Όλοι πάνε στρατό αλλά ο γιος του Νετανιάχου απολαμβάνει το Μαϊάμι: 360.000 Ισραηλινοί στρατιώτες καλούνται από όλον τον κόσμο να υπηρετήσουν την πατρίδα

Οργή για τον γιο του Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ!

Οργή έχει ξεσπάσει στο Ισραήλ, καθώς ο γιος του πρωθυπουργού της χώρας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Γιαΐρ, βρίσκεται εν μέσω πολέμου στο Μαϊάμι, όπου συνεχίζει τη ζωή του κανονικά σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Την ίδια ώρα 360.000 Ισραηλινοί από όλον τον κόσμο καλούνται να πολεμήσουν στη μάχη εναντίον της Χαμάς.

Ο 32χρονος Yair Netanyahu βρίσκεται στη Φλόριντα των ΗΠΑ από τον Απρίλιο.

Οι 360.000 έφεδροι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν ακόμα και γαμήλια ταξίδια, έχουν εκνευριστεί με τη στάση του γιου του πρωθυπουργού.

"Ο Yair απολαμβάνει τη ζωή του στο Μαϊάμι Μπιτς, ενώ εγώ είμαι στην πρώτη γραμμή", δήλωσε στους Times ένας στρατιώτης, εθελοντής που υπηρετεί στο βόρειο μέτωπο του Ισραήλ.

"Εμείς είμαστε αυτοί που αφήνουμε τη δουλειά μας, τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας, για να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας στην πατρίδα και τη χώρα, όχι οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση. Τα αδέλφια μας, οι πατεράδες μας, οι γιοι μας, όλοι πηγαίνουν στην πρώτη γραμμή, αλλά ο Yair δεν είναι ακόμα εδώ. Αυτό δεν βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην ηγεσία της χώρας".

Κατά την υποχρεωτική στρατιωτική του θητεία ο Γιαΐρ Νετανιάχου είχε υπηρετήσει κυρίως ως εκπρόσωπος τύπου των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή, η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική για τους Ισραηλινούς άνω των 18. Οι άνδρες πρέπει να υπηρετήσουν 32 μήνες και οι γυναίκες 24.

Ο Γιαΐρ Νετανιάχου (εβραϊκά: יאיר נתניהו, γεννημένος στις 26 Ιουλίου 1991)[1][2] είναι Ισραηλινός podcaster και πολιτικός ακτιβιστής. Είναι ο μεγαλύτερος γιος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Βιογραφία Ο Γιαΐρ Νετανιάχου γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ από τον Βενιαμίν Νετανιάχου και τη σύζυγό του Σάρα[3][4] Έχει έναν αδελφό, τον Άβνερ[5] και μια ετεροθαλή αδελφή, τη Νόα Νετανιάχου-Ροθ- η Νόα είναι κόρη του Βενιαμίν Νετανιάχου από την πρώτη του σύζυγο, Μίριαμ Βάιζμαν[6][7]. Ο Νετανιάχου σπούδασε Θέατρο στο Λύκειο Τεχνών της Ιερουσαλήμ πριν υπηρετήσει στη Μονάδα Εκπροσώπου Τύπου των IDF[8] Προηγουμένως εργάστηκε ως διευθυντής κοινωνικών μέσων ενημέρωσης για τη Shurat HaDin, μια ισραηλινή ΜΚΟ που παρέχει νομικές υπηρεσίες σε θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων[9] Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, ο Νετανιάχου σπούδασε διεθνείς σχέσεις στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, αποφοιτώντας με πτυχίο Bachelor of Arts στις Διεθνείς Σχέσεις. [8] Ο Νετανιάχου σπούδασε επίσης στο Διεπιστημονικό Κέντρο (IDC) της Χερζλίγια και αποφοίτησε με μεταπτυχιακό στις Κυβερνητικές Σπουδές[10][11] Ο Νετανιάχου έζησε με τους γονείς του στο Μπέιτ Αγκιόν, την επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού στη Ρεχάβια της Ιερουσαλήμ[12] Έφυγαν μετά την ήττα του Νετανιάχου στις εκλογές[13].

Ο Γιαΐρ Νετανιάχου είναι Ισραηλινός podcaster και πολιτικός ακτιβιστής. Είναι ο μεγαλύτερος γιος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ - Ανάλυση Guardian: Ποια είναι η μοίρα του Νετανιάχου;

Ο Γιαΐρ Νετανιάχου γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ ΄στις 26 Ιουλίου του 1991 από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και τη σύζυγό του Σάρα. Έχει έναν αδελφό, τον Άβνερ και μια ετεροθαλή αδελφή, τη Νόα Νετανιάχου-Ροθ. Η Νόα είναι κόρη του Βενιαμίν Νετανιάχου από την πρώτη του σύζυγο, Μίριαμ Βάιζμαν.

Σπούδασε Θέατρο στο Λύκειο Τεχνών της Ιερουσαλήμ. Προηγουμένως εργάστηκε ως διευθυντής κοινωνικών μέσων ενημέρωσης για τη Shurat HaDin, μια ισραηλινή ΜΚΟ που παρέχει νομικές υπηρεσίες σε θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων. Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, σπούδασε διεθνείς σχέσεις στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, αποφοιτώντας με πτυχίο Bachelor of Arts στις Διεθνείς Σχέσεις. Φοίτησε επίσης στο Διεπιστημονικό Κέντρο (IDC) της Χερζλίγια και αποφοίτησε με μεταπτυχιακό στις Κυβερνητικές Σπουδές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ