Δημοσιογράφος του Al Jazeera έχασε την γυναίκα τον γιο & την κόρη του στη Γάζα – Η στιγμή που ο δημοσιογράφος αντικρίζει τα άψυχα κορμιά τους

Σε σοκ ο δημοσιογράφος...

Σε σοκ βρίσκεται ένας δημοσιογράφος του Al Jazeera, ο οποίος έχασε την οικογένειά του, μετά από βομβαρδισμό του Ισραήλ στον καταυλισμό Νουσεϊράτ στη Λωρίδα της Γάζας.

Η σύζυγος, ο γιος, η κόρη και ο εγγονός του Wael Dahdouh, επικεφαλής του γραφείου του Al Jazeera Arabic στη Γάζα, σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, πέθαναν τουλάχιστον 25 άτομα.

Πλάνα που προβλήθηκαν από το Al Jazeera δείχνουν τον Dahdouh να μπαίνει στο νοσοκομείο των Μαρτύρων του Al-Aqsa στο Deir el-Balah την Τετάρτη και να βλέπει τη νεκρή σύζυγο, τον γιο και την κόρη του στο νεκροτομείο.

Απαρηγόρητος ο ανταποκριτής σκύβει και αγγίζει το πρόσωπο του 15χρονου γιου του, Μαχμούντ, ο οποίος ήθελε να γίνει δημοσιογράφος όπως ο πατέρας του.

Όσοι βρίσκονταν γύρω προσπαθούσαν να του δώσουν δύναμη.

Αργότερα, πλάνα τον έδειξαν να κρατάει το τυλιγμένο σώμα της επτάχρονης κόρης του, Σαμ, και να της μιλάει καθώς κοιτάζει το ματωμένο πρόσωπό της.

Καθώς έφευγε από το νοσοκομείο ο Dahdouh είπε: "Αυτό που συνέβη είναι ξεκάθαρο. Πρόκειται για μια σειρά στοχευμένων επιθέσεων εναντίον παιδιών, γυναικών και αμάχων. Μόλις έκανα ρεπορτάζ από το Yarmouk για μια τέτοια επίθεση και οι ισραηλινές επιδρομές έχουν στοχεύσει πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Nuseirat.

"Είχαμε τις αμφιβολίες μας ότι η ισραηλινή κατοχή δεν θα άφηνε αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν χωρίς να τους τιμωρήσει. Και δυστυχώς, αυτό ακριβώς συνέβη. Αυτή είναι η "ασφαλής" περιοχή για την οποία μίλησε ο στρατός κατοχής".

Ο εγγονός του Dahdouh, ο Adam, βρέθηκε νεκρός δύο ώρες αργότερα.

Ορισμένα μέλη της οικογένειας του Dahdouh, συμπεριλαμβανομένης μιας μικρής εγγονής, επέζησαν από την επίθεση στο σπίτι στο οποίο διέμεναν στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat, νότια του Wadi Gaza.

Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται για τη διάσωση ορισμένων ανθρώπων από τα συντρίμμια του σπιτιού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ