Τι θα ευχόταν να σας πει το κουταβάκι σας αν μιλούσε; 6 πράγματα που σίγουρα θα έλεγε αν μπορούσε !

Όλοι, ανεξαιρέτως οι σκυλογονείς έχουμε ευχηθεί έστω και μία φορά να μπορούσε το κουτάβι μας να μας πει όλα αυτά που σκέφτεται

Μπορεί να μας δείχνει την αγάπη του, τον πόνο του, το άγχος του ή οτιδήποτε άλλο θέλει, με διάφορους τρόπους, όμως δεν μπορεί να μας το εκφράσει με λόγια. Όσοι/ες έχουν υιοθετήσει πρώτη φορά σκυλάκι, μπορεί να είναι ακόμα πιο έντονη αυτή τους η επιθυμία, καθώς φοβούνται μην κάνουν κάτι λάθος και το κατοικίδιο τους νιώσει αρνητικά συναισθήματα.

Αν μπορούσαμε να μπούμε στο μυαλό των τετράποδων φίλων μας, θα ανακαλύπταμε πώς να γίνουμε οι άνθρωποι που επιθυμούν και που νομίζουν ότι είμαστε!

Τι, λοιπόν, εύχεται να μπορούσε να μας πει το κουτάβι μας;

● Το πρώτο πράγμα που εύχεται να μπορούσε το γούνινο παιδί μας να μας πει είναι το γενεαλογικό του δέντρο. Εύχεται να μπορούσε να μας πει ποιοι ήταν οι γονείς του, έτσι ώστε να μας προετοιμάσει για το μέγεθός του, τις πιθανές κληρονομικές ασθένειες, το πόσο δραστήριο θα γίνει, πόση άσκηση θα χρειάζεται, τα πράγματα τα οποία μπορεί να μάθει εύκολα ή τα πράγματα τα οποία μπορεί να δυσκολευτεί να εκπαιδευτεί. Αν τα γνωρίζαμε όλα αυτά, ίσως να χειριζόμασταν διαφορετικά και πολύ πιο σωστά το λατρεμένο μας κουταβάκι.

● Ένα κουτάβι που μπαίνει πρώτη φορά σε ένα σπίτι με ανθρώπους, πιθανότατα να του φαίνονται όλα ξένακαινούργια και παράξενα. Ίσως να φοβάται, να δυσκολεύεται να εμπιστευτεί, να θέλει τον χρόνο του. Ως υπεύθυνοι κηδεμόνες, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να καταλάβουμε ότι σταδιακά και με σωστούς χειρισμούς θα κάνουμε το σκυλάκι μας να νιώσει άνετα, να έρθει κοντά μας, κυριολεκτικά και μεταφορικά, και στο τέλος να δεθεί μαζί μας και να μας αγαπήσει. Εξάλλου, μπορεί να του μοιάζουν όλα τόσο πρωτόγνωρα. Οι μυρωδιές, οι ήχοι, οι γεύσεις, τα φώτα, οι άνθρωποι, όλα. Ας δείξουμε υπομονή.

● Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους. Αλλά και τα ζωάκια μας κάνουν λάθη και σίγουρα όχι σκόπιμα. Αυτό που εύχεται, λοιπόν, να μπορούσε να μας πει το νέο μας σκυλάκι είναι ότι ναι, θα κάνει λάθη, μπορεί να κάνει και κάποια αταξία, ή να πάει τουαλέτα στο χαλί και όχι στην πάνα του. Δεν έχει εκπαιδευτεί ακόμα, δεν έχει μάθει ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος. Οπότε, αυτό που θέλει να κάνουμε, είναι να είμαστε υπομονετικοί και κατανοητοί, και είναι βέβαιο ότι με τον καιρό θα γίνει το πιο καλό κουτάβι του κόσμου.

● Σίγουρα θέλουμε να φιλάμε και να αγκαλιάζουμε το κουτάβι μας. Μα πώς να μη θέλουμε άλλωστε, αφού είναι τόσο χαριτωμένο, πανέμορφο, απαλό, μυρίζει τέλεια και έχει ακόμα ροζ πατούσια και κοιλιά! Όμως, αυτό το γλυκό πλάσμα μπορεί να μη θέλει να το κατσιάζουμε όλη την ώρα με τα χάδια μας. Κάποιες φορές θέλει να μας πει να σταματήσουμε γιατί του φαινόμαστε τρομακτικοί ή το πονάμε άθελά μας. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να μπούμε λίγο στη θέση του, γιατί κι εμείς πολλές φορές θέλουμε απλά την ησυχία μας. Μόνο που εμείς μπορούμε να το εκφράσουμε με λόγια και να πείσουμε τον/την άλλον/η ότι δεν θέλουμε άλλες αγκαλιές. Ένα ακόμη πράγμα που εύχεται να μπορούσε να μας πει το σκυλάκι μας, όσον αφορά τα χάδια, είναι το που του αρέσει να το χαϊδεύουμε. Άλλα κουτάβια αγαπούν τα χάδια στην κοιλίτσα, άλλα στα αυτιά και άλλα στον λαιμό. Μπορεί να το δείχνει, βέβαια, με τον τρόπο του αλλά εμείς να μην το καταλαβαίνουμε. Ας δώσουμε λίγη περισσότερη προσοχή.

Διαβάστε ακόμη:Μπορούν τελικά να συμβιώσουν ή θα τρώγονται όπως λέει και η γνωστή φράση «σαν τον σκύλο με τη γάτα» ; Δείτε έξυπνους τρόπους!

● Σύμφωνα με την ιστοσελίδα topetmou.gr, το λάθος που μπορεί να κάνουμε πολλοί από εμάς, είναι ότι προσπαθούμε με τον λάθος τρόπο να κάνουμε το κουτάβι μας να μην φοβάται κάποια πράγματα. Για παράδειγμα, μπορεί το κατοικίδιό μας να φοβάται ένα μεγάλο αρκουδάκι που έχουμε στο κρεβάτι μας κι εμείς να του το φέρνουμε κοντά του για να του δείξουμε ότι τελικά δεν είναι επικίνδυνο. Οπότε, ο πιο πιστός μας φίλος εύχεται να μπορούσε να μας πει ότι δεν θέλει βιασύνες και εξαναγκασμούς στη γνωριμία του με νέα πράγματα ή ακόμη και πρόσωπα. Όλα θα γίνουν σταδιακά και πάντα με τον σωστό τρόπο. Διαφορετικά, θα έχουμε τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

● Τα σκυλιά δεν καταλαβαίνουν το λόγο που τα μαλώνουμε για μια αταξία που έκαναν πριν ώρες. Οπότε, σίγουρα το μικρό μας κουτάβι εύχεται να μπορούσε να μας πει να μην το μαλώνουμε και το φωνάζουμε όταν κάνει κάτι λάθος γιατί πολύ απλά δεν το καταλαβαίνει. Αντ’ αυτού θα πρέπει να είμαστε σε θέση να το καθοδηγούμε σωστά και με τους κατάλληλους εκπαιδευτικούς τρόπους θα μάθει πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο περιμέναμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ