Η συγκλονιστική κοινή συνέντευξη της Χαρίτας Μαντολες & της Δέσποινας Μπεμπεδέλη - Μιλούν αποκλειστικά στη Νίκη Λυμπεράκη (βίντεο)

Συγκινούν τα λόγια τους

Με τη Νίκη Λυμπεράκη, μία συγκλονιστική «Μεγάλη Εικόνα» έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Η δημοσιογράφος συναντά τη Χαρίτα Μάντολες και τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη στην Κύπρο για να γνωρίσει και να ακούσει από κοντά τη γυναίκα-σύμβολο της Μεγαλονήσου, που εξακολουθεί -όπως η ίδια λέει- να είναι 27 ετών, ακριβώς όσο ήταν την 20η Ιουλίου του 1974, τότε που βίωσε την απόλυτη φρίκη, αυτόπτης μάρτυρας της εν ψυχρώ δολοφονίας των ανθρώπων της και της καταστροφής της πατρίδας της, της Κερύνειας.

Η περιγραφή της ανατριχιαστική... Ανατριχιαστική ήταν όμως και η ερμηνεία της Δέσποινας Μπεμπεδέλη στη σειρά «Famagusta».

Η Νίκη Λυμπεράκη συνομιλεί με τη σπουδαία ηθοποιό που επέστρεψε στην τηλεόραση για να ενσαρκώσει υποδειγματικά τη Χαρίτα Μάντολες.

«Έσωσα τον γιο μου και τα άλλα δύο μωρά πληγωμένα. Όταν έγινε το πραξικόπημα και σκότωνε αδελφός τον αδελφό, εγώ να μη συγχωρήσω τον Τούρκο; Εγώ συγχωρώ όλους τους ανθρώπους. Και εμένα αν δεν ήταν αυτός ο Τούρκος δεν θα είχα τον γιο μου.

Ο αξιωματικός έδωσε την εντολή να μας εκτελέσουν όλους. Αυτός φαίνεται να πήρε δική του απόφαση και είπε στους άλλους να μην μας πειράξουν. Αυτός έβαλε το όπλο στους Τούρκους και άρπαξε τα κορίτσια από το χέρι και τα τραβούσε προς το μέρος μας για να γλιτώσουν τον βιασμό», ανέφερε η Χαρίτα Μάντολες στις περιγραφές της.

Διαβάστε ακόμη: Top woman η Χαρίτα Μάντολες: Η γυναίκα σύμβολο της Κυπριακής τραγωδίας – Έχασε πατέρα, σύζυγο, δύο γαμπρούς, θείο & νονό της, κι έναν ξάδελφο (βίντεο)

«Στραφήκαμε προς το παρεκκλήσι του Αρχάγγελου Μιχαήλ και προσευχόμασταν και είπα “Θεέ μου, μας έστειλες τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, τον Τούρκο στρατιώτη”. Είναι θαύμα αυτό που έγινε. Από τότε που έγινε αυτό το κακό, όταν μιλούσα στο ραδιόφωνο έλεγα ότι ο Τούρκος αυτός ξέρει ποια είμαι και θέλω να τον δω. Όπου και αν βρίσκεται να έρθει να με ανταμώσει. Και προσεύχομαι για αυτόν τον Τούρκο».

«Εγώ είμαι μια φτωχή γυναίκα που έζησα αυτό το δράμα. Δεν είμαι θύμα αλλά δεν είμαι ηρωίδα. Είμαι ένας φτωχός άνθρωπος, ούτε μόρφωση, ούτε τίποτα απλώς έζησα αυτό το δράμα», ήταν μερικά απ΄όσα ανέφερε η Χαρίτα Μάντολες.

Με τη σειρά της, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη μίλησε για την τουρκική εισβολή αλλά και την αγωνία της όταν ο σύζυγός πήγε να πολεμήσει.

«Μέσα από αυτή την τραγωδία είμαστε μια οικογένεια από εκείνες που, θα έλεγα, ήμασταν τυχερές κάτω από εκείνες τις συνθήκες. Δεν κλάψαμε νεκρούς, δεν έχουμε την αγωνία την προσωπική και την ατομική των αγνοουμένων, δεν ξεριζωθήκαμε από πατρίδες. Βίωσα όμως τον πόλεμο. Ο άντρας μου πήγε να πολεμήσει ως έφεδρος. Πέρασα αγωνίες γιατί βγήκε φήμη ότι είχε σκοτωθεί, τον έψαχνα στα νοσοκομεία. Ας πούμε πως ήταν μια παρεξήγηση ως προς το όνομα αλλά πέρασα πάρα πολύ μεγάλη αγωνία πάνω σε αυτό», είπε η Δέσποινα Μπεμπεδέλη.

Διαβάστε ακόμη: Η αποθέωση της Δέσποινας Μπεμπεδέλη στο "Famagusta" και στο ρόλο της Χαρίτας Μάντολες (βίντεο)

«Είχα μείνει πίσω με τα δυο μωρά μου αλλά ξέρετε τι αγαλλίαση είναι, μετά από όλο αυτό το άγχος του να σκέφτομαι ότι μπορεί να έχει χαθεί και να μην τον ξαναδώ, να τον βρίσκω μπροστά μου; Είναι πολύ μεγάλη ευτυχία αυτό. Να ξαναγυρίζει δηλαδή ο άνθρωπος που φοβάσαι ότι δεν θα τον ξαναδείς γιατί έχει πάει στον πόλεμο», ανέφερε η γνωστή ηθοποιός που υποδύεται τη Χαρίτα Μάντολες στη σειρά του Mega Farmagusta/

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ