O Σπύρος Σούλης μας διαβεβαιώνει : Φρεσκάρετε το Χαλί σας Μόνο με ένα Παγάκι! -

Ένα παγάκι είναι αρκετό για να διατηρήσει αφράτο και να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε λεκέδες από το αγαπημένο σας χαλί!

Λεκές στο χαλί από κερί Σας έπεσε κερί πάνω στο χαλί; Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε γιατί με ένα παγάκι το πρόβλημά σας θα λυθεί εύκολα και γρήγορα. Χρησιμοποιήστε το παγάκι για να παγώσετε τον λεκέ και να σταθεροποιηθεί το κερί. Στη συνέχεια βγάλτε το κερί προσεκτικά με ένα κουτάλι. Τα υπολείμματα του κεριού θα φύγουν σιδερώνοντας την επιφάνεια πάνω σε χαρτί κουζίνας. Τέλος, ρίξτε μια μικρή ποσότητα υγρού για στεγνό καθάρισμα ρούχων και αφήστε το να δράσει για μισή ώρα. Αμέσως μετά τρίψτε τον λεκέ με μια βούρτσα. Το χαλί σας θα είναι και πάλι σαν καινούριο.

Extra Tip Χρησιμοποιήστε το παρακάνω κόλπο για να αφαιρέσετε από το χαλί σας υπολείμματα από τσίχλα και κόλλα.

Βαθούλωμα στο χαλί σας από βαριά έπιπλα Σε όλους μας έχει τύχει να σηκώσουμε ένα βαρύ έπιπλο από το χαλί μας και να διαπιστώσουμε ένα βαθούλωμα κάτω από το ποδαράκι του επίπλου. Πολλές φορές μάλιστα, το βαθούλωμα αυτό δεν φεύγει με τίποτα.

Το μόνο που θα χρειαστείτε για να επαναφέρετε το χαλί σας στην αρχική του κατάσταση είναι μερικά παγάκια και μια ηλεκτρική σκούπα.

Διαβάστε επίσης:Βρήκαμε τα 7 Βήματα Για Ένα Πεντακάθαρο Σπίτι σε Λιγότερο από 30 Λεπτά

Ξεκινήστε βάζοντας το παγάκι πάνω στο βαθούλωμα και περιμένετε. Μόλις λιώσει περάστε το σημείο με την ηλεκτρική σκούπα μέχρι να στεγνώσει. Το χαλί σας θα επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση λόγω του ότι το νερό θα κάνει τις ίνες του να φουντώσουν και πάλι ενώ το συνεχές πέρασμα με την ηλεκτρική σκούπα κάνει ακόμα καλύτερο το αποτέλεσμα.

Extra Tip από το spirossoulis.comΜια επίσης πολύ καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι για τα μαλλιά. Είναι πρακτικό (το χαλί θα στεγνώσει πιο γρήγορα) και θα σας φέρει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα με τη σκούπα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ