Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Βραβείο Ευρωπαίου πολίτη στους "Ήρωες των Τεμπών" και στην "Θετική φωνή" - Μπράβο σε όλους!

Πολλά συγχαρητήρια

Χθες, 6/10 στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα απονεμήθηκε στους εθνικούς νικητές το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2023.

Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη αποσκοπεί στην ανάδειξη δραστηριοτήτων που προάγουν τις ευρωπαϊκές αξίες, καθώς και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των πολιτών της Ένωσης.

Στην Ελλάδα το βραβείο φέτος απονέμεται:

- στην ομάδα πολιτών Ήρωες των Τεμπών, οι οποίοι επέβαιναν στο μοιραίο τραίνο Intercity 62 και με αυταπάρνηση συνέβαλαν στην διάσωση συνανθρώπων μας στις 28 Φεβρουαρίου 2023

- στην πρωτοβουλία Ref Checkpoint υπό την οργάνωση Θετική Φωνή, η οποία υποδέχεται πρόσφυγες, μετανάστες και αιτούντες άσυλο για παροχή υγειονομικών συμβουλών και τεστ.

Αναλυτικά: 

Η βραβευμένη ομάδα "Οι Ήρωες των Τεμπών" επέβαινε στις 28/02/2023 στο μοιραίο επιβατικό συρμό Intercity 62 που προσέκρουσε σε άλλη αμαξοστοιχία στα Τέμπη και, ενώ και οι ίδιοι ήταν τραυματισμένοι, με κίνδυνο της ζωής τους και αυταπάρνηση βοήθησαν τους συνεπιβάτες τους να βγουν από τα βαγόνια του φλεγόμενου τρένου σώζοντας δεκάδες ζωές.

Το Ref Checkpoint, του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος – Θετική Φωνή, είναι κέντρο πρόληψης και σεξουαλικής υγείας για πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και μετανάστες στην Αθήνα και παρέχει δωρεάν ενημέρωση, συμβουλευτική για θέματα σεξουαλικής υγείας στην μητρική γλώσσα των ωφελουμένων ατόμων (Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά, Αραβικά, Ουρντού ή και Φαρσί), ανώνυμη εξέταση για τον HIV και τις ιογενείς ηπατίτιδες, και διασύνδεση των ωφελούμενων ατόμων με το Εθνικό Σύστημα Υγείας ή με άλλους φορείς και υπηρεσίες.

Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη αναγνωρίζει πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνεργασίας και προωθούν τις κοινές μας αξίες.

Απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε άτομα, ομάδες, ενώσεις ή οργανώσεις που με τις δράσεις τους προάγουν τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα θεμελιώδη δικαιώματα, την αμοιβαία κατανόηση και στενότερη σύνδεση μεταξύ των πολιτών των κρατών μελών της ΕΕ ή τη διευκόλυνση της διασυνοριακής ή διεθνικής συνεργασίας εντός ΕΕ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ