Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024: Όλες οι νέες τάσεις - Slouchy over the knee μπότες & κόκκινο χρώμα

Πάρτε ιδέες για την επόμενή σας αγορά! 

Σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους τομείς της μόδας, οι κορυφαίοι σχεδιαστές έδωσαν το στίγμα τους για τα παπούτσια που θα φορεθούν το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα 2023 – 2024.

Τώρα λοιπόν που ο καιρός σιγά-σιγά προσαρμόζεται στα φθινοπωρινά δεδομένα, είναι η κατάλληλη στιγμή να δούμε πως μπορούμε να ανανεώσουμε την αγαπημένη μας συλλογή από παπούτσια. Ή να επιλέξουμε μερικά από τα ζευγάρια που ήδη έχουμε και ταιριάζουν στα shoes trends της σεζόν για να ολοκληρώσουμε την εμφάνισή μας με στυλάτο τρόπο και να έχουμε ένα ενημερωμένο look.

Τα κόκκινα παπούτσια ξεχωρίζουν αυτή τη σεζόν

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024 (Κόκκινα παπούτσια)

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει στις τάσεις της μόδας για τη σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024, το κόκκινο αποτελεί κορυφαίο χρώμα, επηρεάζοντας όχι μόνο τα ρούχα, αλλά και τα παπούτσια.

Σε αποχρώσεις Fiery Red και Viva Magenta, υποδήματα όπως γόβες, μπαλαρίνες, μπότες και μποτάκια, μπορούν να δώσουν χρώμα και ξεχωριστό στυλ στο κάθε ντύσιμο.

Όμορφες προτάσεις για κόκκινα παπούτσια είδαμε από πολλούς διάσημους σχεδιαστές μόδας, μεταξύ των οποίων και αυτούς των Prada, Ferragamo, Alexander McQueen, Stella McCartney και Tory Burch.

Slouchy over the knee μπότες για εντυπωσιακές εμφανίσεις

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024 (Slouchy over the knees μπότες)

Οι μπότες πάνω από το γόνατο επιστρέφουν και αυτό το Φθινόπωρο και το Χειμώνα στην κορυφή των τάσεων. Το βασικό όμως χαρακτηριστικό που τις κάνει ξεχωριστές αυτή τη σεζόν είναι το χαλαρό και ευρύχωρο στυλ τους και όχι το thigh high.

Οίκοι όπως οι Stella McCartney, Prabal Gurung, Isabel Marant, Chloé, Burberry, Bally και Bottega Veneta ήταν μερικοί από αυτούς που παρουσίασαν το συγκεκριμένο trend στις πασαρέλες τους, δείχνοντας πως το σχέδιο αυτό στις μπότες μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με μια μίνι φούστα ή ένα κοντό φόρεμα, καθώς και με σορτς ή oversized πουλόβερ.

Πλατφόρμες και wedges για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2023 – 2024

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024 (Πλατφόρμες και wedges)

Τα παπούτσια που προσθέτουν ύψος, αλλά και στυλ στο ντύσιμο θα είναι κι αυτή τη σεζόν στη μόδα. Είτε πρόκειται για υποδήματα με φιάπα και ξεχωριστό τακούνι, είτε για ενιαίο πάτο (wedges), το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι μοντέρνο.

Τα wedges, δηλαδή η πιο ξεκούραστη εκδοχή του τακουνιού, θα είναι λίγο περισσότερο στη μόδα, γεγονός που αποδείχθηκε και από τις πασαρέλες των Dior, Ferragamo και Louis Vuitton.

Μυτερά φλατ φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα παπούτσια

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024 (Μυτερά φλατ)

Μπορεί στις πασαρέλες των διάσημων οίκων μόδας για τη σεζόν να είδαμε τόσο τετράγωνα, όσο και μυτερά παπούτσια, αλλά αυτά που ξεχώρισαν ήταν τα pointy flats.

Μυτερές λοιπόν μπαλαρίνες σε έντονα χρώματα, όπως αυτές του Miu Miu, αλλά και σε τρισδιάστατα σχέδια από τον οίκο Prada, ήταν μόνο μερικά από τα παπούτσια που θα δούμε να φοριούνται κατά κόρον αυτό το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα. Αντίστοιχες προτάσεις είχαμε και από τους Bottega Veneta, Giorgio Armani, Givenchy και Tory Burch.

Lace up ή διακοσμημένα με αγκράφες παπούτσια

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024 (Lace up και παπούτσια με αγκράφες)

Τα κορδόνια θα συνεχίσουν να αποτελούν μια από τις κορυφαίες επιλογές και γι’ αυτή τη σεζόν, ασχέτως με το είδος του παπουτσιού. Στις πασαρέλες των διάσημων οίκων μόδας είδαμε φλατ μπαλαρίνες, μπότες, αλλά και γόβες να στολίζονται με λεπτά ή πιο χοντρά κορδόνια. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν αυτά των Prada, Ulla Johnson και Vivienne Westwood.

Εξίσου όμως trendy θα είναι και οι αγκράφες. Οι Moschino και Chloé ήταν μόνο μερικοί από αυτούς που τις χρησιμοποίησαν σαν ένα μοντέρνο και εντυπωσιακό διακοσμητικό στοιχείο για τη φθινοπωρινή και χειμωνιάτικη γκαρνταρόμπα μας.

Τα κλασικά Mary Janes παραμένουν στην κορυφή

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024 (Mary Janes)

Για ακόμη μια σεζόν τα ρετρό αυτά παπούτσια που θυμίζουν σχολικές ποδιές θα συνεχίζουν να φοριούνται. Μονόχρωμα ή διακοσμημένα με φλοράλ σχέδια και φιόγκους, τα κομψά αυτά υποδήματα με το λουράκι θα ολοκληρώνουν τόσο τις πρωινές, όσο και τις βραδινές μας εμφανίσεις. Ταιριάζουν με όλα. Από τις μίνι ή μίντι φούστες και τα φορέματα, μέχρι τις μάξι ή τα παντελόνια, οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε είναι αμέτρητοι.

Σχεδιαστές όπως αυτοί των οίκων Paul & Joe, Etro, Alexa Chung, Dior, Roberto Cavalli, Giorgio Armani kai Rodarte, παρουσίασαν πολλές διαφορετικές εκδοχές με τακούνι ή όχι, διακοσμημένα με ένα ή περισσότερα λουράκια κλπ.

Cowboy boots για trendy looks

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024 (Cowboy boots)

Μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στα παπούτσια για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2023 – 2024 είναι και οι καουμπόικες μπότες. Οι διάσημοι οίκοι μόδας παρουσίασαν μια σειρά από δημιουργικές προτάσεις που θα προσθέσουν στυλ στο φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο ντύσιμο μας.

Για παράδειγμα, οι ψηλές σχεδόν σαν παντελόνι ασπρόμαυρες western boots του οίκου Balmain είναι από αυτές που ξεχωρίζουν. Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι διακοσμημένες με ανάγλυφα φλοράλ σχέδια μπότες του Zimmerman, αλλά και οι κροκό fold-over καουμπόικες μπότες του Givenchy.

Τα απόλυτα θηλυκά παπούτσια με φιόγκους για τη σεζόν

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024 (Παπούτσια με φιόγκους)

Μικροί ή μεγάλοι δεν έχει σημασία, καθώς οι φιόγκοι θα αποτελέσουν μια από τις πιο μοντέρνες λεπτομέρειες για το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα. Προσθέτοντας αυτή τη ρομαντική και girly πινελιά στα παπούτσια οι διάσημοι σχεδιαστές μόδας μας χαρίζουν μια όμορφη ιδέα για παιχνιδιάρικο, αλλά και άκρως θηλυκό ντύσιμο αυτή την περίοδο.

Οι Balmain, Giambattista Valli, Chanel, Loewe, Versace και Vivienne Westwood είναι μόνο μερικοί από αυτούς που παρουσίασαν το συγκεκριμένο trend στις νέες τους κολεξιόν.

Παπούτσια για χαλάρωση στο σπίτι (House shoes)

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024 (House shoes)

Η άνεση και η χαλαρή διάθεση έχει γίνει για τους σχεδιαστές μεγάλη τάση τα τελευταία χρόνια, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις δημιουργίες τους στις πασαρέλες της νέας σεζόν.

Πλεκτές κάλτσες, καλτσομποτάκια, παντόφλες – παπούτσια και clogs είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις τους για house shoes, τα οποία βέβαια προτείνουν και για τις βόλτες μας οι οίκοι Loewe, Bottega Veneta, Sandy Liang και JW Anderson.

Ασημί παπούτσια για αστραφτερές εμφανίσεις

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024 (Ασημί παπούτσια)

Το ασημί δεν είναι τάση μόνο στις τσάντες Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024, αλλά και στα παπούτσια. Γόβες, μπότες, μποτάκια και κάθε είδους υποδήματα θα φορεθούν πολύ αυτή τη σεζόν. Συνδυάστε τα με οποιοδήποτε χρώμα και δώστε ένα πιο glamorous style στο ντύσιμο σας.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είδαμε από τους οίκους MM6 Maison Margiela, Jil Sander και Off-White.

Brogues και loafers για chic ανδρόγυνο look

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024 (Brogues και loafers)

Εκτός από την μαύρη γραβάτα που αποτελεί μεγάλη τάση για τη σεζόν, ανδρόγυνο στυλ προσδίδουν και κάποια από τα παπούτσια που θα φορεθούν αυτή την περίοδο. Ο λόγος για τα loafers και τα brogues.

Max Mara, Alexander McQueen, Giorgio Armani, Miu Miu και Palomo Spain είναι μόνο μερικοί από τους οίκους που τα παρουσίασαν, συνδυάζοντας τα με γυναικεία κοστούμια, μίνι φούστες, denim ολόσωμες φόρμες, σατινέ παντελόνια και κολάν, αναφέρει το beautetinkyriaki

Denim παπούτσια για ξεχωριστό στυλ

Παπούτσια Φθινόπωρο / Χειμώνας 2023 – 2024 (Denim παπούτσια)

Το τζιν ύφασμα έχει την τιμητική του την περίοδο αυτή, γεγονός που δεν άφησε ανεπηρέαστο και τον τομέα των παπουτσιών. Πρόκειται για μια πρόταση των διάσημων σχεδιαστών που θα αναβαθμίσει το look μας τόσο στις πρωινές, όσο και στις βραδινές εμφανίσεις.

Οι ψηλές denim μπότες που θυμίζουν παντελόνι από τον οίκο Acne Studios σίγουρα δεν πέρασαν απαρατήρητες. Εξίσου όμως εντυπωσιακές ήταν και οι προτάσεις των Isabel Marant, Etro και Y/Project για τη σεζόν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ