50 καλλιτέχνες υπέγραψαν υπέρ του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Καρλα Μπρούνι, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Κάρολ Μπουκέ: Μην τον λιντσάρετε για τις κακοποιήσεις γυναικών

Καλλιτέχνες, συγγραφείς και κινηματογραφικοί παραγωγοί, ζητανε να κρίνει τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, η δικαιοσύνη και όχι ο κόσμος

 

Περίπου 50 προσωπικότητες τους θεάματος από τη Γαλλία υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή μιλώντας ενάντια στο δημόσιο «λιντσάρισμα» και την ακύρωση του Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από πολλαπλές κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και μία για βιασμό.

Στους υπογράφοντες περιλαμβάνονται η πρώην πρώτη κυρία, το κορυφαίο μοντέλο και μουσικός Carla Bruni καθώς και οι δημοφιλείς ηθοποιοί Charlotte Rampling, Carole Bouquet, Nathalie Baye και Pierre Richard.

Οι υπογράφοντες δήλωσαν ότι δεν ήθελαν να σχολιάσουν τις κατηγορίες εναντίον του Ντεπαρντιέ, αλλά δεν μπορούσαν να μείνουν σιωπηλοί μπροστά στις αντιδράσεις εναντίον του ηθοποιού τις τελευταίες εβδομάδες.

«Είμαστε καλλιτέχνες, συγγραφείς και κινηματογραφικοί παραγωγοί. Με αυτή την ιδιότητα εκφραζόμαστε εδώ», έγραφε η επιστολή που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Figaro την ημέρα των Χριστουγέννων.

Carole Bouquet/ carolebouquet_officiel

«Δεν θέλουμε να μπούμε σε συζήτηση και αφήνουμε το δικαστικό σώμα να κάνει τη δουλειά του. Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είναι ίσως ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς. Μια από τις τελευταίες ιερές εικόνες του κινηματογράφου. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά στην αντίδραση εναντίον του, τον χείμαρρο μίσους που του ξεχύνεται χωρίς ίχνος, με τη μεγαλύτερη σύγχυση και περιφρόνηση για το τεκμήριο της αθωότητας, από την οποία θα είχε ωφεληθεί αν δεν ήταν ο γίγαντας του κινηματογράφος που είναι.

Charlotte Rampling/acjournal

Όταν κάποιος κυνηγάει τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ με αυτόν τον τρόπο, τότε είναι η τέχνη που δέχεται επίθεση. Μέσω της ιδιοφυΐας του ως ηθοποιού, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ συμμετείχε στην καλλιτεχνική επιρροή της χώρας μας. Συνεισφέρει στην ιστορία της τέχνης, με τον υψηλότερο τρόπο. Είναι μέρος αυτής της ιστορίας και συνεχίζει να την εμπλουτίζει. Η Γαλλία του χρωστάει πολλά γι' αυτό. Ο κινηματογράφος και το θέατρο δεν μπορούν να ξεπεράσουν τη μοναδική του προσωπικότητα».

Διαβάστε ακόμα: Έδωσε τέλος στη ζωή της η ηθοποιός που κατηγόρησε τον Gérard Depardieu για σεξουαλική επίθεση - Πήδηξε στον ποταμό Σηκουάνα

Η ανοιχτή επιστολή έρχεται μόλις πέντε ημέρες αφότου ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μίλησε επίσης υπέρ του Ντεπαρντιέ σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Ο Ντεπαρντιέ σχολίασε την ανοιχτή επιστολή σε τηλεφωνική συνέντευξη στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο RTL στις 26 Δεκεμβρίου.

Είπε ότι: «δεν συμμετείχε στην πρωτοβουλία», αλλά αποκάλυψε ότι η επιστολή είχε γραφτεί από έναν φίλο της κόρης του, Julie Depardieu, τον συγγραφέα Yannis Ezziad, ο οποίος του το έστειλε πριν το δημοσιοποιήσει.

«Μου παρουσίασαν το γράμμα… Το βρήκα πολύ όμορφο και είπα στον συγγραφέα ότι μπορούσε να το δημοσιεύσει», είπε ο ηθοποιός.

Το αστέρι του Ντεπαρντιέ έπεσε στη Γαλλία τις τελευταίες εβδομάδες μετά την προβολή της ερευνητικής εκπομπής Complément d'Enquête του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού France 2, στις 7 Δεκεμβρίου, διερευνώντας ιστορικές κατηγορίες για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά εναντίον του.

Η εκπομπή ακολούθησε μετά από ένα ειδικό ρεπορτάζ από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Médiapart τον περασμένο Απρίλιο που περιγράφει λεπτομερώς τις καταγγελίες από 13 γυναίκες καθώς και άλλους δύο ισχυρισμούς που αναφέρθηκαν από τον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Inter το καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμα: 13 + 1 γυναίκες καταγγέλουν επίσημα τον Gérard Depardieu για σεξουαλικές επιθέσεις - "Με κοίταζε σαν ένα κομμάτι κρέας"

Πριν από την αναφορά του Mediaport, η ηθοποιός Charlotte Arnould έγινε η πρώτη γυναίκα που υπέβαλε επίσημη καταγγελία εναντίον του Depardieu το 2018, κατηγορώντας τον για βιασμό. Η υπόθεση αυτή τη στιγμή περνάει στα δικαστήρια.

Η έκθεση Complément d'Enquête αποκάλυψε ότι μια δεύτερη γυναίκα, η Γαλλίδα ηθοποιός Hélène Darras, είχε επίσης υποβάλει καταγγελία εναντίον του Depardieu τον Σεπτέμβριο, σχετικά με γεγονότα στα γυρίσματα της κωμωδίας χορού Disco του 2007.

Η εκπομπή αποκάλυψε επίσης ηχογραφήσεις του Ντεπαρντιέ να μιλά με ακατάλληλο τρόπο σε μια νεαρή, γυναίκα διερμηνέα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Βόρεια Κορέα.

Διαβάστε ακόμα: Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Ήμουν ένα ατύχημα στη μήτρα της μάνας μου - Δεν ήμουν επιθυμητός από τους γονείς μου

Περιείχε επίσης μια συνέντευξη με τον Alduy, επικεφαλής της France Télévisions, στην οποία εξήγησε ότι το δίκτυο είχε διακόψει το πράσινο φως των έργων με τον Depardieu λόγω των αυξανόμενων κατηγοριών εναντίον του ηθοποιού, αλλά θα συνέχιζε να προβάλλει το προηγούμενο έργο του.

Μια τρίτη γυναίκα, η Ισπανίδα δημοσιογράφος Ruth Baza, φέρεται να έκανε επίσημη καταγγελία κατά του ηθοποιού στην Ισπανία σε σχέση με ένα περιστατικό που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Παρίσι το 1995, όταν ήταν 23 ετών, στον απόηχο της εκπομπής της εκπομπής. .

Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν οι δύο τελευταίες καταγγελίες θα διερευνηθούν επίσημα από τη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμα: Συνέντευξη -ποταμός Ζεράρ Ντεπαρντιέ: «Ψήφισα κάποτε Μιτεράν -η Λεπέν πολιτικό ζώο- Άσχετος ο Μακρόν»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ