Πέθανε η κυρία Παναγιώτα Αποστολοπούλου - Ήταν 110 ετών είχε 6 εγγόνια, 12 δισέγγονα & 7 τρισέγγονα

 Η μεγαλύτερη εν ζωή γιαγιά της Ηλείας...

Έφυγε από τη ζωή η κυρία Παναγιώτα Αποστολοπούλου σε ηλικία 110 ετών.

Μία γυναίκα η οποία είχε περάσει πολλά αλλά ποτέ δεν το έβαλε κάτω.

Μια «μαχήτρια» της ζωής, μια γυναίκα που από νωρίς έμεινε μόνη και πάλεψε για την ανατροφή των παιδιών της, των εγγονιών της, των δισέγγονών της και των τρισέγγονών της με τις καλύτερες διδαχές, η Παναγιώτα Αποστολοπούλου, έφυγε χθες πλήρης ημερών στην ηλικία των 110 ετών, σκορπώντας θλίψη στα αγαπημένα της πρόσωπα και σε όσους την γνώριζαν στην κοινότητα του Τραγανού και ευρύτερα στην Ηλεία.

Γεννημένη το 1913 στην περιοχή του Τραγανού του δήμου Πηνειού, παντρεύτηκε από μικρή τον Νικόλαο Αποστολόπουλο και δημιούργησε μια υπέροχη οικογένεια. Με πολύ κόπο και ιδρώτα μεγάλωσε το γιό της Αντώνιος και την κόρη της Ειρήνη και έκανε ακόμα και τρεις δουλειές για να το πετύχει, καθώς είχε βιώσει την απώλεια του άντρα της σε πολύ νεαρή ηλικία. Εργαζόταν σαν οικιακή βοηθός, έγνεφε σε αργαλειό και φύλαγε γαλιά μέχρι και το 1968, όπου ακολούθησε το γιό της και τη σύζυγό του στη Γερμανία.

Εκεί παρέμεινε για μερικά χρόνια, ωστόσο η νοσταλγία της γενέτειράς της την οδήγησε στην απόφαση επιστροφής της. Στην πορεία της ζωής της απέκτησε ακόμα έξι εγγόνια, δώδεκα δισέγγονα και επτά τρισέγγονα. Μέχρι και την τελευταία της στιγμή ζούσε στο σπίτι της στο Τραγανό και όποιος τη γνώριζε μόνο καλά λόγια είχε να πει για αυτήν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η μεγαλύτερη εν ζωή γιαγιά της Ηλείας, ενώ μέχρι και πριν κάνει εγχείριση ισχύου πριν από ενάμιση μήνα, περπατούσε κανονικά.

Η εξόδιος ακολουθία της θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11πμ. στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Τραγανού.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ