Μπριζίτ Μπαρντό: Το απόλυτο sex symbol , η Γαλλίδα γατούλα έγινε 89! Η διακοπή του σινεμά στα 40, οι 4 γάμοι & η εχθρική σχέση με τον γιο της

 Εραστές, γάμοι, απόπειρες αυτοκτονίας. Τι ζωή!

Η Μπριζίτ Μπαρντό γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1934,  είναι Γαλλίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και τραγουδίστρια. Χθες έγινε 89 ετών! 

Επίσης είναι ένθερμη ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, ιδρυτής και πρόεδρος του Ιδρύματος Μπριζίτ Μπαρντό.

 

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης: Μπριζίτ Μπαρντό: Αναπνευστικά προβλήματα για τη μεγάλη ηθοποιό - Τι λέει ο σύζυγος της (βίντεο)

Μύθος και σύμβολο του σεξ των δεκαετιών 1950 και 1960, ήταν αστέρι παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας, ιέρεια και μούσα των μεγαλύτερων καλλιτεχνών της εποχής.

Έμβλημα της γυναικείας χειραφέτησης και της σεξουαλικής απελευθέρωσης, έφερε επανάσταση στα ήθη, περνώντας από γυναίκα-παιδί σε femme fatale, ελεύθερη και προκλητική, ενζενί και ελευθεριάζουσα, σε μια εποχή μεταπολεμική και συντηρητική.

 

 

 

 

 

 

 

Με 48 ταινίες στο ενεργητικό της και περισσότερα από 80 τραγούδια σε 21 έτη καριέρας, η Μπριζίτ Μπαρντό, πασίγνωστη επίσης με τα αρχικά της, BB («Μπεμπέ»), είναι μια από τις γνωστότερες Γαλλίδες καλλιτέχνιδες παγκοσμίως.

 

 

 

 

 

Σύμβολο του Σεξ

Το 1960, βγαίνει στις αίθουσες η ταινία «Η Αλήθεια», με τους Σαρλ Βενέλ, Σάμι Φρέι και Μαρί Ζοζέ Νατ, που πραγματεύεται ένα έγκλημα πάθους. Η καλύτερη ταινία της, όπως θα υποστήριζε η ίδια. Ωστόσο, ο σκηνοθέτης Ανρί-Ζωρζ Κλουζό, την υπέβαλε σε επίπονα γυρίσματα. Επιπλέον, η δυσκολία της να ασχοληθεί με το παιδί της, τα προβλήματα που δημιούργησαν οι πιέσεις από όλες τις πλευρές, η προδοσία του γραμματέως της ο οποίος και μετέφερε διάφορα μυστικά της στον Τύπο, η ασφυκτική πολιορκία των δημοσιογράφων και οι άγριες διαθέσεις των θαυμαστών της την έσπρωξαν στα όριά της.

 

 

 

 

 

Η απόπειρα αυτοκτονίας

Η Μπριζίτ Μπαρντό πραγματοποίησε μια απόπειρα αυτοκτονίας την ημέρα των γενεθλίων της, στις 28 Σεπτεμβρίου 1960. Έχοντας πέσει σε κώμα, επέζησε από θαύμα.

Επίλογος Καριέρας

Το 1970, ο Μισέλ Ντεβίλ την παρουσιάζει χαρωπή και δραστήρια στην ταινία «L'Ours et la Poupée» στο πλάι του Ζαν Πιερ Κασσέλ (πατέρα του ηθοποιού Βενσάν Κασέλ). Το 1971, η Μπαρντό εμφανίζεται στην ταινία «Η λεωφόρος των λαθρεμπόρων», του Ρομπέρ Ενρικό με τον Λίνο Βεντούρα, η υπόθεση της οποίας εξελίσσεται στην περίοδο της ποτοαπαγόρευσης. Την ίδια χρονιά γυρίζει στο πλάι της Κλαούντια Καρντινάλε την ταινία «Les pétroleuses», του σκηνοθέτη Κριστιάν Ζακ, ένα κωμικό γουέστερν. Αυτές οι τρεις ταινίες ήταν οι τελευταίες κινηματογραφικές επιτυχίες της ηθοποιού.

 

 

 

 

 

 

 

Το 1973, έχοντας ολοκληρώσει τα γυρίσματα για την τελευταία της ταινία, «L'Histoire très bonne et très joyeuse de Colinot trousse-chemise», της Νίνα Κονπανέζ, μετά από 21 χρόνια καριέρας, 50 ταινίες και 80 τραγούδια, μην αντέχοντας πλέον την υπερέκθεσή της στα μίντια και το ίδιο το σινεμά, η Μπριζίτ Μπαρντό αποσύρθηκε οριστικά από τα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Αποφάσισε να αφοσιωθεί πλέον σε ένα άλλο πάθος που είχε φωλιάσει μέσα της από καιρό: την υπεράσπιση των ζώων. Κάποια χρόνια πριν είχε δηλώσει:

 

 

 

«Είμαι μια γυναίκα σαν όλες τις άλλες, έχω μια μύτη και ένα στόμα, έχω αισθήματα και σκέψεις, αλλά η ζωή μου γίνεται ανυπόφορη. Η ψυχή μου δεν μου ανήκει πια. Για μένα, το βεντετιλίκι είναι μια βιτρίνα. Δεν μπορώ να ζήσω όπως επιθυμώ. Η ύπαρξή μου είναι απλά υπόγεια. Ναι, θέλω να αισθανθώ το φρέσκο αέρα σπίτι μου, δεν μπορώ να ανοίξω το παράθυρο, γιατί θα υπάρχει ένας φωτογράφος καθισμένος στη στέγη απέναντι. Υπάρχουν πολλά πράγματα στη ζωή μου για τα οποία δεν μπορώ να πω ότι μου ανήκουν».

 

 

 

 

 

 

Οι γάμοι και ο γιος της 

 Η σέξι γατούλα ξέμπλεξε με το μόντελινγκ όταν γνώρισε τον Ροζέ Βαντίμ. βοηθό του παραγωγού Μαρκ Αλεγκρέ, που είχε ανακαλύψει τα μεγαλύτερα αστέρια της δεκαετίας του '30

Ο Βαντίμ ήταν απεσταλμένος του για να δει τη 16χρονη Μπριζίτ και να κλείσει συμβόλαιο μαζί της για την επόμενη ταινία. Ποτέ δεν συμφώνησαν, αλλά ερωτεύτηκαν τρελά.

Έγιναν εραστές και συναντιόνταν κρυφά, ενάντια στην επιθυμία των γονιών της που την απειλούσαν ότι θα τη στείλουν μακριά του στην Αγγλία. Εκείνη έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και τελικά παντρεύτηκαν στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 1952. Ήταν η τελευταία φορά που την είδαν με συντηρητικό στιλ..

 

 

 

 

Τέσσερα χρόνια μετά, ο Ροζέ Βαντίμ που έριξε στην αγορά τη Μπριζίτ Μπαρντό με τις γνωριμίες του και τη δουλειά του, έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» με πρωταγωνίστρια τη Μπαρντό και πρωταγωνιστή τον Ζαν Λουί Τρεντινιά. Όταν τους είδε μαζί στο πλατό το κατάλαβε ότι θα άλλαζαν όλα μεταξύ τους. Η ταινία έκανε πάταγο σε όλο τον κόσμο και οι δυο τους πήραν διαζύγιο.

Η Μπαρντό παντρεύτηκε με τον Τρεντινιάν και έζησαν μαζί για δυο χρόνια. Μετά ήρθε στη ζωή της ο τραγουδιστής Ζιμπέρ Μπεκό και ο τρίτος γάμος της ήταν γεγονός.

 

 

 

 

Ακολούθησαν οι τραγουδιστές Σάσα Ντιστρέλ και Ζακ Σαριέρ. Ο τελευταίος ήταν ο άντρας που έγινε πατέρας του παιδιού της. Η Μπριζίτ δεν ήθελε αυτό το παιδί, αλλά οι γονείς του Σαριέ την έπεισαν να το κρατήσει.

Γέννησε με μεγάλη δυσκολία στο σπίτι και ποτέ δεν δέθηκε με τον γιο της, Νικολά, που γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1960.

 

 

 

 

Ο Σαριέ πήρε την επιμέλεια του παιδιού και η Μπαρντό στα 26α γενέθλιά της προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της, καταπίνοντας ένα μπουκάλι υπνωτικά χάπια και κόβοντας τις φλέβες της στη βίλα της στη Νίκαια.

Η γυναίκα που πλησιάζει όσο καμμία άλλη την ιδανική εικόνα της Barbie έζησε στιγμές πάθους με άντρες όπως ο Μάικ Σαρν, ο Σερζ Γκενσμπούργκ, ο Νίνο Φερέρ, ο Βραζιλιάνος Μπαμ Ζαγκουρί και φυσικά ο Γκάντερ Σαξ, ο Γερμανός πολυεκατομμυριούχος πλέι μπόι, που έγινε ο τρίτος σύζυγός της στο Λας Βέγκας.

 

 

 

 

 

 

 

Έζησε ρομαντικές στιγμές με τριαντάφυλλα να πέφτουν στο σπίτι της στο Σεν Τροπέ από αεροπλάνο, έκανε καριέρα τραγουδίστριας στις αρχές της δεκαετίας του '60, έγινε σύμβολο του σεξ, αλλά ένιωθε πάντα ότι κάτι της λείπει. Μόνη και δυστυχισμένη, αναρωτιόταν τι θα κάνει στη ζωή της και τελικά παντρεύτηκε το 1992 τον τέταρτο σύζυγό της Μπερνάρ ντ' Ορμάλ, με τον οποίο ζει ακόμα. 

Η έχθρα με τον γιο της

H Brigitte Bardot και ο γιος της Nicolas-Jacques Charrier δεν ήταν ποτέ κοντά ο ένας στον άλλον. Δεν έχουν ιδωθεί εδώ και αρκετά χρόνια, παρ’ όλο που εκείνη είναι ήδη γιαγιά και έχει και δισέγγονα. “Δεν μπορείς να πεις ότι αυτό το φτωχό παιδί ήρθε την κατάλληλη στιγμή και μου έδωσε αυτό που μου έλειπε”, δήλωσε στη Le Parisien τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τελικά, τα ζώα ήταν αυτά που έγιναν η προτεραιότητά της και μάλιστα ο “λόγος που ζει.”

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ