Στέφανος Κασσελάκης: Η πρώτη συνέντευξη ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - «Η Αριστερά δεν πρέπει να φοβάται την κανονικότητα - Πυξίδα μας είναι ο άνθρωπος» (βίντεο)

Όλα όσα λέει για πρώτη φορά μετά την εκλογή του

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε την πρώτη συνέντευξη του στο Star ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο κ. Κασσελάκης, «θα σεβαστώ 100% και το καταστατικό μας και τα συλλογικά όργανα, με δεσμεύουν», αλλά την ίδια στιγμή «δεν πρέπει να παριστάνουμε ότι όλοι ξέρουμε τις λύσεις επειδή είμαστε ένα όργανο σ’ έναν κλειστό χώρο. Αυτό είναι αλαζονεία», τόνισε με νόημα, με το βλέμμα στραμμένο στο μπαράζ σκληρής κριτικής που συνόδευσε την εκλογή του. Στο πλαίσιο αυτό, αποκάλυψε ότι επιδίωξε δύο φορές να συναντήσει τον πρώην Υπουργό, Νίκο Φίλη χωρίς ανταπόκριση και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάθεσης του έκτακτου συνεδρίου, παραπέμποντας στα συλλογικά όργανα του κόμματος.

 

Διαβάστε ακόμη: Ο Στέφανος Κασσελάκης στηρίζει τον Κώστα Ζαχαριάδη για δήμαρχο Αθηναίων - Την παράσταση έκλεψε η Σάρα Εσκενάζυ (φωτό)

Σε ιδεολογικό επίπεδο, «η Αριστερά δεν πρέπει να φοβάται την κανονικότητα» περιέγραψε ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και δήλωσε Αριστερός, τοποθέτησε τον εαυτό του σε ρόλο «υπηρέτη» αντί «ιδιοκτήτη του κόμματος», ενώ στις προγραμματικές του θέσεις προέταξε το κοινωνικό κράτος με ονομαστικές αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς, ωστόσο, να περιγράψει ενδελεχώς ένα άλλο, παραγωγικό μοντέλο, αλλά και ένα πρώτο περίγραμμα μελλοντικών μεταρρυθμίσεων. Αντίθετα, χαρακτήρισε την επενδυτική βαθμίδα ευπρόσδεκτη, αν και «στην ουσία είναι ότι έχουμε φτωχοποιήσει τον Έλληνα», όπως δήλωσε, ιεραρχώντας παράλληλα ανάμεσα στις προτεραιότητές του τις: «Στέγη, Αποκέντρωση, Πράσινη Μετάβαση, και κοινωνικό κράτος».

 

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Από το ριζοσπαστισμό στο lifestyle - Άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός (βίντεο)

Επόμενα βήματα

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προανήγγειλε νέα περιοδεία του στους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες από την συχνότητα του Star, η οποία θα πραγματοποιηθεί, κατά πληροφορίες, την Δευτέρα στη Θεσσαλία, καθώς επιλογή της Κουμουνδούρου είναι να στηριχθεί ισχυρά η υποψηφιότητα του κ. Κουρέτα, για να ακολουθήσουν οι Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Δυτικής Ελλάδας αντίστοιχα, με τον κ. Κασσελάκη να «γράφει χιλιόμετρα» σε προσωπικό επίπεδο για την υποστήριξη των υποψήφιων Περιφερειαρχών. Η είσοδός του για τα καλά στην αυτοδιοικητική κούρσα αφήνει ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάθεσης του ταξιδιού του στην Κύπρο. Αντίθετα, για πρώτη φορά μπήκε επίσημα χθες στη συζήτηση μεταξύ των στελεχών της νέας ηγετικής ομάδας η σύγκληση των κομματικών οργάνων. Υπό αυτό το πρίσμα, την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ενώ στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν και οι τομείς κοινοβουλευτικής δράσης του κόμματος, καθώς η κατανομή ρόλων εντός του Κοινοβουλίου ξεσήκωσε ισχυρές εσωκομματικές αντιδράσεις, με την Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη να ζητά χθες «περίοδο χάριτος» για την ενημέρωση του Προέδρου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ