2024: Ετήσιες Προβλέψεις για τα οικονομικά των ζωδίων, ανά δεκαήμερο -ποιοί πλουτίζουν , ποιοί εχουν καβουράκια & ποιοί είναι οι ευνοημένοι

Διάβασε την ετήσια πρόβλεψη του ζωδίου σου και μάθε πώς θα είσαι στα οικονομικά σου το 2024

ΚΡΙΟΣ ♈ 

1ο δεκαήμερο

Προλαβαίνεις ακόμη μέχρι -περίπου- και τις αρχές της άνοιξης να εκμεταλλευτείς την παρουσία του Δία στον Ταύρο και στο δικό σου δεκαήμερο για να βελτιώσεις τα οικονομικά σου. Εάν κάνεις μόνο έξοδα και σπατάλες, θεωρώντας ότι πάντα θα έχεις την ίδια τύχη, και δεν κοιτάξεις σοβαρά το μέλλον σου, τότε θα έχεις χάσει μία πολύ καλή ευκαιρία να εξασφαλιστείς. Επίσης, μην επηρεάζεσαι από φιλικά σου πρόσωπα και απόφυγε να μπλέξεις σε δουλειές και συνεργασίες μαζί τους, γιατί το πιο πιθανό είναι να χαλάσεις περισσότερα από όσα μπορεί να βγάλεις. Μάλιστα δεν αποκλείεται κάποια άτομα του κύκλου σου να θέλουν να σε εκμεταλλευτούν οικονομικά. Μην έχεις ως κριτήριο ότι εσύ ποτέ δεν θα συμπεριφερόσουν έτσι. Σκέψου λίγο πιο πονηρά ή γίνε πιο καχύποπτος/η. Επιπλέον και από ομαδικές δράσεις μπορεί να χάσεις χρήματα, εάν τις ενισχύσεις. Γενικότερα προτίμησε να κάνεις ατομικά όποια κίνηση έχεις κατά νου, καθώς έτσι είναι πολύ πιο υψηλά τα ποσοστά επιτυχίας. Το πιο σημαντικό διάστημα της χρονιάς είναι σίγουρα οι πρώτοι μήνες, ενώ προσοχή χρειάζεται ο Μάιος.

2ο δεκαήμερο

Αν είσαι γεννημένος/η τις τελευταίες-τελευταίες μέρες του δεκαημέρου, έχεις για λίγο ακόμη τον Ουρανό στον 2ο οίκο σου, να σου χαλάει τις δουλειές σου, όσο καλά κι αν είναι στρωμένες και να σου βγάζει διαρκώς απρόοπτα έξοδα ή εμπόδια, από το πουθενά, σε περίπτωση που κυνηγάς συμφωνίες ή θέλεις να επενδύσεις τα χρήματά σου. Επομένως, κάνε για λίγο ακόμη υπομονή και απόφυγε τα ρίσκα και από την άνοιξη και μετά μπορείς να κινείσαι πιο άνετα. Ωστόσο, εάν πραγματικά δεν έχεις να χάσεις τίποτα, τότε ίσως να σε συμφέρουν όλα αυτά τα αναπάντεχα που μπορεί να σου φέρουν μέχρι και κέρδη, έτσι μόνο τον θέλεις και τον χρειάζεσαι. Από αρχές Μαρτίου, που θα έχεις την εύνοια του Δία, θα έχεις και αρκετές ευκαιρίες για να βάλεις τις βάσεις, ώστε να έχεις μακροχρόνια ένα καλό και σταθερό εισόδημα, θα πρέπει όμως είτε να κινηθείς εντελώς σε ατομικό επίπεδο είτε παρασκηνιακά, κλείνοντας συμφωνίες και κάνοντας δουλειές κάτω από το τραπέζι, πολλές φορές όχι και τόσο ξεκάθαρες. Ο Μάιος είναι ένας πολύ σημαντικός μήνας μέσα στον οποίο θα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις ακόμη κάτι καινούριο που θα πάει πολύ καλά. Εξίσου σημαντικές ευκαιρίες, αλλά περισσότερο σε ό,τι έχει να κάνει με την τακτοποίηση των οφειλών σου ή τα κληρονομικά σου, θα σου παρουσιαστούν μέσα στον Οκτώβριο και μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου.

3ο δεκαήμερο

Η χρονιά αυτή θα είναι για σένα ή του ύψους ή του βάθους και πραγματικά μπορεί να βρεθείς κατά τη διάρκεια της και στα δύο σημεία. Ο Δίας θα αρχίσει να σε πιάνει από τα μέσα περίπου της άνοιξης και θα σε πριμοδοτεί στα οικονομικά σου μέχρι και τα τέλη της, ώσπου να φύγει δηλαδή από τον Ταύρο. Μάλιστα, τον Μάιο θα έχεις και την Αφροδίτη εκεί, που υπό άλλες συνθήκες θα σήμαινε λεφτά με τη σέσουλα. Όμως παράλληλα βρίσκεται και ο Ουρανός στο 3ο δεκαήμερο του Ταύρου και κάπου εκεί χαλάει το γλυκό, γιατί μπορεί ο ένας να φτιάχνει και ο άλλος να χαλάει. Κράτα την ψυχραιμία σου και μην ενθουσιάζεσαι, όταν σου έρχονται καλές εξελίξεις, ούτε και να απογοητεύεσαι, όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα ήθελες, αφού όλα αλλάζουν στο δευτερόλεπτο. Ό,τι σου δοθεί, μην το σπαταλήσεις και να κρατάς μία πισινή, γιατί το φθινόπωρο που πάλι θα υπάρξουν γεγονότα σε σχέση με τα οικονομικά σου, δεν θα έχεις την ίδια τύχη, επομένως πρέπει να προνοήσεις για να αποφύγεις τα χειρότερα σε έξοδα ή χρέη που θα έρθουν κιόλας απροειδοποίητα.

 

ΤΑΥΡΟΣ ♉

1ο δεκαήμερο

Μετά από τα γενέθλιά σου, θα αρχίσουν να παίρνουν μπρος τα οικονομικά σου, αν και πιο μπροστά θα έχεις αρκετές ευκαιρίες σε προσωπικό επίπεδο για να προετοιμάσεις το έδαφος, ώστε να αρχίσεις να βλέπεις θετικές αλλαγές. Αυτό που θα φέρει τα πάνω κάτω στο εισόδημα σου είναι η πορεία που θα πάρει η καριέρα σου και οι αποφάσεις που θα πάρεις για τα επαγγελματικά σου. Δεν αποκλείεται να πάρεις κάποια προαγωγή που θα φέρει άλλον αέρα στο πορτοφόλι σου. Δεν είναι, επίσης, καθόλου απίθανό να ξεκινήσεις να δραστηριοποιείσαι σε έναν εντελώς διαφορετικό κλάδο και μάλιστα γρήγορα να αρχίσεις να έχεις πολλαπλάσια κέρδη από αυτά που μέχρι τώρα ήσουν συνηθισμένος/η. Εάν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, τότε κάποια επένδυση ή επέκταση στις δουλειές σου θα σε κάνει να ξεχωρίσεις και πλέον θα παίζεις σε άλλα επίπεδα, που σημαίνει και με άλλα ποσά. Μέσα στον Μάιο, μπορεί να έχεις μία πολύ καλή εξέλιξη που να αφορά τα κληρονομικά σου ή κάποια αποζημίωση, ενώ δεν αποκλείεται να βρεθούν τρόποι να αποπληρώσεις εύκολα ή ακόμη και να απαλλαχθείς από χρέη και οφειλές, ειδικά εάν έχουν να κάνουν με το σπίτι και την οικογένειά σου. Από τα τέλη του μήνα αυτού, μέχρι και τα μέσα του καλοκαιριού θα έχεις επίσης τη βοήθεια του Δία που μπορεί να σου δώσει εξαιρετικές ευκαιρίες. Σημαντικός μήνας σε ό,τι έχει να κάνει με τα χρέη και τις οφειλές σου, αλλά και για τα κληρονομικά σου ή επενδύσεις που μπορεί να σκέφτεσαι είναι ο Νοέμβριος.

2ο δεκαήμερο

Αν δεν είχες τον Κρόνο να σου φέρνει εμπόδια στη δουλειά που συχνά μεταφράζεται και ως απώλεια χρημάτων, τότε πραγματικά ο Ιούνιος θα ήταν ο καλύτερος μήνας για να βγάλεις λεφτά και μάλιστα πολλά. Είναι πολύ πιθανό να κλείσεις μία καλή συμφωνία ή να πάρεις κάποια αύξηση στη δουλειά σου, όμως θα πρέπει να κοπιάσεις πολύ για να βγάλεις αυτά τα παραπάνω χρήματα. Το ίδιο ισχύει και εάν προσπαθήσεις να κάνεις μία δική σου δουλειά με την ελπίδα πως θα έχεις εύκολα και καλά κέρδη. Σε αυτή την περίπτωση, θα απογοητευτείς. Ευτυχώς, από τα μέσα του καλοκαιριού και έπειτα θα έχεις τον Δία να ισορροπεί κάπως την κατάσταση και θα διορθώσεις πολλά από τα σπασμένα. Πάντως, προς τα τέλη της χρονιάς, θα έχεις εκ νέου να αντιμετωπίσεις στο χώρο της δουλειάς διάφορα προβλήματα που θα σου δημιουργήσουν οικονομική ανασφάλεια, επίσης εξαιτίας του Κρόνου, ενώ μπορεί να έχεις πίεση και λόγω χρεών. Σίγουρα δεν είναι μία καλή περίοδος για να επενδύσεις τα χρήματά σου. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μην το βάζεις κάτω στις δυσκολίες και να είσαι σίγουρος/η μέσα σου πως στο τέλος θα ανταμειφθείς κατά πως πρέπει.

3ο δεκαήμερο

Ο Ιούνιος είναι ένας από τους μήνες του 2024 που θα φέρουν εξελίξεις στα οικονομικά σου, όμως είναι πολύ εύκολο να εξαπατηθείς και να χάσεις χρήματα και μάλιστα από κάποιο φιλικό σου πρόσωπο. Θα πρέπει να είσαι αρκετά καχύποπτος/η με ό,τι σου προτείνουν και να κρατάς πολύ μικρό καλάθι, λιλιπούτειο, όταν σου υπόσχονται εύκολα ή μεγάλα κέρδη. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αποφύγεις οποιαδήποτε εμπλοκή με τρίτα πρόσωπα, όμως και σε προσωπικό επίπεδο να μελετάς την κάθε σου κίνηση και να μην ρισκάρεις αλόγιστα. Την εύνοια του Δία θα αρχίσεις να την έχεις από τον Νοέμβριο και έπειτα, όμως και πάλι θα πρέπει να είσαι προσεκτικός/η με το πώς θα διαχειριστείς τα χρήματα που θα σου έρθουν, ίσως μάλιστα και από κάποια κληρονομιά ή μία αποζημίωση. Πιθανώς να παρασυρθείς και να νομίζεις ότι είναι ατελείωτα με αποτέλεσμα να τα κατασπαταλήσεις, χωρίς να κάνεις κάτι ουσιαστικό που θα σου μείνει και θα σε εξασφαλίσει. Πάντως και αυτή την περίοδο θα πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά, γιατί έτσι όπως θα είσαι φορτωμένος/η, δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν οι επιτήδειοι που θα θελήσουν να σε εκμεταλλευτούν.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ ♊

1ο δεκαήμερο

Από τις αρχές του 2024 θα σου έρθουν σημαντικές ευκαιρίες για να τακτοποιήσεις χρέη και εκκρεμότητες που έχεις προς τρίτους, ενώ μεγάλη βοήθεια και ευκολότερες ή «πιο πλάγιες» λύσεις μπορούν να σου δώσουν συμφωνίες που θα κάνεις με άτομα που κινούνται κάπως παρασκηνιακά. Μην φοβηθείς μία τέτοια περίπτωση, καθώς μόνο καλά μπορεί να σου πάει. Επίσης, ευνοείσαι για επενδύσεις και συνεργασίες, που ίσως αρχικά να μην σε ενθουσιάσουν, καθώς τα κέρδη θα είναι περιορισμένα, θα είναι όμως μακροπρόθεσμες και σταθερές. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να έχεις βοήθεια από τον/την σύντροφό σου, ο/η οποίος/α θα δει θετικές αλλαγές στα δικά του εισοδήματα. Ανοιχτό είναι και το σενάριο να σου έρθει κάποια κληρονομιά ή μία αποζημίωση. Σημαντικές εξελίξεις σε όλα τα παραπάνω ενδεχομένως να έχεις τις τελευταίες μέρες του χρόνου. Το δικό σου προσωπικό εισόδημα πιθανώς να αυξηθεί μέσα στο καλοκαίρι, είτε γιατί θα κλείσεις κάποια καινούρια συμφωνία είτε γιατί θα διαπραγματευτείς το μισθό σου και θα καταφέρεις να πάρεις μία γενναιόδωρη αύξηση. Συνοπτικά, τα πιο σημαντικά διαστήματα για εσένα είναι ο Ιανουάριος προς τα τέλη του, όπως και ο Δεκέμβρης, αλλά και ο Ιούνιος.

2ο δεκαήμερο

Μπορεί μέχρι και τα μέσα του χρόνου να μην δεις σημαντικές αλλαγές στα οικονομικά σου, όμως μέσα στο καλοκαίρι θα έχεις τη δυνατότητα να σταθεροποιηθείς στη δουλειά σου και να δημιουργήσεις ένα δίχτυ ασφαλείας, που θα σε βοηθήσει να μπορείς να ανταποκριθείς, όχι μόνο στις υποχρεώσεις σου, αλλά και σε οποιαδήποτε δυσκολία ή έκτακτη ανάγκη σου παρουσιάζεται. Αυτό μην το υποτιμάς καθόλου και θα δεις που εν καιρώ θα το εκτιμήσεις δεόντως. Πάντως, την ευκαιρία σου να κάνεις κάτι καινούριο και να κυνηγήσεις την τύχη σου, ώστε να βελτιώσεις τα οικονομικά σου, θα την έχεις μέσα στον Ιούλιο. Ο Νοέμβριος είναι ένας πολύ καλός μήνας για να τακτοποιήσεις χρέη και οφειλές, ενώ θα σου παρουσιαστεί και κάποια πρόταση συνεργασίας που ενδεχομένως να σου φέρει καλά κέρδη. Εάν πρόκειται για κάτι που έχει χαμηλό ρίσκο και η άλλη πλευρά είναι αξιόπιστη, τότε να το προχωρήσεις. Διαφορετικά, εάν πρέπει να πάρεις μεγάλα ρίσκα ή δεν έχεις μελετήσει και πολύ το θέμα, θα είναι δύσκολο να σου βγει.

3ο δεκαήμερο

Ο Ιούλιος είναι ο μήνας των εξελίξεων για τα οικονομικά σου και είναι πολύ πιθανό να έρθεις αντιμέτωπος/η με μεγάλες αλλαγές σε αυτόν τον τομέα. Πιθανώς αυτή τη στιγμή να βγουν στην επιφάνεια τα αποτελέσματα από κινήσεις που έχεις κάνει στο παρελθόν και εάν έχουν γίνει λάθη καλείσαι να τα πληρώσεις, κυριολεκτικά ή μεταφορικά. Εάν πάλι είχες πράξει σωστά, τότε θα δεις το εισόδημά σου να αυξάνεται και πλέον να έχεις άλλη άνεση σε ό,τι έχει να κάνει με τις υποχρεώσεις σου. Είναι πάντως ένα πολύ δύσκολο διάστημα για να επιχειρήσεις να κάνεις κάτι καινούριο, εκτός βέβαια κι αν αναγκαστείς, μένοντας χωρίς καμία πηγή εισοδήματος. Οι καταστάσεις ενδεχομένως να αλλάξουν και τον τρόπο που διαχειρίζεσαι τα χρήματά σου ή που εκτιμάς κάποια πράγματα. Προς τα τέλη της χρονιάς, και συγκεκριμένα, από το Νοέμβριο κι έπειτα θα είναι πιο ευνοϊκές οι συνθήκες για να τολμήσεις να κάνεις μία επένδυση, ενώ θα σου δοθεί η ευκαιρία να βάλεις σε τάξη χρέη και εκκρεμότητες και να τα έχεις τακτοποιημένα για καιρό, ώστε να μην είναι μόνιμη πηγή άγχους.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ♋ 

1ο δεκαήμερο

Τα οικονομικά σου είναι ένας τομέας που ήδη από τις αρχές του έτους θα αρχίσει να σε απασχολεί έντονα, καθώς θα δεις μεγάλες και σημαντικές αλλαγές, ειδικά όπου εμπλέκονται και τρίτοι. Με τον Πλούτωνα να περνάει από τέλη Ιανουαρίου ξανά στον Υδροχόο είναι πολύ πιθανό είτε να αποκτήσεις χρέη και οφειλές που θα σε αναγκάσουν να κάνεις μία τελείως διαφορετική διαχείριση των χρημάτων σου, προκειμένου να μπορείς να τα καλύψεις, είτε θα βρεθεί ο τρόπος να αποπληρωθούν αυτά που ήδη έχεις. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές, προς τα πάνω ή προς τα κάτω, στο εισόδημα του/της συντρόφου σου και να επηρεαστείς από την όλη κατάσταση κι εσύ. Κληρονομικές υποθέσεις ή κάποια αποζημίωση, για παράδειγμα, από μία ασφάλεια ή μία δικαστική διαμάχη, έρχονται στο προσκήνιο και μπορεί να σου δώσουν το «κεφάλαιο» και τη σιγουριά που χρειάζεσαι για να κινηθείς αλλιώς ή εάν πόνταρες σε αυτές και δεν πάνε τα πράγματα όπως ήθελες, να νιώσεις εντελώς ξεκρέμαστος/η. Σε περίπτωση που σκέφτεσαι να προχωρήσεις σε μία επένδυση, να ξέρεις ότι μπαίνεις σε μία διαδικασία που ανεξάρτητα από το αν θα καταλήξει με επιτυχία ή όχι, θα σε έχει για καιρό δέσμιο/α. Οι συμβουλές από φιλικά πρόσωπα είναι μεν καλές, πολλές φορές όμως αντί να σε συγκρατούν σου δίνουν το «άλλοθι» για να κάνεις παράτολμες ενέργειες. Από τα πιο σημαντικά διαστήματα του έτους, θα είναι οι μήνες Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος.

2ο δεκαήμερο

Τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου αυτό που θα σε απασχολήσει περισσότερο από το οτιδήποτε θα είναι κάποια χρέη που θα προκύψουν εντελώς ξαφνικά ή χρήματα που θα δανείσεις σε κάποια κρίση γενναιοδωρίας σε ένα φιλικό σου πρόσωπο και μάλλον θα σου λείψουν. Απόφυγε να κάνες συνεργασίες με φίλους, γιατί δύσκολα θα κρατηθούν οι όροι που θα βάλετε και μπορεί να δημιουργήσεις καινούριες οφειλές. Το καλοκαίρι και συγκεκριμένα από τα μέσα Ιουλίου μέχρι και τα μέσα Αυγούστου είναι ένα διάστημα που μπορείς να περιμένεις πάρα πολλά στον οικονομικό τομέα. Η αλήθεια είναι ότι θα κινηθείς αρκετά παρασκηνιακά στην προσπάθειά σου να βελτιώσεις το εισόδημά σου και δεν θα διστάσεις να κάνεις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι ή δουλειές όχι και τόσο νόμιμες ή ξεκάθαρες. Ακόμη και στη δουλειά, θα κινηθείς πλάγια για να πετύχεις κάποια αύξηση ή μία προαγωγή που θα σε ανεβάσει οικονομικά. Η αλήθεια είναι πως δεν έχεις να φοβάσαι κάτι, τουλάχιστον προς το παρόν, και ίσως να μην καταφέρεις και πάρα πολλά, αν προτιμήσεις να κάνεις φανερές τις προθέσεις σου σε όλους. Προς τα τέλη του έτους, θα έχεις από τον κύκλο των μυστικών σου συμμάχων μία πρόταση για να συμμετέχεις σε κάποια επένδυση ή να ξεκινήσετε από κοινού μία καινούρια δουλειά, την οποία και κα,λό είναι να την εκμεταλλευτείς όσο καλύτερα μπορείς. Την ίδια περίοδο θα έχεις και την ευκαιρία να τακτοποιήσεις χρέη και οφειλές, αλλά και τις κληρονομικές σου υποθέσεις.

3ο δεκαήμερο

Μία σχετικά καλή περίοδος για τα οικονομικά σου είναι το 1ο δεκαήμερο του Μαρτίου, χωρίς ωστόσο να έχεις να περιμένεις κάτι αξιόλογο, πέρα από κάποιες ευκολίες και κάποια έξτρα χρήματα, όπως πχ ένα μπόνους, που θα είναι όπως περιστασιακά. Τα πιο σημαντικά γεγονότα σε περιμένουν από τον Αύγουστο κι έπειτα και μάλιστα τότε θα έχεις και την ευκαιρία να κλείσεις παλιές υποθέσεις, όπως για παράδειγμα χρέη που κουβαλάς καιρό, ή να σου έρθει ένα σημαντικό ποσό που σου χρωστάνε εδώ και καιρό. Επίσης υπάρχει η περίπτωση να έρθει και πάλι στο προσκήνιο μία συνεργασία που παλιότερα δεν είχες καταφέρει να κλείσεις και αυτή την φορά να πάνε όλα κατ’ευχήν και να έχεις και πολύ καλά κέρδη. Προς τα τέλη του έτους, θα πρέπει να δείξεις προσοχή στην διαχείριση των χρεών σου και καλό θα ήταν να έχεις κάνει κάποιου τύπου καβάτζα, γιατί μάλλον θα ξεφυτρώσουν εκεί που δεν το περιμένεις καινούρια. Εάν πρόκειται να προχωρήσεις σε κάποια επένδυση ή να κλείσεις μία οικονομική συμφωνία, τα δεδομένα θα αλλάξουν απρόοπτα και μπορεί, εάν έχεις βιαστεί, να καταλάβεις καθυστερημένα πως τελικά δεν σε συμφέρει καθόλου.

 

ΛΕΩΝ ♌ 

1ο δεκαήμερο

Τους πρώτους μήνες του χρόνου θα έχεις τον Κρόνο να σε πιέζει σε ό,τι έχει να κάνει με τα χρέη και τις οφειλές σου και όπως καταλαβαίνεις θα πρέπει να είσαι τύπος και υπογραμμός σε όλα, εάν δεν θέλεις να δημιουργηθούν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Εάν το πάρεις σοβαρά απόφαση να τα τακτοποιήσεις, τότε είναι βέβαιο ότι θα βρεις λύσεις και τρόπους, άσχετα εάν εσένα δεν θα σου αρέσουν γιατί θα πρέπει να αλλάξεις τον προγραμματισμό σου και να σταματήσεις κάθε είδους σπατάλη και περιττά έξοδα. Σίγουρα δεν είναι μία περίοδος που σε παίρνει για μεγάλα ρίσκα και επενδύσεις, καθώς δεν μπορείς να ποντάρεις στην τύχη σου και διαρκώς θα σου βγαίνουν δυσκολίες και εμπόδια. Από την άνοιξη κι έπειτα, θα αρχίσεις να παίρνεις μία ανάσα, ενώ πραγματική διαφορά θα αρχίσεις να βλέπεις από το καλοκαίρι και μετά. Πολύ πιθανό τον Αύγουστο να κλείσεις μία εξαιρετική καινούρια συνεργασία που θα σου φέρει σημαντική διαφορά προς τα πάνω στα έσοδά σου. Επίσης, δεν αποκλείεται να διαπραγματευτείς μία αύξηση και στο τέλος να πάρεις μεγαλύτερη από ό,τι υπολόγιζες.

2ο δεκαήμερο

Αν μέχρι τώρα δεν είχες ασχοληθεί σοβαρά με τα χρέη και τις υποχρεώσεις σου προς τρίτους, ο Κρόνος που θα αρχίσει να επηρεάζει το δικό σου δεκαήμερο από τον Μάρτιο και έπειτα θα σε αναγκάσει να το κάνεις και μάλιστα με κάπως σκληρό τρόπο. Μην ποντάρεις πως θα γυρίσει η τύχη σου ή θα βρεθούν λύσεις, ως δια μαγείας, θα πρέπει να κάνεις κι εσύ τις θυσίες σου για να αρχίσουν να διορθώνονται τα πράγματα. Ένας από τους δυσκολότερους μήνες, που πραγματικά θα νιώσεις πιεσμένος/η και ίσως και απελπισμένος/η είναι ο Αύγουστος. Εκεί πλέον θα σου γίνει απόλυτα σαφές πως δεν υπάρχει πια χρόνος για παιχνίδια και θα αρχίσεις -θέλοντας και μη- να ενεργοποιείσαι. Σίγουρα δεν είναι μία καλή χρονιά για ανοίγματα και για επενδύσεις κι αυτό γιατί πρώτα θα πρέπει να διορθωθούν τα κακώς κείμενα των προηγούμενων ετών κι έπειτα να δεις, εάν σε παίρνει για ρίσκα. Εάν πας κόντρα στην γκίνια, μην νομίζεις ότι θα σου βγει. Μόνο με σκληρή δουλειά και σύνεση θα καταφέρεις να επιβιώσεις από τις δυσκολίες.

3ο δεκαήμερο

Με μία έκλειψη να πραγματοποιείται στον άξονα των οικονομικών, σίγουρα είναι μία χρονιά ιδιαίτερα σημαντική για αυτόν τον τομέα και θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για σημαντικές εξελίξεις και γεγονότα. Πρόκειται για τη σεληνιακή έκλειψη του Σεπτεμβρίου που μπορεί να σε οδηγήσει σε λάθος χειρισμούς και εκτιμήσεις οι οποίες θα σου φέρουν μεγάλες απώλειες. Για να προφυλάξεις, όσο το δυνατόν, τον εαυτό σου θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός/η στις συμφωνίες σου και να μην αφήνεις τίποτα στην τύχη, αλλά και να μην έχεις σε κανέναν απόλυτη εμπιστοσύνη. Πολύ πιθανό να σου παρουσιαστούν δελεαστικότατες προτάσεις που θα σε γεμίσουν με ελπίδες και προσδοκίες, όμως τα πράγματα δεν θα είναι όπως φαίνονται. Εάν δεν έχεις για τα πάντα χειροπιαστές αποδείξεις, μην κάνεις παράτολμες κινήσεις και μην παίρνεις μεγάλα ρίσκα γιατί μπορεί να βρεθείς στο μηδέν. Προβλήματα από λάθη ή λόγω δόλου ίσως να υπάρξουν και στις κληρονομικές σου υποθέσεις. Επίσης και ο Μάρτιος χρειάζεται προσοχή για να μην γίνεις αντικείμενο εκμετάλλευσης.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ ♍ 

1ο δεκαήμερο

Με την πρώτη έκλειψη της χρονιάς στις 25 Μαρτίου να γίνεται στον άξονα των οικονομικών σου, αντιλαμβάνεσαι ότι έρχονται εξελίξεις και γεγονότα που θα αλλάξουν ριζικά αυτόν τον τομέα. Είναι πολύ πιθανό να βρεθούν καινούργιες πηγές εσόδων και έτσι το εισόδημά σου να αυξηθεί ή μπορεί εσύ να βρεις μία καινούρια δουλειά και ο μισθός σου να μπορεί να σου εξασφαλίσει μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Πιθανώς να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα με τα κληρονομικά σου ή τα χρέη και τις οφειλές και να πάρεις και από εκεί μία ανάσα. Εάν σκοπεύεις να κάνεις μία επένδυση ή σου γίνει κάποια ανάλογη πρόταση, ζύγισε καλά τα πράγματα, πριν πάρεις τις αποφάσεις σου, γιατί σίγουρα δεν θα μπορείς εύκολα να κάνεις πίσω ή να αλλάξεις γνώμη, εάν κάτι δεν πάει όπως θα ήθελες. Ο Σεπτέμβρης, επίσης, είναι ένας σημαντικός μήνας, όμως περισσότερο θα φέρει θετικές εξελίξεις στο χώρο της δουλειάς που θα σε βοηθήσουν και οικονομικά ή αλλαγές που σου ανοίγουν καινούριες προοπτικές για επιπλέον έσοδα.

2ο δεκαήμερο

Μάλλον είσαι ο/η πρωταγωνιστής/ρια της χρονιάς σε ό,τι έχει να κάνει με οικονομικές υποθέσεις, αφού οι δύο από τις τέσσερις εκλείψεις της χρονιάς σε επηρεάζουν σε αυτόν τον τομέα. Η πρώτη, στις 8 Απριλίου, στον Κριό θα φέρει περισσότερα γεγονότα που θα αφορούν τα χρέη και τις οφειλές σου, τα κληρονομικά σου ή κάποια πολύ σημαντική οικονομική συμφωνία. Σίγουρα κάτι από όλα αυτά θα φέρει σημαντικές αλλαγές στο εισόδημά σου και μένει να δεις, εάν θα είναι προς τα πάνω ή προς τα κάτω, επομένως θα πρέπει να προετοιμαστείς για παν ενδεχόμενο. Από πλευράς σου, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι ψύχραιμες και μελετημένες κινήσεις για να περιορίσεις τυχόν χασούρες. Η έκλειψη στις 2 Οκτωβρίου περισσότερο σου δίνει ώθηση για να κάνεις σημαντικά επαγγελματικά ανοίγματα και να βγάλεις ίσως περισσότερα χρήματα από δουλειά κι όχι από κάποια άλλη πηγή. Θα πρέπει και σε αυτή την περίπτωση να μην παίρνεις αψήφιστα και παρορμητικά τις αποφάσεις σου, γιατί τα αποτελέσματα τους θα σε συνοδεύουν για πολύ καιρό.

3ο δεκαήμερο

Ο Απρίλιος είναι ένας αρκετά καλός μήνας για τα οικονομικά σου και είναι πολύ πιθανό να δεις μια μικρή άνοδο στο εισόδημά σου από κάποια αύξηση που θα διεκδικήσεις και θα πάρεις σχετικά εύκολα ή να έχεις κάποιες προτάσεις για δουλειά που θα σου υπόσχονται καλύτερες προοπτικές. Ωστόσο, δε θα δεις φοβερές διαφορές, αλλά από το ολότελα κάτι είναι και αυτό. Πιο σημαντικοί μήνες είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος που μπορεί να κρύβουν πολλές παγίδες σε σχέση με τα χρέη και τις οφειλές σου. Στην προσπάθειά σου να κυνηγήσεις την τύχη σου και να αυξήσεις το εισόδημά σου είναι πολύ πιθανό να επενδύσεις χρήματα για να προωθήσεις κάποιο από τα δημιουργικά σου σχέδια και να μην πάνε τα πράγματα καθόλου καλά, με αποτέλεσμα πέρα από το να χάσεις χρήματα να δημιουργήσεις κι άλλα χρέη. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχεις ήδη από πριν κάποιο plan Β, ώστε να μην χρειαστεί να αλλάξεις ριζικά τις καταναλωτικές σου συνήθειες ή να στερηθείς κάποια πράγματα, προκειμένου να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου.

 

ΖΥΓΟΣ ♎ 

1ο δεκαήμερο

Την εύνοια του Δία για τις οικονομικές σου υποθέσεις θα την έχεις, μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου και μπορείς να ελπίζεις πως θα καταφέρεις να ξεμπλέξεις από χρέη και οφειλές μέχρι τότε ή πώς θα σου έρθουν χρήματα που μπορεί να περιμένεις από κληρονομιές ή κάποια αποζημίωση. Το θέμα είναι, εάν και θα αφήσεις πίσω τα παλιά, θα μπορέσεις να μην δημιουργήσεις καινούρια. Από τη μία μπορεί να ξοδέψεις υπερβολικά ποσά σε διαφόρων ειδών πολυτέλειες ή για τα αγαπημένα σου πρόσωπα και από την άλλη μπορεί να τα δώσεις όλα για όλα, προκειμένου να υποστηρίξεις ένα δημιουργικό σου σχέδιο και να το δεις να παίρνει σάρκα και οστά. Στην πρώτη περίπτωση, αντιλαμβάνεσαι ότι απλά θα πετάξεις τα χρήματά σου, στην δεύτερη υπάρχει πάντα η πιθανότητα να κάνεις απόσβεση και να βγάλεις και κέρδος. Ο Μάιος χρειάζεται πολύ προσοχή και θα πρέπει να μελετάς την οποιαδήποτε κίνηση ή απόφασή σου χωρίς βιασύνες και παρορμήσεις. Φρόντισε όσο μπορείς να έχεις δημιουργήσει κάποιες δικλείδες ασφαλείας, γιατί κάποιες εξελίξεις θα είναι μοιραίες και δεν θα έχεις κανέναν έλεγχο.

2ο δεκαήμερο

Μέχρι και τα τέλη, περίπου, του Φεβρουαρίου θα σε «βασανίζει» ο Ουρανός από τον Ταύρο σε ό,τι έχει να κάνει με τα χρέη και τις οφειλές σου, αλλά και στην περίπτωση που έχεις ανοιχτές κληρονομικές υποθέσεις ή θέλεις να κάνεις κάποια επένδυση. Σκαμπανεβάσματα ενδεχομένως να έχει στο εισόδημά του και ο/η σύντροφός σου, επομένως ούτε από εκεί μπορείς να περιμένεις στήριξη. Τα πράγματα θα αρχίσουν να καλυτερεύουν από αρχές Μαρτίου, όταν και θα πάψουν οι δυσάρεστες εκπλήξεις και παράλληλα θα έχεις την εύνοια του Δία. Σε αυτή τη φάση, θα πρέπει μόνο να συγκρατήσεις τον εαυτό σου, ώστε να μην κάνεις κακή διαχείριση στην τύχη που θα σου φέρει και τελικά την σπαταλήσεις. Από τους πιο σημαντικούς μήνες είναι ο Μάιος και πράγματι τότε θα έχεις τη δυνατότητα να τακτοποιήσεις μία και καλή τις εκκρεμότητές σου και να γυρίσεις σελίδα, αφήνοντας πίσω σου τις ατασθαλίες και τις παλιές αμαρτίες. Μία πολύ καλή περίοδος, περισσότερο όμως για να βγάλεις χρήματα από τη δουλειά σου είναι και το φθινόπωρο, κυρίως από τα μέσα του Οκτώβρη και έπειτα.

3ο δεκαήμερο

Η σταθερότητα μάλλον θα είναι μία άγνωστη λέξη σε ό,τι έχει να κάνει με τα οικονομικά σου, χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει πως μόνιμα θα σου λείπουν χρήματα. Απλά εκεί που θα έχεις και θα νομίζεις ότι είσαι άνετος/η, εκεί θα έρχεσαι τσίμα- τσίμα, αλλά και το ανάποδο. Αυτή η κατάσταση θα διαρκέσει από τα μέσα της άνοιξης και μέχρι και τα τέλη του Μάη και ο λόγος είναι ότι επηρεάζεσαι παράλληλα από τον Δία και τον Ουρανό. Ο πρώτος δίνει, ο δεύτερος όμως χαλάει ή βγάζει εμπόδια και απρόοπτα έξοδα ή χρέη. Εκείνο το διάστημα θα έχεις και την Αφροδίτη από τον Ταύρο να σε πριμοδοτεί και κάπως θα σώσεις τις καταστάσεις και θα λύνονται έστω και με μπαλώματα τα προβλήματα. Πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα μέσα στο φθινόπωρο, από τα μέσα του Οκτώβρη και μετά, όταν απλά θα τρέχεις να μαζεύεις τα αμάζευτα. Η μοναδική περίπτωση να βγει κάτι καλό από αυτό είναι να είσαι ήδη σε δύσκολη κατάσταση, αφού τότε η αλλαγή μόνο για καλό μπορεί να είναι. Όπως και να έχει, κράτα την ψυχραιμία σου.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ ♏

1ο δεκαήμερο

Για να αρχίσεις να βλέπεις κινητικότητα και σημαντικές διαφορές στα οικονομικά σου, θα πρέπει να περιμένεις μέχρι και τον Μάιο και σε αυτή την φάση περισσότερο θα έχεις εξελίξεις σε ό,τι έχει να κάνει με χρέη, οφειλές ή κληρονομικά ζητήματα. Από τα τέλη αυτού του μήνα και έπειτα, είναι πολύ πιθανό είτε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να λύσεις όσες εκκρεμότητες έχεις, είτε να βρεις κάποιους καινούριους τρόπους για να τις διευθετήσεις, ίσως και με τη βοήθεια της οικογένειάς σου. Μπορεί επίσης να αλλάξει το εισόδημά σου με το να ξεκινήσεις να εκμεταλλεύεσαι την ακίνητη περιουσία σου. Εάν υπάρξουν αναποδιές ή δημιουργηθούν επιπλέον χρέη, το καλό είναι ότι παράλληλα μπαίνει ο Δίας στους Διδύμους και μέχρι και τα μέσα του καλοκαιριού σου προσφέρει την προστασία του, ενώ δεν αποκλείεται να σου έρθουν και χρήματα από τύχη, ώστε να μπορέσεις να ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις σου. Πολύ καλός μήνας για να κυνηγήσεις επαγγελματικά θέματα με σκοπό να βγάλεις κέρδος είναι ο Δεκέμβριος. Τότε μπορεί μία απόφαση ή πρωτοβουλία που θα πάρεις για την καριέρα σου να αλλάξει εντελώς το τοπίο στα οικονομικά σου.

2ο δεκαήμερο

Ο Ιούνιος είναι ένας εξαιρετικός μήνας για τα οικονομικά και περισσότερο για να τακτοποιήσεις χρέη, οφειλές ή κληρονομικά ζητήματα που μπορεί να σε ταλαιπωρούν εδώ και πολύ καιρό. Τα πράγματα θα πάνε τόσο καλά που δεν αποκλείεται ακόμη και να αποπληρώσεις κάποια και να αρχίσεις να σκέφτεσαι για μελλοντικές επενδύσεις, ώστε να πολλαπλασιάσεις τα χρήματά σου. Λεφτά μπορεί να σου έρθουν και από κάποια αποζημίωση που περιμένεις, ενώ δεν αποκλείεται ο/η τυχερός/η να είναι ο/η σύντροφός σου και χάρη στην δική του οικονομική άνοδο να δεις κι εσύ μεγάλη διαφορά. Σχεδόν όλο το καλοκαίρι θα έχεις και την εύνοια του Δία που αν την εκμεταλλευτείς, θα μπορέσεις να κλείσεις καλές συμφωνίες και να βγάλεις αρκετά καλά χρήματα. Προσεκτικός/η θα πρέπει να είσαι στην περίπτωση που θέλεις να επενδύσεις σε κάποιο δημιουργικό σου σχέδιο, γιατί τότε θα σου εμφανιστούν αρκετές δυσκολίες και εμπόδια. Μέσα στο φθινόπωρο θα έχεις πάλι κάποια στριμώγματα, όχι όμως γιατί δεν θα βγάζεις λεφτά, αλλά γιατί θα θέλεις να χαλάς περισσότερα από όσα μπορείς, για αυτό και σε κάποια φάση θα σου εμφανιστούν δυσκολίες, ώστε να συμμορφωθείς και να πάψεις να συμπεριφέρεσαι απερίσκεπτα.

3ο δεκαήμερο

Αυτή τη χρονιά θα πρέπει διαρκώς να είσαι πολύ προσεκτικός/η στις συμφωνίες που κάνεις και στον τρόπο που διαχειρίζεσαι τα χρήματά σου, γιατί είτε από δικές σου λάθος εκτιμήσεις ή κινήσεις είτε γιατί κάποιοι θα θέλουν να σε εκμεταλλευτούν, θα βγαίνεις διαρκώς χαμένος/η. Ο Ιανουάριος είναι ένας δύσκολος μήνας, ειδικά προς τα τέλη του, αλλά και ο Ιούνιος και ο Νοέμβριος. Μην εμπιστεύεσαι εύκολα όποιον σου προτείνει δουλειές, συνεργασίες ή/και επενδύσεις που τάχα θα σου φέρουν τρελά κέρδη. Ενεργοποίησε το ένστικτό σου και την διαίσθησή σου και μην αφήνεσαι να παρασυρθείς. Προτού πάρεις την οποιαδήποτε απόφαση ζήτα χειροπιαστές εγγυήσεις. Σημαντικότερες εξελίξεις και περισσότερη εύνοια στα οικονομικά σου μπορείς να περιμένεις από τα τέλη του χρόνου και σίγουρα με το καινούριο έτος. Τώρα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να διαφυλάξεις με νύχια και με δόντια τα κεκτημένα σου και να κάνεις υπομονή μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες για να μπορέσεις να ξανοιχτείς.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ ♐ 

1ο δεκαήμερο

Αν, όπως λένε, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε για την επόμενη χρονιά μπορείς να νιώθεις εξασφαλισμένος/η, καθώς ήδη από τις αρχές του έτους θα δεις να σου συμβαίνουν πολλά και καλά στα οικονομικά σου. Από την δουλειά σου μπορείς να περιμένεις αύξηση στο εισόδημά σου ή να σου δοθούν κάποιες επιπλέον παροχές που έμμεσα σου εξοικονομούν χρήματα, τα οποία μπορείς να διαθέσεις για άλλες ανάγκες σου ή να τα αποταμιεύσεις. Παράλληλα θα υπάρξουν πολύ καλές εξελίξεις σε οικογενειακά θέματα που θα επηρεάσουν και την δική σου οικονομική σταθερότητα, εννοείται ευνοϊκά. Εάν υπάρχει ακίνητη περιουσία, τότε μπορείς να περιμένεις χρήματα από μία αγοραπωλησία ή θα ξεκινήσεις να την εκμεταλλεύεσαι και σε καμία περίπτωση δεν θα βγεις χαμένος/η, ακόμη κι αν στην αρχή πρέπει να επενδύσεις κι εσύ ένα κεφάλαιο. Πάντως και οι τελευταίες μέρες του χρόνου θα φέρουν αλλαγές στα οικονομικά σου, δίνοντάς σου την ευκαιρία να ξεκινήσεις μία καινούρια δραστηριότητα που θα σου αποφέρει κέρδη ή να προχωρήσεις σε μία επένδυση.

2ο δεκαήμερο

Ήδη από τον Φεβρουάριο θα έχεις κάποιες ευχάριστες αλλαγές ή θετικές εξελίξεις στα οικονομικά σου και μάλιστα θα συνοδεύονται από αντίστοιχα καλές στο χώρο της δουλειάς. Ακόμη κι αν δεν δεις σημαντική αύξηση στο εισόδημά σου, τουλάχιστον θα βγάζεις κατά κάποιο τρόπο πιο εύκολα λεφτά και σίγουρα θα καταλάβεις την διαφορά. Από τους πιο σημαντικούς μήνες θα είναι και ο Ιούλιος που θα σου δώσει πολλές ευκαιρίες τόσο για να βάλεις σε μία τάξη τα χρέη και τις υποχρεώσεις σου, όσο και για να προχωρήσεις σε μία καινούρια επαγγελματική συμφωνία που μακροπρόθεσμα θα σου φέρει σεβαστά κέρδη. Την ίδια -πάνω κάτω- περίοδο θα βρεις λύσεις για οικονομικά προβλήματα που αφορούν στο σπίτι και την οικογένειά σου, ενώ μπορεί να αρχίσεις να αξιοποιείς την ακίνητη περιουσία σου ή να λάβεις μία κληρονομιά. Το πόσο ευεργετικά θα είναι όλα αυτά για το εισόδημά σου θα αρχίσεις να το καταλαβαίνεις κατά τον Νοέμβριο, που όλα θα έχουν τακτοποιηθεί και θα αρχίσεις να εισπράττεις.

3ο δεκαήμερο

Ο Φεβρουάριος είναι ένας ευνοϊκός μήνας για εσένα και θα μπορέσεις με σχετική ευκολία να τακτοποιήσεις διάφορες εκκρεμότητες στο σπίτι σου, ενώ μπορεί να κάνεις και κάποιες κινήσεις για να εκμεταλλευτείς την ακίνητη περιουσία σου. Εάν έχεις γεννηθεί τις τελευταίες μέρες του ζωδίου, μεγάλη ανάσα θα είναι και η είσοδος του Πλούτωνα στον Υδροχόο, για να πάψει πια να σε δοκιμάζει στα οικονομικά σου. Ωστόσο, μην ξεχνάς ότι θα τον ξαναέχεις, κατά το φθινόπωρο, άρα δεν θα πρέπει να χαλαρώσεις ακόμη εντελώς. Ο Ιούλιος θα είναι ένας δύσκολος μήνας από την άποψη ότι θα πρέπει να δεις σοβαρά τι θα κάνεις με τα χρέη και τις οφειλές σου και ίσως κιόλας να προκύψουν και κάποια καινούργια που θα πρέπει δεις πως θα τα διαχειριστείς. Πολύ πιθανό, βλέποντας ότι δεν μπορείς να κόψεις από τα έξοδα, να κάνεις κάποιες επαγγελματικές κινήσεις ή συμφωνίες για να αυξήσεις τα έσοδα. Σίγουρα πάντως, μέχρι να δεις αποτελέσματα, θα είσαι στην τσίτα. Για να πεις ότι μπορείς να κοιμάσαι πιο ήρεμος/η θα πρέπει να περιμένεις το τέλος της χρονιάς.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ ♑ 

1ο δεκαήμερο

Από τις πιο σημαντικές χρονιές, θα είναι αυτή για τα οικονομικά σου και το βάρος θα πέσει απότομα σε αυτόν τον τομέα της ζωής σου, ήδη λίγο μετά τις αρχές του χρόνου. Η είσοδος του Πλούτωνα στον Υδροχόο φέρνει μεγάλες αλλαγές που ναι μεν μπορεί να αφορούν το εισόδημά σου, αλλά δεν αποκλείεται να επηρεάσουν κατά πολύ και τον τρόπο που εσύ διαχειρίζεσαι τα χρήματά σου, ανεξάρτητα από το αν έχεις ή δεν έχεις πολλά ή λίγα. Θα είσαι ανοιχτός/η στα μεγάλα ρίσκα και θα παίρνεις τις αποφάσεις σου με τη λογική «ή όλα ή τίποτα». Αυτό όπως καταλαβαίνεις μπορεί να σου φέρει πολλά κέρδη, αλλά πάντα υπάρχει και η πιθανότητα της αποτυχίας. Επίσης, θα ψάξεις να βρεις καινούριους τρόπους για να βγάλεις χρήματα και θα σταματήσεις να ασχολείσαι με δουλειές που ναι μεν σου παρέχουν ασφάλεια και σταθερότητα, όμως δεν σου δίνουν την προοπτική για κάτι καλύτερο. Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι να μην πέσεις στην παγίδα της απληστίας. Η πιο σημαντική περίοδος του έτους με αρκετές εξελίξεις, αλλά και ευκαιρίες είναι από μέσα Ιανουαρίου έως και μέσα Μαρτίου.

2ο δεκαήμερο

Το διάστημα από τα μέσα του Φεβρουαρίου μέχρι και τα μέσα του Μάρτη χρειάζεται εξαιρετική προσοχή κι αυτό γιατί θα είσαι παραδόξως φοβερά επιρρεπής στις σπατάλες και για ανούσιους λόγους μπορεί να δημιουργήσεις μεγάλα χρέη. Επίσης, μπορεί να σου φύγουν υπερβολικά πολλά χρήματα στην προσπάθειά σου να βγάλεις λεφτά από κάποιο δημιουργικό σου σχέδιο και τελικά το κέρδος, εάν υπάρχει, να είναι εξαιρετικά μικρό. Πολύ σημαντικός μήνας θα είναι ο Αύγουστος και τότε μπορείς να έχεις εκ νέου ελπίδες ότι από τη δουλειά σου θα μπορέσεις να αυξήσεις κατά πολύ το εισόδημά σου. Μάλιστα, μπορεί και να αλλάξεις δουλειά, βρίσκοντας κάποια καλύτερη κι έτσι να δεις σημαντική διαφορά. Ωστόσο, ευνοείσαι και για να κάνεις κάποια επένδυση, ενώ μπορεί το κεφάλαιο να το βρεις από κάποια κληρονομιά. Δύσκολες και απρόβλεπτες ως προς τα έξοδα που μπορεί να έχεις είναι και οι τελευταίες μέρες του χρόνου κι αν μέχρι τότε δεν έχεις φροντίσει να κάνεις τα κουμάντα σου, τότε μπορεί να δημιουργήσεις καινούρια χρέη.

3ο δεκαήμερο

Ο Φεβρουάριος είναι ένας μήνας που σου προσφέρει την ευκαιρία να κάνεις μία καινούρια αρχή στα οικονομικά σου και πολύ πιθανό να σου παρουσιαστούν συνεργασίες από το πουθενά κιόλας, όμως δυστυχώς δεν θα υπάρχει μεγάλη σταθερότητα και αυτό μακροπρόθεσμα θα σου δημιουργήσει ανασφάλειες, ενώ πάντα θα υπάρχει ο κίνδυνος να πρέπει να χαλάς χρήματα που δεν υπολόγιζες. Σημαντικότατος θα είναι και ο Αύγουστος, καθώς θα φέρει στο προσκήνιο και κάποια παλιά θέματα που θα πρέπει να λύσεις, ίσως κιόλας να έχουν να κάνουν με τα χρέη σου ή τα κληρονομικά σου, ή, εάν περιμένεις κάποια χρήματα καιρό, θα τα λάβεις πίσω και σίγουρα θα είναι μία σημαντική βοήθεια. Πιθανώς να επανέλθουν πρόσωπα από το παρελθόν και να σκεφτείς σοβαρά να ξανασυνεργαστείς μαζί τους, καθώς θα δεις πως όσα σου προτείνουν έχουν μελλοντικές προοπτικές. Αναπάντεχα μεγάλα έξοδα και ίσως κάποια μεγάλη απώλεια πιθανώς να έχεις στο τέλος του χρόνου.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ ♒

1ο δεκαήμερο

Με τον Κρόνο να δεσπόζει στον 2ο οίκο σου, αντιλαμβάνεσαι και ήδη έχεις καταλάβει πως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα και ποτέ δεν θα πρέπει να βασίζεσαι στην τύχη σου σε ό,τι έχει να κάνει με τη δουλειά και τα οικονομικά σου. Για να βγάλεις λεφτά, θα πρέπει να δουλέψεις κιόλας και να είσαι παραπάνω κι από συνεπής στις υποχρεώσεις σου. Ο Φεβρουάριος θα είναι ένας αρκετά δύσκολος μήνας και θα πρέπει να βρεις οπωσδήποτε λύσεις για να καλύψεις χρέη και οφειλές από το παρελθόν, ενώ σίγουρα δεν προτείνεται για να κάνεις κάποια επένδυση ή να ρισκάρεις εισοδήματα που είναι κατά κάποιο τρόπο σταθερά. Σε αυτή τη φάση το ζητούμενο είναι να περικόψεις έξοδα. Ευκαιρίες για να πετύχεις έναν καλό διακανονισμό θα έχεις μέσα στον Αύγουστο, ενώ τότε θα φανούν και τα πρώτα καλά αποτελέσματα των προσπαθειών σου. Αυτή τη χρονιά, η λέξη-κλειδί για εσένα είναι η οργάνωση, πρώτα θα κλείσεις όλες σου τις εκκρεμότητες κι έπειτα θα μπορέσεις να δεις πως μπορείς να εξελιχθείς και να λάβεις το κάτι παραπάνω.

2ο δεκαήμερο

Ο Μάρτιος είναι ένας μήνας αρκετά απαιτητικός για τα οικονομικά σου και ακόμη κι αν βγάζεις ικανοποιητικά ή καλά χρήματα, θα είναι τόσα τα έξοδα και οι υποχρεώσεις σου, που θα νιώθεις διαρκώς ότι δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα. Σίγουρα θα σου δημιουργηθούν αρκετές ανασφάλειες, το σημαντικό όμως είναι να μην παραιτηθείς από τις προσπάθειές σου. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση μην κάνεις κάποια επενδυτική κίνηση και μην φύγεις από μία δουλειά ή συμφωνία που σου αφήνει ένα σταθερό κέρδος. Πάντως μέσα στην ατυχία σου θα έχεις και κάποια βοήθεια από τους δικούς σου ή μπορεί να βρεις ευκαιρία να αξιοποιήσεις την ακίνητη περιουσία σου. Κράτα δυνάμεις γιατί ακόμη πιο δύσκολα θα πάνε τα πράγματα τον Αύγουστο και ίσως εκεί να χρειαστεί να κάνεις σοβαρές περικοπές στα έξοδά σου για να ανταποκριθείς σε χρέη που μπορεί να είναι και καινούρια. Γενικότερα αυτή τη χρονιά θα πρέπει σφίξεις τα δόντια και να δείξεις την αξία σου στα δύσκολα.

3ο δεκαήμερο

Ο Σεπτέμβρης, επίσης, είναι ένας μήνας κομβικής σημασίας για εσένα στον τομέα των οικονομικών, καθώς η έκλειψη στις 18 σε επηρεάζει ακριβώς σε τέτοιου είδους θέματα. Θα πρέπει να διαχειριστείς τις υποθέσεις με μεγάλη προσοχή, καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να γίνουν λάθος χειρισμοί ή να πέσεις θύμα εκμετάλλευσης και να χάσεις αρκετά χρήματα. Το χειρότερο σενάριο είναι να βρεθείς να χρωστάς κι από πάνω. Για αυτό το λόγο τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με διακανονισμούς χρεών ή κληρονομικά όσο και σε συμφωνίες ή επενδύσεις, θα πρέπει να μην δείχνεις εμπιστοσύνη σε κανέναν και να μην ενθουσιάζεσαι με εύκολες λύσεις που σου προτείνουν ή με τρόπους για να βγάλεις τάχα εύκολα και γρήγορα λεφτά. Γενικότερα, προσοχή για μοιραία λάθη που θα σου κοστίσουν χρειάζεται και ο Απρίλιος, ενώ ολόκληρος ο Αύγουστος σχεδόν είναι μία βόμβα για τα οικονομικά και καλό θα ήταν να κινηθείς συντηρητικά για να σώσεις όσα περισσότερα μπορείς.

 

ΙΧΘΥΕΣ ♓ 

1ο δεκαήμερο

Η πρώτη έκλειψη της χρονιάς, στις 25 Μαρτίου, πέφτει μέσα στον οίκο τον οικονομικών σου και θα πρέπει να περιμένεις σοβαρές εξελίξεις και γεγονότα σε αυτόν τον τομέα. Δεν αποκλείεται να αλλάξει ο τρόπος που βγάζεις τα χρήματά σου, είτε με το να ξεκινήσεις μία εντελώς καινούρια δραστηριότητα είτε με το να βρεις νέες πηγές εσόδων, πχ αξιοποιώντας την ακίνητη περιουσία σου. Θα πρέπει ωστόσο να μελετήσεις πολύ καλά τις κινήσεις σου γιατί οι αποφάσεις που θα πάρεις θα σε συνοδεύουν για καιρό. Προσοχή χρειάζεται να δείξεις και σε ό,τι έχει να κάνει με τα χρέη και τις οφειλές σου. Όχι μόνο θα πρέπει να φροντίσεις να καλύψεις τα παλιά, αλλά και να προσπαθήσεις να μην δημιουργήσεις καινούρια. Δεν αποκλείεται να λάβεις χρήματα και από κάποια κληρονομιά ή αποζημίωση. Ευνοϊκός μήνας για τα οικονομικά σου με σημαντικές ευκαιρίες για οικονομικές συμφωνίες θα είναι και ο Αύγουστος.

2ο δεκαήμερο

Δύο από τις συνολικά τέσσερις εκλείψεις της χρονιάς πραγματοποιούνται στον άξονα των οικονομικών σου και μάλλον θα σε φέρουν αντιμέτωπο/η με μία νέα πραγματικότητα σε αυτόν τον τομέα. Η πρώτη γίνεται τον Απρίλιο και σου δίνει την ευκαιρία να βρεις νέους τρόπους, μάλλον πιο αποδοτικούς, για να βγάζεις χρήματα, ενώ μπορεί να φέρει μία πραγματικά εξαιρετική επαγγελματική συμφωνία μέσα από την οποία θα καταξιωθείς και φυσικά θα ανέβεις και οικονομικά. Ωστόσο, μπορεί αρχικά να σε δυσκολέψουν κάποιες αλλαγές ή να πρέπει να αποχωριστείς άτομα και καταστάσεις που σε έκαναν να νιώθεις ασφάλεια. Η δεύτερη που γίνεται μέσα στον Οκτώβριο έχει να κάνει περισσότερο με τα χρέη και τις οφειλές σου, αλλά και κληρονομικά ζητήματα ή προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Γεγονός είναι ότι θα αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά την αξία του χρήματος και θα αρχίσεις να κάνεις εντελώς διαφορετική διαχείριση, ανάλογη της κατάστασης που θα περιέλθεις.

3ο δεκαήμερο

Ένας αρκετά καλός μήνας για τα οικονομικά σου θα είναι ο Απρίλιος και τότε μπορείς να περιμένεις μία πολύ καλή και κερδοφόρα πρόταση συνεργασίας ή κάποια μεγάλη αύξηση από τη δουλειά σου, ενώ μπορείς να ξεκινήσεις και κάποια παράλληλη δραστηριότητα που επίσης θα σου φέρει σεβαστά κέρδη. Ο Σεπτέμβρης θα είναι ένας αρκετά περίεργος μήνας για τα χρέη και τις οφειλές σου γιατί ναι μεν θα έχεις αρκετές ευκαιρίες να τα τακτοποιήσεις ή μπορεί κιόλας να έχεις βοήθεια σημαντική από τους δικούς σου ή από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας σου, όμως προς τα τέλη του θα έχεις μία πολύ δυσάρεστη εξέλιξη σε κάποια συνεργασία σου ή σε μία οικονομική συμφωνία και μπορεί αυτό να σημαίνει τεράστια απώλεια κερδών. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει για τα καλά τον Οκτώβρη και από εκεί και έπειτα θα δεις τι μπορείς να κάνεις για να περιορίσεις τις όποιες ζημιές και να μπορέσεις μελλοντικά να ανακάμψεις. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ