Vintage pic: Ο Γιάννης Βόγλης μόλις 3 ετών ποζάρει με τον πατέρα του λίγο πριν φύγει για τον πόλεμο - Σπάνια φωτογραφία

Ο Γιάννης Βόγλης, πέθανε το 2016 και υπήρξε ένας από τους πιο σπουδαίους ηθοποιούς της γενιάς τoυ.

Σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε στην παράσταση «Η άνοδος του Αρτούρο» το 1961. Σκηνοθέτης ήταν ο Κάρολος Κουν. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στην ταινία «Οι Υπερήφανοι».

Έγινε γνωστός από την ταινία «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» το 1966. Σημαντική ήταν η ερμηνεία του στην ταινία «Κορίτσια στον ήλιο» του Βασίλη Γεωργιάδη. Στην ιστορία έμεινε η φράση του «Στάσου μύγδαλα!» στην συμπρωταγωνίστριά του, Αν Λόμπεργκ.

Δείτε ακόμα: Βίντεο: Όταν ο Γ. Βόγλης συνάντησε την Αnne Lonnberg 45 χρόνια μετά το θρυλικό ''Στάσου μύγδαλα''

Ο Γιάννης Βόγλης εργάστηκε κυρίως στο θέατρο, μαζί με αξιόλογους άλλους ηθοποιούς. Όπως η Έλλη Λαμπέτη, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Μάνος Κατράκης. Συνεργάστηκε ως βασικό στέλεχος με το «Προσκήνιο» του Αλέξη Σολομού. Εργάστηκε για μια πενταετία ως βασικό στέλεχος του ΚΘΒΕ μετά την μεταπολίτευση. Έπαιξε σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Πέθανε στις 21 Απριλίου το 2016.

Απόσπασμα από την εκπομπή της Σεμίνας Διγενή “Οι εντιμότατοι φίλοι μου” (ΕΡΤ, 1999).

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στο παρελθόν μια σπάνια φωτογραφία του ηθοποιού. Ο Γιάννης Βόγλης σε ηλικία 3 ετών ποζάρει με τον πατέρα του, λίγο πριν εκείνος φύγει για τον πόλεμο και από τον οποίον δεν επέστρεψε ποτέ.

Διαβάστε ακόμα: Δημήτρης Βόγλης: «Ο πατέρας μου ο Γιάννης Βόγλης» - Ο γιος του αξέχαστου ηθοποιού σε μια "αληθινή" συζήτηση‏

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ