Συνεληφθη 63χρονος που κατάκλεβε την εκκλησία - Επι 2 μήνες πήγαινε πρωί & απόγευμα ξαφρίζοντας το παγκάρι

Τι κατασχέθηκε

Ένας 63χρονος σεσημασμένος κακοποιός που έκλεβε συστηματικά το παγκάρι εκκλησίας στο Μαρούσι έπεσε στα χέρια της αστυνομίας το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, ο άνδρας συνελήφθη τις πρωινές ώρες της Παρασκευής από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής με την κατηγορία της κλοπής από ιερούς ναούς κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι οποίοι εντόπισαν και ταυτοποίησαν τον κατηγορούμενο, ο 63χρονος τουλάχιστον κατά τους τελευταίους δύο μήνες επισκέπτονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα συγκεκριμένο ιερό ναό στην περιοχή του Αμαρουσίου κατά τις πρωινές ή μεσημβρινές ώρες με σκοπό την κλοπή.

Ο 63χρονος χρησιμοποιώντας αυτοσχέδιο διαρρηκτικό εργαλείο, στο οποίο είχε προσαρμόσει κολλητική ταινία, κατάφερνε να αποσπάσει χρηματικά ποσά από το παγκάρι του ιερού ναού.

Από έρευνα στην κατοχή του 63χρονου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν: ένας μεταλλικός κόφτης, τρεις αυτοσχέδιες λίμες, ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι και δελτίο ταυτότητας στο οποίο είχε επικολληθεί η φωτογραφία του κατηγορουμένου και για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια.

Εις βάρος του 63χρονου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπή τετελεσμένη και σε απόπειρα, με συνολική ποινή κάθειρξης 5 ετών και 10 μηνών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ