Ευλογιά των πιθήκων: Δύο κρούσματα εντοπίστηκαν σε Κινέζους που επισκέφθηκαν τη Ρωσία - Τα συμπτώματα που προκαλεί η σπάνια νόσος (βίντεο)

Σε καραντίνα τέθηκαν οι δύο Κινέζοι που βρέθηκαν στην Αγία Πετρούπολη

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της ρωσικής υπηρεσίας υγιεινής της Αγίας Πετρούπολης δύο κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκαν σε τουρίστες που έφτασαν από την Κίνα.

Το Rospotrebnadzor (ομοσπονδιακή υπηρεσία της Ρωσίας που καλύπτει και ζητήματα ασθενειών) διευκρίνισε ότι οι ασθενείς βρίσκονται σε εξειδικευμένο νοσοκομείο που ασχολείται με μολυσματικές ασθένειες και δεν υπήρχε απειλή για τη ζωή τους.

Δύο τουρίστες που επέστρεφαν από την Κίνα στην Αγία Πετρούπολη διαπιστώθηκε ότι είχαν ευλογιά των πιθήκων, έγραψε στο κανάλι Telegram η υπηρεσία Τύπου του γραφείου της ρωσικής υπηρεσίας υγιεινής και δικαιωμάτων των καταναλωτών στην πόλη.

Οι ειδικοί της Rospotrebnadzor έχουν ξεκινήσει επιδημιολογική έρευνα

Στην έκθεση αναφέρεται πως «Το τμήμα του Rospotrebnadzor στην Αγία Πετρούπολη ενημερώνει ότι δύο κρούσματα ευλογιάς των πιιθήκων εντοπίστηκαν σε τουρίστες που έφτασαν από την Κίνα. Δύο άνδρες που επέστρεψαν από τουριστικό ταξίδι στη διοικητική περιοχή του Χονγκ Κονγκ (Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας) διαγνώστηκαν με αυτή τη νόσο».

Τι είναι η ευλογιά των πιθήκων

Η υπηρεσία διευκρίνισε ότι οι ασθενείς βρίσκονται σε ιατρικό ίδρυμα που ασχολείται με μολυσματικές ασθένειες και δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους. Οι ειδικοί της Rospotrebnadzor έχουν ξεκινήσει επιδημιολογική έρευνα, διεξάγεται μια σειρά αντιεπιδημικών μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου. Επίσης, τα άτομα με τα οποία ήρθαν σε επαφή οι δύο άνδρες βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Η Rospotrebnadzor επανέλαβε ότι η ευλογιά των πιθήκων είναι μια σπάνια ιογενής νόσος. Τα συμπτώματά της περιλαμβάνουν πυρετό, δηλητηρίαση, διόγκωση των λεμφαδένων και εξάνθημα που εξαπλώνεται με τη μορφή κηλίδων και κυστιδίων, τα οποία στη συνέχεια μετατρέπονται σε έλκη και ουλές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ