Ναυσικά Σκούρτη: Designer ανερχόμενη σε Λονδίνο Ντουμπάι, μισή Ελληνίδα μισή Ιορδανή - Φτιάχνει ρούχα που λατρεύουν οι fashionistas

Τα πιο όμορφα σχέδια από την Nafsika Skourti!

Η Nafsika Skourti είναι σχεδιάστρια μόδας με καταγωγή από την Ελλάδα και την Ιορδανία. Μαζί με την αδερφή της Stephanie, έχουν καταφέρει ήδη να κατακτήσουν τις μεγάλες πρωτεύουσες της μόδας, όπως το Λονδίνο και το Ντουμπάι.

Οι δημιουργίες του brand name Nafsika Skourti έχουν έντονο το αραβικό στοιχείο. Συνδυάζει επίσης σύμβολα από την ελληνική, ιορδανική και παλαιστινιακή κληρονομιά.

Η Ναυσικά Σκούρτη είναι 36 ετών και ζει στο Αμμάν της Ιορδανίας, όπου βρίσκεται και το στούντιό της. Έχει καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη.

Η φιλοσοφία γύρω από τα σχέδιά της

Η ίδια σε συνέντευξή της είχε αναφέρει ότι: “Ο στόχος είναι να φτιάχνουμε επιθυμητά κομμάτια που είναι cool, πολιτιστικά συναφή και όμορφα κατασκευασμένα, εμπλέκοντας και αναδεικνύοντας την κοινότητα γύρω μας.”

Συνέχισε απαντώντας στην ερώτηση για την καταγωγή της λέγοντας: “Μια απλή αλλά φορτισμένη ερώτηση για μένα. Χρησιμοποιώντας σύμβολα της ελληνικής, παλαιστινιακής και ιορδανικής καταγωγής μου, η συλλογή προκαλεί και διερευνά την έννοια της εθνικής ταυτότητας. Ήθελα να το μεταφράσω αυτό υφαίνοντας ειδικά σχεδιασμένα ζακάρ με εικόνες της κληρονομιάς μου. Ο Παρθενώνας είναι το διεθνές σύμβολο της Αθήνας, η μασκότ της Ιορδανίας είναι η Πέτρα και ο Θόλος του Βράχου είναι το πρόσωπο της Παλαιστίνης. Ήθελα να πάρω αυτά τα μνημεία κληρονομιάς και να τα κάνω να μοιάζουν με το πιο μοντέρνο ύφασμα της εποχής μας: το τζιν.”

Η Nafsika Skourti στον αγώνα για τις γυναίκες

“Ως μάρκα μόδας με έδρα τη Μέση Ανατολή, δίνουμε φωνή στη σύγχρονη γυναίκα της χιλιετίας. Έχουμε χαράξει μια θέση διανοητικής λάμψης που ταυτόχρονα υποστηρίζει την κοινότητά μας. Χρησιμοποιούμε τα ρούχα για να βοηθήσουμε να ειπωθεί μια μεγαλύτερη ιστορία από την περιοχή, συνθέτοντας προσωπικές αφηγήσεις με κοινωνικές παρατηρήσεις και διακριτικά πολιτικά σχόλια. Ελπίζουμε ότι συμβάλλουμε στην αλλαγή της αντίληψης με τη σέξι - και μερικές φορές ειλικρινή - αισθητική μας. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη δουλειά που κάνουμε με τις μη προνομιούχες γυναίκες μέσω της συνεργασίας τους μαζί μας, όπου κερδίζουν τα προς το ζην, μαθαίνουν νέες δεξιότητες και αποκτούν οικονομική ανεξαρτησία. “.

Η συμβολή της αδερφής της

Στην ερώτηση για το τι χρειάζεται, ώστε να δημιουργήσει, η Nafsika Skourti απαντά: “Εκτός από τα βασικά, όπως καλά ακουστικά και πολύ γρήγορο ίντερνετ, χρειάζομαι ανθρώπους.”

“Στην περίπτωσή μου, έχω την αδελφή μου και συνεργάτιδα Stephanie, η οποία είναι φανταστική συντάκτρια, ξέρει πώς να προωθήσει μια ιδέα και λειτουργεί ως εφαλτήριο όταν νιώθω ότι έχω κολλήσει. “

Η αισθητική της Nafsika Skourti είναι ένας όμορφος συνδυασμός glamour και anti glamour.

Σχεδιάζει πάντα με οξεία ευαισθησία στη γυναικεία φωνή. Είναι μια γυναίκα που σχεδιάζει για γυναίκες, υπηρετώντας τις πολλές πτυχές της θηλυκότητας.

Πιστεύει στον προσεκτικό σχεδιασμό, επιδιώκει να παράγει υψηλής ποιότητας, μακράς διαρκείας και ευέλικτα κομμάτια. Ακολουθεί μια ολιστική προσέγγιση που εστιάζει στη συνεργασία και τη συνείδηση , που χουν εμφυσήσει μια κουλτούρα ενδυνάμωσης, εκπαίδευσης και δέσμευσης στο εμπορικό σήμα Nafsika Skourti.

Το "μότο" που ακολουθεί είναι "να φτιάχνουμε πολύτιμα πράγματα που συμβάλλουν σε ένα θετικό συλλογικό μέλλον".

The Summer - $990.00

Arches shirt - $540.00

Δείτε τις υπέροχες δημιουργίες της Nafsika Skourti στην επίσημη ιστοσελίδα της nafskikaskourti.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ