Good news ο Στέφανος Ξένος: Το πρώτο παγκόσμιο μετάλλιο της Ελλάδας στο καράτε - Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του

Απίθανη εμφάνιση και βλέψεις για το χρυσό!

Εκπληκτική εμφάνιση του Στέφανου Ξένου στο 26ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε Ανδρών, Γυναικών, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη!

Ο Έλληνας αθλητής από τον “Οδυσσέα Πετρούπολης”, πήρε την πρόκριση για τον τελικό της κατηγορίας 60κ. Kumite, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο το πρώτο παγκόσμιο μετάλλιο της Ελλάδας στο καράτε μετά από πέντε χρόνια.

Το τελευταίο ήταν το χρυσό που κέρδισε η Έλενα Χατζηλιάδου το 2018 στη Μαδρίτη.

Ο Στέφανος Ξένος θα αναμετρηθεί το Σάββατο στην αρένα «Παπ Λάζλο» κόντρα στον Καϊσάρ Αλπισμπάι από το Καζακστάν. Ο Καζάκος αθλητής βρίσκεται στο Νο7 στην παγκόσμια κατάταξη.

Η πορεία του Στέφανου Ξένου μέχρι τον τελικό της Βουδαπέστης

Για να καταφέρει αυτό το σπουδαίο επίτευγμα για τον ίδιο, αλλά και για τη χώρα, ο Στέφανος Ξένος νίκησε τον Μαξιμιλιάνο Λαρόσα (Ουρουγουάη) 2-0, τον Αμρ Αμπουκορά (Αίγυπτος) 3-2, τον Αλαεντίν Σαλμί (Αλγερία) 3-1 και τον Λέιλεϊ Σι (Κίνα) 9-1.

Στον ημιτελικό επικράτησε του 26χρονου Εράι Σαμντάν από την Τουρκία με 4-1 ο οποίος είχε νικήσει τον Στέφανο στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2022 στο Γκαζιαντέπ, βρέθηκε ξανά στο δρόμο του 23χρονου Έλληνα.

Τον Μάιο του 2021, ο Ξένος κέρδισε ένα χάλκινo μετάλλιo στο αγώνισμα των 60 κιλών kumite ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε που διεξήχθη στο Πόρετς της Κροατίας.

Κέρδισε επίσης χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των 60 κιλών ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε του 2022 που διεξήχθη στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας. Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα των 60 κιλών ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε του 2023 που διεξήχθη στη Γκουανταλαχάρα της Ισπανίας και το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα των 60 κιλών ανδρών στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2023 που διεξήχθησαν στην Πολωνία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ