Μόνικα Μπελούτσι για Μαρία Κάλλας: «Μία ντίβα και ταυτόχρονα μια γυναίκα με απλή καρδιά, η οποία εμπνέει ακόμη και σήμερα»

Η συνέντευξη Τύπου της Ιταλίδας σταρ.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από χθες το βράδυ η σπουδαία Ιταλίδα σταρ Μόνικα Μπελούτσι. 

Η ηθοποιός που θα βραβευτεί σήμερα κατά τη διάρκεια του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, έδωσε συνέντευξη Τύπου.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη Μαρία Κάλλας.

Η Monica Bellucci ξεκίνησε τη συνέντευξη λέγοντας: «Για μένα σημαίνει πολλά να είμαι σε αυτή τη χώρα, της Μαρία Κάλλας, σε αυτό το φεστιβάλ».

«Ήταν μεγάλη στιγμή για μένα όταν βρέθηκα στο Ηρώδειο. Αλλά ήθελα να βρεθώ στην Ελλάδα, γιατί ήταν σημαντικό για μένα το ελληνικό κοινό να δεχτεί την ερμηνεία μου ως Κάλλας, γιατί εγώ δεν είμαι Ελληνίδα».

Η Μόνικα Μπελούτσι μίλησε στη συνέχεια για το πώς "γνώρισε" τη Μαρία Κάλλας μέσα από τον ρόλο της στη θεατρική σκηνή.

«Το μέγεθος του πρότζεκτ δεν κάνει διαφορά, απλά θέλω να νιώθω ζωντανή». «Αυτό που με τράβηξε στο πρότζεκτ είναι η δυαδικότητα της Κάλλας».

«Μία ντίβα και ταυτόχρονα μια γυναίκα με απλή καρδιά, η οποία εμπνέει ακόμη και σήμερα». «Η Μαρία Κάλλας δεν ήταν απλώς μια από τις μεγαλύτερες σοπράνο όλων των εποχών. Ήταν επίσης πολύ θαρραλέα, είχε το θάρρος να παλέψει για την ελευθερία, χώρισε σε μία εποχή που το διαζύγιο ήταν …απαγορευμένο και είχε το κουράγιο να ακολουθήσει την καρδιά της. Θυσίασε τα νιάτα για τη δουλειά και μετά γνώρισε τον Ωνάση, μέσα από τον οποίο ανακάλυψε τη θηλυκότητά της. Γι' αυτό ακόμα και σήμερα μιλάμε γι' αυτήν»,

NDP

«Γίνονται τόσες ταινίες για την Κάλλας, η Αντζελίνα Τζολί κάνει ταινία τώρα». «Σε 10 χρόνια θα υπάρχει ακόμα μια άλλη ηθοποιός που θα είναι εδώ να μιλάει για την Κάλλας!», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η Κάλλας ήταν από την Ελλάδα, αλλά γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, έγινε σταρ στην Ιταλία, μετά πήγε στο Παρίσι. Με έναν τρόπο ήταν ξένη όπου κι αν βρισκόταν. Μπόρεσα να συνδεθώ πολύ με αυτήν».

«Παρόλο που είχε την αγάπη του κοινού, δεν είχε την αγάπη των δικών της. Αυτό που βλέπουμε στην ταινία είναι η μοναξιά της», λέει η Μπελούτσι.

«Χτες παίχτηκε η Μαρία Κάλλας και σήμερα παίζεται η Μαλένα, μια ταινία που έκανα τόσα χρόνια πριν. Κι ενώ είναι πολύ διαφορετικά πρότζεκτ, μιλάμε και στα δύο για γυναίκες που ζουν σε μια κοινωνία όπου κυριαρχούν άντρες», υπογραμμίζει η σταρ.

«Άρχισα νεαρή ως μοντέλο και όταν μπήκα στον κόσμο του σινεμά ήμουν ήδη 25 χρονών. Όταν έκανα την “Μαλένα” ήμουν 37 κι έπαιζα μια γυναίκα που ήταν 27. Αυτή είναι η μαγεία του σινεμά! Αλλά ήμουν ήδη ενήλικη σε όλο αυτό – κι αυτό έκανε νομίζω διαφορά».

«Τα πράγματα αλλάζουν. Στο παρελθόν όταν ήσουν 40, ακόμα κι αν ήσουν ταλαντούχα και όμορφη, ήταν αδύνατον να δουλέψεις». «Τα πράγματα αλλάζουν σήμερα, αν κι ίσως πάρει χρόνο γιατί η εξέλιξη είναι μια διαδικασία διαρκείας».

NDP

«Ζω στο Παρίσι κι αυτές οι ηθοποιοί, Φανί Αρντάν, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Ιζαμπέλ Ιπέρ, όλες έχουν ωραίες καριέρες. Κι αυτό μόνο να βλέπω, δείχνει ότι τα πράγματα αλλάζουν».

«Αλλάζουμε κι εμείς ως γυναίκες. Έχουμε άλλη θέση στην κοινωνία, μας δίνουν περισσότερο σεβασμό, σεβόμαστε κι εμείς οι ίδιες περισσότερο τον εαυτό μας. Κι επίσης φοβόμαστε λιγότερο. Τώρα μιλάμε δυνατά. Αυτό κάνει μεγάλη διαφορά».


«Δε θέλω να παλεύω με τον χρόνο, γιατί αν παλέψω με τον χρόνο θα χάσω».

«Δεν υπάρχει τίποτα που μπορώ να κάνω! Στην πραγματικότητα νιώθω τυχερή όταν μεγαλώνω».

«Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην πραγματικότητα και το ίματζ. Όταν ξυπνάω το πρωί δεν φοράω τακούνια! Και νομίζω ότι όσο μεγαλώνεις, τόσο περισσότερη απόσταση παίρνεις», τονίζει.

NDP

Διαβάστε επίσης: Μόνικα ουουουου: Η υποδοχή της Ιταλίδας σταρ με ιαχές θαυμασμού - Δείτε φωτό & βίντεο από την είσοδο της στο Φεστιβάλ κινηματογράφου

«Μόλις δούλεψα με τη Μαρζάν Σατραπί, λάτρεψα τη συνεργασία μαζί της. Η ταινία είναι μια σκοτεινή κωμωδία. Η ίδια είναι τόσο έξυπνη και ξέρει τι θέλει, και την ίδια στιγμή σου δίνει την ελευθερία να εκφραστείς και να βρεις τον δικό σου τρόπο να περιγράψεις τον χαρακτήρα».

«Είναι ενδιαφέρον γιατί οι γυναίκες μπορούν να συνδεθούν κάποιες φορές απλά κοιτάζοντας η μία την άλλη. Και κάποιες φορές ξέρουν πώς να περιγράψουν άλλες γυναίκες με διαφορετικό τρόπο. Σκέφτομαι ας πούμε την ταινία με την Έμμα Τόμσον, το “Good Luck to You, Leo Grande”. Είναι ενδιαφέρον και πολύ δυνατό».

NDP

«Κάθε ηθοποιός έχει διαφορετικό τρόπο να ετοιμάζεται για ένα ρόλο. Όταν διαβάζεις έναν χαρακτήρα θες να δεις πώς ντύνεται, πώς περπατάει, πώς συμπεριφέρεται. Αλλά υπάρχει και ένα άλλο κομμάτι, πιο ενδιαφέρον ίσως, όπου δεν ξέρεις καν σε τι στοχεύεις, δύο δευτερόλεπτα πριν αρχίσει το γύρισμα», συμπλήρωσε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ