Δραματική δήλωση Σταμάτη Κριμιζή για κλιματική κρίση - αν δεν φροντίσουμε την Γη οι συνέπειες τρομακτικές- θα «εξαφανίσουν το ανθρώπινο είδος

«Αν δεν φροντίσουμε τη Γη, το ανθρώπινο είδος θα χαθεί»

Με δραματικό, αλλά και συγκλονιστικό τρόπο μίλησε για το μέλλον του πλανήτη μας και της ζωής σε αυτόν ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων επιστημόνων, ο Σταμάτης Κριμιζής, ο οποίος ανέφερε χωρίς περιστροφές ότι αν δεν φροντίσουμε την Γη τότε οι συνέπειες από την κλιματική κρίση θα είναι τρομακτικές και θα «εξαφανίσουν το ανθρώπινο είδος».

Ο κορυφαίος επιστήμονας, Σταμάτης Κριμιζής, που ασχολείται με το διάστημα πέρα από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης μίλησε και για το έργο του στο εξωτερικό. Αποκάλυψε ότι μετείχε στον σχεδιασμό μιας νέας διαστημικής αποστολής με ένα διαστημικό σκάφος που κινείται με ασύλληπτες ταχύτητες.

«Σχεδιάσαμε τη διαστημική αποστολή, η οποία δεν έχει ακόμη όνομα, αλλά είναι ένα διαστημόπλοιο το οποίο θα κινείται με τουλάχιστον διπλάσια ή τριπλάσια ταχύτητα από αυτή του Βόγιατζερ, δηλαδή 120.000 χιλιόμετρα την ώρα και θα πάει πολύ πιο γρήγορα από τη Γη στο γαλαξία από ότι πήγε το Βόγιατζερ που έκανε 35 χρόνια» σημείωσε ο κορυφαίος Έλληνας ακαδημαϊκός μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις», ο Σταμάτης Κριμιζής, αναφερόμενος στα επόμενα σχέδιά του και αποκαλύπτοντας πως η συγκεκριμένη αποστολή είναι στα σχέδια, μόλις έγινε η μελέτη και μάλλον θα υλοποιηθεί τη δεκαετία του 2030.

«Είναι τόσο δαπανηρό να συντηρηθεί ο άνθρωπος στο διάστημα που είναι τρομερά δύσκολες οι επανδρωμένες αποστολές», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κριμιζής, ενώ υπενθύμισε πως «έχουμε πάει στο φεγγάρι και μετά σταματήσαμε. Κυρίως και για το κόστος και θα επαναληφθεί τώρα, μετά από σχεδόν πενήντα χρόνια με το πρόγραμμα, Άρτεμις» τονίζοντας πως η οριστική εκτόξευση με ανθρώπινο πλήρωμα με προορισμό το φεγγάρι θα γίνει το 2025.

 

 

 

«Το λάθος που απέδειξε το Βόγιατζερ»
Ερωτηθείς για τη διαστρική μελέτη που ετοιμάζεται ο διαστημικός επιστήμονας ανέφερε πως «ο σκοπός είναι να δούμε τι είναι πάντοτε παραέξω. Αυτή είναι η περιέργεια του ανθρώπου από τον καιρό που στάθηκε στα δύο πόδια και ήθελε να ξέρει τι είναι πίσω από το επόμενο βουνό. Φτάσαμε με το Βόγιατζερ σε μια περιοχή. Δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει, διότι τα μοντέλα τα θεωρητικά που υπήρχαν απέδειξε το Βόγιατζερ ότι ήταν λάθος» προσθέτοντας πως θα πάνε 150 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά, την ίδια ώρα που το Βόγιατζερ είναι 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη.

Μεταξύ άλλων πρόσθεσε πως το σήμα που έρχεται από το Βόγιατζερ στη Γη παίρνει 22,5 ώρες για να φτάσει με την ταχύτητα του φωτός 300.000 χιλιόμετρα την ώρα.

Χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα Άρτεμις ως «ένα εγχείρημα της νέας γενιάς» και τονίζοντας πως «είναι τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας που θα λάβουν μέρος και θα υλοποιήσουν αυτό το εγχείρημα και μεταξύ του προγραμματισμού είναι πώς θα μεταφέρεις τη γνώση από τη μία γενιά στην άλλη για να συνεχιστεί το πρόγραμμα. Θα πάρει 50 χρόνια».

Δεν υπάρχει απόδειξη για εξωγήινη ζωή
Ερωτηθείς εάν υπάρχει ζωή έξω από τον πλανήτη Γη σημείωσε πως «απόδειξη γι’ αυτό δεν υπάρχει καμία», ενώ ενδείξεις ναι, αφού όπως χαρακτηριστικά σημείωσε χρειάζεσαι ενέργεια, οργανικές ουσίες, νερό και αυτά υπάρχουν, όμως το πρόβλημα είναι το θέμα της απόστασης, αφού ο πιο κοντινός ήλιος στο δικό μας ηλιακό σύστημα είναι γύρω στα 41 τρισεκατομύρια χιλιόμετρα

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, «Μάθαμε για τους πλανήτες, τον Δία, τον Κρόνο, τον Ουρανό, τον Ποσειδώνα. Μάθαμε ότι υπάρχουν υπόγειοι ωκεανοί, μάθαμε ότι υπάρχουν ηφαίστεια, ηφαιστειογενή φεγγάρια στο Δία και κατά ένα βαθμό και στον Κρόνο. Δηλαδή πριν από σχεδόν 50 χρόνια δεν ξέραμε ότι υπάρχει ηφαιστειογενή δραστηριότητα σε άλλο ουράνιο σώμα. Ξέραμε μόνο τι ήταν το ηφαίστειο που εκκρίνεται και σε κάνα μήνα τελειώνει και σταματάει και το φεγγάρι του Δία, η Ιώ έχει 13 ενεργά ηφαίστεια, τα οποία είναι συνεχώς ενεργά, συνεχώς βγάζουν λάβα στο διάστημα» σημείωσε μεταξύ άλλων για το τι έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια από τα αστρικά ταξίδια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ