Έχετε πεσμένη διάθεση; Με αυτές τις 7 συμβουλές θα βρείτε και πάλι τον εαυτό σας!

Δείτε τη θετική πλευρά!

Η έλλειψη φωτεινότητας, το κρύο και πολλές φορές η αδράνεια της καθημερινότητας, είναι αρκετά για να μας κουράσουν και να μας οδηγήσουν σε κακή διάθεση.

Τα νέα όμως είναι ευχάριστα, καθώς μπορούμε να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας και να ενισχύσουμε το ηθικό μας, ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα.

Ακολουθήστε αυτές τις 7 οδηγίες “καλής διάθεσης”:

1 – Βάλτε το χαμόγελο και τη ζωντάνια στην καθημερινότητα σας

Τι χρώμα έχουν τα ρούχα που φοράτε σήμερα; Ξεχάστε το μαύρο και το γκρι και βάλτε χρώμα στην εμφάνισή σας.

Ακόμη και αν δεν έχετε ένα χρωματιστό παλτό στη ντουλάπα, τίποτα δεν σας εμποδίζει να παίξετε με τα χρώματα φορώντας μια μπλούζα ή ένα κασκόλ.

Σκεφτείτε το λοιπόν το πρωί, καθώς θα ντύνεστε και φορέστε ότι πιο χρωματιστό και χαρούμενο έχετε. Περιπλανηθείτε ακούγοντας μουσική όσο πιο συχνά γίνεται, στην εργασία, στην κουζίνα, στο αυτοκίνητο, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο δρόμο…

Είναι ευρέως αποδεδειγμένο πως τα ευεργετικά αποτελέσματα της μουσικής, αναγνωρίζονται και χρησιμοποιούνται ακόμη και για την καταπολέμηση ορισμένων παθήσεων. Επομένως, βάλτε στη ζωή σας όσο το δυνατό περισσότερη μουσική για να είστε ευτυχισμένοι και μη διστάζετε να εκφράζεστε και με το χορό.

2 – Δείτε τη θετική πλευρά στα γεγονότα

Ανασυγκροτηθείτε και ανοίξτε τους ορίζοντες σας. Όλα τα γεγονότα, σημαντικά ή ασήμαντα, μπορούν να έχουν μια θετική πλευρά.

Πολλές φορές, ακόμη και η πιο μικρή προσπάθεια αρκεί για να δούμε τη θετική πλευρά τους. Η θετικότητα άλλωστε, είναι μεταδοτική, και παίρνοντας τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά, μπορείτε να επηρεάσετε και να αλλάξετε και τη στάση των ανθρώπων γύρω σας.

Η σωματική δραστηριότητα και η άσκηση, διατηρεί ανεβασμένο το ηθικό.

3 – Δραστηριοποιηθείτε

Η σωματική δραστηριότητα και η άσκηση, διατηρεί ανεβασμένο το ηθικό.

Εάν δε μπορείτε να πάτε στο γυμναστήριο, εάν νυχτώνει πολύ νωρίς και εάν ο καιρός είναι πολύ κρύος ή βροχερός για τρέξιμο ή πεζοπορία, αναζητήστε τα αθλήματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να λάβετε μέρος σε κάθε είδους ομαδική δραστηριότητα, ή ακόμη και να δημιουργήσετε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα.

Το σημαντικό είναι να ξοδέψετε την ενέργειά σας και συνεπώς τις θερμίδες σας, να ενδυναμώσετε το μυϊκό σας σύστημα, να μειώσετε το άγχος και την πίεση που σας διακατέχουν και εν κατακλείδι να βελτιώσετε τη διάθεσή σας.

4 – Διατροφή γεμάτη χρώμα

Απολαύστε φρούτα και λαχανικά και γεμίστε με χρώματα τα πιάτα σας.

Να αντιστέκεστε και να αποφεύγετε γεύματα τα οποία εμπεριέχουν κρέμες γάλακτος και λιπαρά γαλακτοκομικά και κρεατικά, τα οποία ναι μεν είναι καλά όταν κάνει κρύο αλλά κάθονται βαριά στο στομάχι. Προτιμήστε μερικά πιάτα πλούσια σε λαχανικά, φτιάξτε σούπες και σαλάτες από φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς.

Προπάντων, θα πρέπει να ξεχάσετε δια παντός την πεποίθηση η οποία επικρατεί για τη χειμερινή διατροφή, η οποία περιλαμβάνει λιπαρά και πλούσια γεύματα! Η βιταμίνη D βελτιστοποιεί τη διάθεση

5 – “Κυνηγήστε” τη Βιταμίνη D

Η βιταμίνη αυτή, βελτιστοποιεί τη διάθεση και η έλλειψη βιταμίνης D, έχει συσχετιστεί από παλαιότερα με την κατάθλιψη.

Καλό θα ήταν να εκμεταλλεύεστε ακόμη και την παραμικρή ακτίνα ηλίου όποτε μπορείτε.

Παράλληλα, προτιμήστε την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη D και ωμέγα 3, όπως τα λιπαρά ψάρια, προτού καταφύγετε σε συμπληρώματα διατροφής.

6 – Τα Ωμέγα 3 των ψαριών

Ένα άλλο σημαντικό θρεπτικό συστατικό που θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε, καθώς βελτιώνει τη διάθεσή μας, είναι τα ωμέγα 3 λιπαρά.

Αυτά τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα , βρίσκονται κυρίως σε λιπαρά ψάρια, αλλά και στο κραμβέλαιο και σε καρπούς με κέλυφος (αμύγδαλο, φουντούκι κτλ).

Θα πρέπει όμως να προσέξετε, ούτως ώστε αυξάνοντας την πρόσληψη ωμέγα 3, να φροντίσετε ταυτόχρονα να μειώσετε τα ωμέγα 6 λιπαρά, τα οποία προέρχονται κυρίως από τα βιομηχανικά τρόφιμα.

Είναι λοιπόν ένας καλός λόγος το μαγείρεμα και το “σπιτικό φαγητό”, με αγνές και φυσικές πρώτες ύλες.

7 – Το βαλσαμόχορτο

Είναι το βότανο που σύμφωνα με μερικές μελέτες, η δράση του θα μπορούσε να είναι καλύτερη και από τα αντικαταθλιπτικά. Προσοχή, αυτό το φυτό αντενδείκνυται με ορισμένα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένης της χημειοθεραπείας.

Πριν τη χρήση του, ζητήστε τη συμβουλή του φαρμακοποιού ή του γιατρού σας. Τέλος, να είστε προσεκτικοί, σε περίπτωση κατάθλιψης (θλιβερή διάθεση και συνεχής απώλεια ενδιαφέροντος που διαρκεί στο χρόνο), καθώς θα πρέπει άμεσα να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

Το πιο σημαντικό είναι να αναζητήσετε τις ηλιόλουστες μέρες που δεν αργούν να έρθουν πάλι εδώ στην Ελλάδα.

Επωφεληθείτε λοιπόν τη θετική διάθεση που μας δίνει ο ήλιος, ο οποίος βοηθά στη ρύθμιση της έκκρισης της μελατονίνης, της ορμόνης που ελέγχει το βιολογικό μας ρολόι και συνεπώς τη διάθεσή μας.

Πηγή: yo.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ