Story of the day: Η κρουαζιέρα έγινε εφιάλτης -1000 επιβάτες είδαν τον τρόμο με τα μάτια τους όταν έπεσαν σε καταιγίδα – 100 τραυματίες & ένα πλοίο «ανάποδα» 

Παρολίγον τραγωδία!

Σε εφιάλτη μετατράπηκε η κρουαζιέρα 1.000 περίπου ατόμων. Μια τρομερή κακοκαιρία έπληξε το κρουαζιερόπλοιο Saga Spirit of Discovery, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 100 άτομα.

Το κρουαζιερόπλοιο είχε αναχωρήσει από τη Μεγάλη Βρετανία στις 24 Οκτωβρίου. Επρόκειτο για ένα ταξίδι δυο εβδομάδων στα Κανάρια Νησιά.

Η καταιγίδα έβγαλε το πλοίο από την πορεία του με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα.

Αν και η εταιρεία αναφέρθηκε στους τραυματισμούς ως "μικρούς", πέντε άτομα κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Τι συνέβη

Λόγω της επιδείνωσης του καιρού, το κρουαζιερόπλοιο ήταν να επιστρέψει στη Βρετανία νωρίτερα από το προβλεπόμενο. 

Αλλά δεν πρόλαβε. Η κακοκαιρία χρύπησε το Σάββατο στον Βισκαϊκό κόλπο.

Τότε σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες ασφαλείας, το πλοίο έστριψα ξαφνικά προς τα αριστερά με σκοπό να σταματήσει. Έμεινε στάσιμο μέχρι να σταματήσει η καταιγίδα.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Ένας επιβάτης, ο Richard, μίλησε στο BBC και τόνισε ότι όλοι «φοβήθηκαν για τη ζωή τους». «Οι άνθρωποι έγραφαν μηνύματα στους αγαπημένους τους σε περίπτωση που αναποδογυρίζαμε».

«Ο τόνος της φωνής του καπετάνιου μας ήταν φοβισμένος. Είχαμε πλήρωμα που έκλαιγε. Είχαμε πολλούς επιβάτες σε τρομερή κατάσταση φόβου. Το να λέμε για «μικροτραυματισμούς» είναι προσβολή για τα πολλά σπασμένα κόκαλα, λεκάνες, σκισίματα, ράμματα κ.λπ. που προκλήθηκαν σε ηλικιωμένους επιβάτες».

Μια άλλη επιβάτιδα, η 75χρονη Jan Bendall, αναφέρει ότι ο καπετάνιος τους παρότρυνε να «παραμείνουν καθιστοί ή να ξαπλώσουν».

«Ήταν αρκετά τρομακτικό», είπε. «Δεν είμαι κάποιος που τρομάζει εύκολα… ήταν αρκετά δραματικό».

«Ήμασταν τυχεροί, είμαστε αρτιμελείς, αλλά νομίζω ότι μερικοί από τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους που ήταν μόνοι τους στις καμπίνες ανησυχούσαν αρκετά».

Ένας άλλος επιβάτης δήλωσε στο BBC ότι «τα τραπέζια πετούσαν» και ότι τα κύματα «πετούσαν τους ανθρώπους πάνω κάτω».

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι το πλοίο «παρέμενε ασφαλές ανά πάσα στιγμή».

«Αν και ο καιρός είναι σαφώς εκτός του ελέγχου μας, θέλουμε να ζητήσουμε ειλικρινά συγγνώμη από όλους όσους επλήγησαν, οι οποίοι τώρα επιστρέφουν με ασφάλεια στην πατρίδα τους σε πιο ήρεμες θάλασσες».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ