Εμψύχωση και έμπνευση, περιπέτεια και γέλιο: 7 βιβλία που μπορείτε να διαβάσετε στο «κρεβάτι του πόνου»!

Η υγεία είναι πάνω από όλα. Είτε κόλλησες μια γρίπη και δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι, είτε το σπίτι δεν έφτανε για τη θεραπεία και χρειάζεται να μείνεις λίγες μέρες στο νοσοκομείο, δεν πρέπει να τα βάψεις μαύρα.

Η υγεία είναι πάνω από όλα. Είτε κόλλησες μια γρίπη και δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι, είτε το σπίτι δεν έφτανε για τη θεραπεία και χρειάζεται να μείνεις λίγες μέρες στο νοσοκομείο, δεν πρέπει να τα βάψεις μαύρα. Ειδικά αν έχεις αποθέματα ενέργειας τα οποία εγκλωβίζονται επειδή δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, η λύση είναι διάβασμα! Υπάρχουν ορισμένα βιβλία που προσφέρουν κάτι παραπάνω από «δημιουργικό σκότωμα του χρόνου» σε αυτές τις συνθήκες…Τί χρειάζεσαι λοιπόν στο κρεβάτι του πόνου;! Εμψύχωση και έμπνευση, περιπέτεια και γέλιο!



Σκέλινγκ, Ντέϊβηντ Άλμοντ.

Μια ιστορία δύναμης της θέλησης και πίστης. Το βιβλίο αναφέρεται σε μια οικογένεια που έχει περάσει τα πάνδεινα. Το μικρό τους κοριτσάκι, γεννήθηκε πρόωρα και έτσι αντιμετωπίζει θέμα επιβίωσης με το που ήρθε στη ζωή. Ο Μάϊκλ, γνωρίζει έναν παράξενο τύπο που στην αρχή νομίζει ότι είναι άστεγος. Καταλήγουν στο να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι και στο κρίσιμο στάδιο της κατάστασης του νεογέννητου μωρού, η μητέρα τους, βλέπει τον άντρα σε όνειρο να σηκώνει το μωρό ψηλά. Το μωρό σώθηκε. Τα «φτερά» του Σκέλινγκ, αποκαλύφθηκαν…! Φύλακας άγγελος!

Οι καλοί οιωνοί, Νηλ Γκάϊμαν & Τέρρυ Πράτσετ.

Μετάτρεψε αυτήν την «εσωστρέφεια» που σου φέρνει η αίσθηση της αδιαθεσίας σε γέλιο και αγωνία! Κόλαση και παράδεισος, άγγελοι και δαίμονες, πρωταγωνιστούν σε ένα βιβλίο με χαρακτηριστικά ταινίας. Οι Αζιραφέλ και Κρόουλι, είναι απεσταλμένοι του καλού και του κακού στη γη. Στο τέλος, γίνονται φιλαράκια και συνεργάζονται με έναν μοναδικό τρόπο ώστε να μην έρθει ο Αρμαγγεδών και εκπληρωθεί η προφητεία μιας μάγισσας…Βέβαια, υπολόγιζαν χωρίς…την «καλόγρια»…Πολλές εικόνες με ωραία μηνύματα αλλά και πολύ χιούμορ!

Το κάλεσμα της άγριας φύσης, Τζακ Λόντον.

Μια πολύ όμορφη και διδακτική ιστορία, την οποία μπορεί να μην εκτιμούσες τόσο αν δεν ήσουν με αδιαθεσία! Ο Μπακ, ο τρομερός σκύλος από τη Σάντα Κλάρα, ζει μια ολόκληρη περιπέτεια. Από την αυλή και την πολυτέλεια, στη μάχη για επιβίωση. Οι κακουχίες που ζει ως «σκλάβος» σέρνοντας έλκηθρα, του τονώνουν το ένστικτο της αυτοσυντήρησης το οποίο λόγο της ξεκούραστης και ανέμελης ζωής που ζούσε, είχε «σκουριάσει». Ο Μπακ κέρδισε αυτήν τη μάχη! Ζωντάνεψε κυριολεκτικά! Παρόλα αυτά, η «ευγενής» ανατροφή του, δεν πήγε χαμένη! Το μεγαλείο της ψυχής του, αρνείται κάθε εκδίκηση. Από τις δύσκολες καταστάσεις, βγαίνουμε πάντα πιο δυνατοί, όχι χειρότεροι!

Διαβάστε τη συνέχεια στο tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ