Μνημόσυνο Μαίρης Χρονοπούλου: Ο Κώστας Γιαννόπουλος διαβεβαίωσε ότι το σπίτι της δεν θα γίνει μουσείο

Δεν γίνεται μουσείο το σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου.

Ο Πρόεδρος του "Χαμόγελου του Παιδιού" ήταν παρών στο μνημόσυνο της αγαπημένης ηθοποιού Μαίρης Χρονοπούλου, το οποίο έλαβε χώρα στο σπίτι της στην Παιανία το Σάββατο.

Η Μαίρη Χρονοπούλου άφησε στο Χαμόγελο του Παιδιού μέρος της περιουσίας. Μεταξύ άλλων και το σπίτι της.

Ο Κώστας Γιαννόπουλος ξεκαθάρισε τι σκοπεύει να κάνει με το σπίτι της ηθοποιού.

NDP

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, δεν θα γίενι μουσείο, αλλά θα είναι ένα χώρος επισκέψιμος και φιλόξενος.

«Θέλω να ανακοινώσω επίσημα πλέον ότι έγινε η καταγραφή από τη συμβολαιογράφο και από εκτιμητές του κράτους και ξέρετε ποια είναι η αξία - γιατί μιλούσαμε για αξίες και προσπαθούσαμε να το κρατήσουμε σαν κόρη οφθαλμό - αλλά επειδή πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους η αξία λοιπόν για εμάς, είναι ότι είναι της Μαίρης Χρονοπούλου. Και αυτή είναι η μοναδική αξία. Η αξία, λοιπόν, η υλική αξία των πραγμάτων όλων που είναι μέσα εδώ, που λέγανε για εκατομμύρια, για βιβλία σπάνια, για διαδικασίες σπάνιες κτλ. είναι τέσσερις χιλιάδες ευρώ. Τέσσερις χιλιάδες ευρώ. Κλείνει αυτο. Όμως διαχρονικά θα παραμείνει, πρέπει να συντηρηθεί το σπίτι, πρέπει να κάνουμε πολλή δουλειά και μου το έλεγε ήταν η αγωνία της, με τις ελιές με τον περιβάλλοντα χώρο, να είναι φιλόξενος, να μπορούν να τον επισκέπτονται ακόμη και σχολεία, γιατί όχι; Αλλά όχι μουσείο».

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη συγκίνηση στο μνημόσυνο της Μαίρης Χρονοπούλου 40 μέρες μετά τον θάνατό της: Παρόντες Μπμπίλας, Κουτσελίνη, Σταγόπουλος

«Κρατώ αυτή την ήρεμη στιγμή για να παρακαλέσω όλους να σταματήσει αυτή η ίντριγκα και η διαδικασία, να την αφήσουμε να ηρεμήσει, τη ψυχούλα της, να αφήσουμε τη λάμψη της να είναι ζωντανή, γιατί αυτή η λάμψη είναι αυτή που κρατάνε οι Έλληνες στη ψυχή τους. Αυτή η λάμψη δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ. Αυτό το σπίτι είναι το σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου Τελεία και παύλα. Ούτε μουσείο ούτε κουβέντες που αν τις άκουγε θα φρίκαρε και θα μας κυνηγούσε εδώ πέρα, θα μας την έλεγε και θα έλεγε και κάποια λόγια που δεν θα έπρεπε να ακούσουν τα παιδιά. Δεν υπάρχει η έννοια μουσείου. Υπάρχει ένα σπίτι το οποίο εμείς λοιπόν τιμούμε. Δεν μας έχει βάλει κανέναν όρο γιατί μας θεωρούσε οικογένειά της. Άρα δεν έχει βάλει όρο εκείνη, πώς βάζουν όρο κάποιοι τρίτοι; Όρους και όρο; Ο όρος είναι η σχέση μας. Ο όρος είναι ο λόγος μας ότι είναι ένας χώρος επισκέψιμος, ένας χώρος που θα μπορούν τα παιδιά και κάποιοι άνθρωποι που την αγάπησαν, θα μπορούν ήρεμα να έρχονται και να επισκέπτονται τον χώρο αυτό», σημείωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ