στο σπίτι μετά τo εξιτήριο από την κλινική όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά.

 

Μετά από δύο εβδομάδες στο prive δωμάτιο της London Clinic όπου δέχτηκε ελάχιστες επισκέψεις, η Κέιτ Μίντλετον βρίσκεται πλέον στο σπίτι μαζί με τα παιδιά της που την υποδέχτηκαν με χαρά και ενθουσιασμό.

 

Λεπτομέρειες της κατάστασης της υγείας της δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Το μόνο που έκανε γνωστό το Παλάτι ήταν ότι η ασθένειά της δεν σχετίζεται με καρκίνο και ότι η Κέιτ επιθυμεί να παραμείνουν ιδιωτικές οι προσωπικές ιατρικές πληροφορίες της.

Ωστόσο, έχει επιβεβαιωθεί ότι δεν θα αναλάβει τα δημόσια βασιλικά καθήκοντα παρά μόνο μετά το καθολικό Πάσχα και τους επόμενους 2 με 3 μήνες θα επικεντρωθεί στην ανάρρωσή της.

Instagram/princeandprincessofwales

Επέστρεψε σπίτι

Το πρώτο σημαντικό ορόσημο στην ανάκαμψη της Κέιτ από την επέμβαση που έκανε στην κοιλιακή χώρα στις 16 Ιανουαρίου, ήταν την περασμένη Δευτέρα, όταν πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι της στο Γουίνδσορ.

Διαβάστε ακόμα: Πριγκίπισσα Κέιτ: Στο πέτρινο Adelaide Cottage, χτισμένο το 1831 θα μεταφερθεί για ανάρρωση – «Ακατάλληλο και κρύο» το αγροτόσπιτο (φωτό)

Η έξοδός της από την κλινική επιβεβαιώθηκε από το Παλάτι του Κένσινγκτον, το οποίο πρόσθεσε ότι η πριγκίπισσα έχει "καλή πρόοδο", ενώ παράλληλα ευχαρίστησε ολόκληρη την ομάδα της London Clinic, και κυρίως το αφοσιωμένο νοσηλευτικό προσωπικό, για τη φροντίδα που της παρείχαν.

Η Κέιτ βγήκε από το νοσοκομείο περίπου στις 11 το πρωί της Δευτέρας από ιδιωτική έξοδο και επέστρεψε στο σπίτι μαζί με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ. 

Τα παιδιά, Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις δεν επισκέφτηκαν τη μαμά τους στο νοσοκομείο και πήγαν στο σχολείο κανονικά, οπότε επιστρέφοντας από το μάθημα βρήκαν τη μαμά τους στο σπίτι.

Σε αυτή την περίοδο ανάρρωσης, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ έχουν σημαντική βοήθεια από το προσωπικό που τους βοηθά αλλά και από την οικογένεια της Κέιτ.

Διαβάστε ακόμα: Οι πρώτες μέρες της πριγκίπισσας Κέιτ πίσω στην οικογένεια της - Έτσι γιόρτασαν τα γενέθλια της μητέρας της, Κάρολ

Τo γεγονός ότι η Κέιτ βγήκε από το νοσοκομείο, δεν σημαίνει ότι η ιατρική της περίθαλψη έχει ολοκληρωθεί. Η ίδια βρίσκεται υπό την προσεκτική παρακολούθηση των γιατρών του παλατιού και θα επισκεφτεί και πάλι τους γιατρούς που την χειρούργησαν για να αξιολογήσουν την πορεία της υγείας της. Ακόμα θα χρειαστεί ομάδα φυσιοθεραπευτών που θα την βοηθήσουν να επανέλθει μετά το χειρουργείο.

Χρειάζεται 3 μήνες ανάρρωσης το χειρουργείο στην κοιλιά

Το εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας αναφέρει ότι για την ανάρρωση μετά από χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά η οποία έχει μεγάλη τομή, χρειάζονται δύο έως τρεις μήνες για να μπορέσει ο ασθενής να μετακινηθεί άνετα. Σίγουρα απαγορεύεται να σηκώσει βάρος μεγαλύτερο από 2-3 κιλιά, ενώ προκειμένου να επανέλθει η αντοχή του κοιλιακού τοιχώματος στην προηγούμενη κατάσταση μπορεί να πάρει δύο χρόνια.

Η Κέιτ θα πρέπει να κάνει ειδικές ασκήσεις για την ενίσχυση της δύναμης, με στόχο να περπατά σταδιακά κάθε μέρα, αυξάνοντας την απόσταση για να φτάσει τα 30 λεπτά ημερησίως μέσα σε δύο έως τρεις μήνες.

Αλλαγή προγράμματος

Φυσικά, η περίοδος ανάρρωσης της Κέιτ σημαίνει ότι όλες οι υποχρεώσεις της για τους επόμενους μήνες έχουν αναβληθεί και είναι κατανοητό ότι η επιστροφή της στα επίσημα καθήκοντά της θα εξαρτηθεί από τους γιατρούς της.

Διαβάστε ακόμα: Πριγκίπισσα Κέιτ: Πως θα αναρρώσει - Όλες οι συμβουλές για τη διασημότερη ασθενή του κόσμου

Μια μεγάλη απουσία στης θα είναι τα Baftas που γίνονται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο, με την Κέιτ και τον Γουίλιαμ να κάνουν εντυπωσιακές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί.

Ακομα, θα χάσει την ετήσια λειτουργία της Ημέρας της Κοινοπολιτείας στο Αβαείο του Γουέστμινστερ και την παρέλαση της ημέρας του Αγίου Δαβίδ στις αρχές Μαρτίου, αλλά και την παρέλαση του Αγίου Πατρικίου αργότερα τον ίδιο μήνα.

Φυσικά, οι περιοδείες στο εξωτερικό για τον Γουίλιαμ και την Κέιτ είναι επίσης εκτός προγράμματος για την ώρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ