Το σπίτι σας θα μυρίσει Χριστούγεννα.. τι πρέπει να προσέξετε για να είναι οι γατούλες σας ασφαλείς !

Πώς να μυρίζει ωραία το σπίτι σας και ταυτόχρονα η γάτα σας να παραμείνει ασφαλής !

Οι γάτες είναι ζώα που τα πάνε πολύ καλά με την προσωπική υγιεινή.

Πλένονται συστηματικά και διεξοδικά με τη γλώσσα τους, και μοσχοβολούν γνώριμη, μεθυστική “γατίλα”. Η ύπαρξή της αμμολεκάνης τους, όμως, μπορεί να δυσκολέψει την καθημερινότητά μας, γεμίζοντας το σπίτι με δυσάρεστες οσμές. Ειδικά όσο περισσότερο μπαίνει για τα καλά ο χειμώνας, τόσο λιγότερο θα μένουν ανοιχτά τα παράθυρα, και πολλοί από εμάς θα καταφύγουμε σε αρωματικά κεριά ή αρωματικά χώρου σε μορφή σπρέι ή αιθέριων ελαίων με σκοπό να μυρίζει καλύτερα ο χώρος μας. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, όμως, αν όλες αυτές οι μυρωδιές που αγαπάμε εμείς οι άνθρωποι, επηρεάζουν με κάποιον τρόπο το αγαπημένο σας οικόσιτο αιλουροειδές;

Πώς βιώνουν οι γάτες τις έντονες μυρωδιές;

Ο τρόπος με τον οποίο βιώνουν οι γάτες τις έντονες μυρωδιές δεν μοιάζει με τη δική μας, ανθρώπινη εμπειρία. Οι γάτες βρίσκονται σε πολύ κοντινή επαφή με το πάτωμα στο σπίτι μας, με αποτέλεσμα να εισπνέουν σωματίδια αρωματικών σπρέι και σκόνη που κατακάθονται κάτω. Ακόμα και η χρήση μαλακτικού στη μπουγάδα ενδέχεται να επηρεάσει τη γάτα σας όταν αυτή ξαπλώνει πάνω σε μια κουβερτούλα. Προτιμήστε απορρυπαντικά χωρίς έντονες μυρωδιές, και αποφύγετε αρώματα όπως είναι η λεβάντα. Η λεβάντα, πιο συγκεκριμένα, μπορεί να οξειδωθεί σε υποπροϊόντα επικίνδυνα για τις γάτες.

Αποφύγετε, ακόμα, τα έντονα αρώματα μέντας, καθώς και τα πιο ελαιώδη, καθώς μπορεί να βλάψουν σοβαρά την υγεία της γάτας σας. Να θυμάστε ότι τα περισσότερα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά τοξικά για τις γάτες. Η ευαισθησία στις μυρωδιές μπορεί να εμφανιστεί στις γάτες με τη μορφή φαγούρας, φτερνίσματος, και ενόχλησης.

Διαβάστε επίσης:Δεν κάνουν τίποτα κατά τύχη - δείτε εδώ γιατί οι γάτες καλύπτουν το πρόσωπό τους όταν κοιμούνται!

Καθαρίζετε το σπίτι συστηματικά – μην επιτρέψετε στις οσμές να συσσωρευτούν

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα topetmou.gr, αν θέλετε να αποφύγετε τη χρήση των σκληρών χημικών καθαριστικών και των τεχνητών αρωματικών χώρου, είναι σημαντικό να διατηρείτε το σπίτι όσο πιο καθαρό γίνεται, ακολουθώντας μεθόδους που είναι ασφαλείς για την αγαπημένη σας γάτα. Χρησιμοποιείστε σαπούνια ασφαλή για τις γάτες, χωρίς πολλά χημικά και έντονα αρώματα. Θυμηθείτε: η ηλεκτρική σκούπα είναι φίλη σας.

Μια συνταγή για φυσικό αρωματικό χώρου

Μην ανησυχείτε, όμως! Υπάρχει ένα φυσικό αρωματικό χώρου που μπορείτε να φτιάξετε στην κουζίνα σας, για να μυρίζει όμορφα όλο το σπίτι. Βάλτε ένα κατσαρολάκι με νερό και βράστε το, προσθέτοντας μέσα μερικά στικ κανέλας, φέτες πορτοκαλιού, και ολόκληρα γαρίφαλα. Προσοχή! Κρατήστε τη γατούλα σας μακριά από το κατσαρολάκι, καθώς η κανέλα και τα γαρίφαλα μπορούν να γίνουν τοξικά για εκείνη. Όσο το νερό ζεσταίνεται, η χειμωνιάτικη μυρωδιά θα διαχυθεί στο σπίτι. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και τζίντζερ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ