Alison Loehnis: H Σιδηρά Κυρία - πρόεδρος του Net-a-Porter - 800 brands από την Prada και την Gucci ως τον Valentino και τον Dior (φωτό - βίντεο)

Η Alison Loehnis, πρόεδρος του Net-a-Porter και του Mr Porter, έμαθε τη δύναμη της μόδας από νεαρή ηλικία.

"Φορούσα σχολική στολή για 12 χρόνια, αλλά την ημέρα των αθλητικών εκδηλώσεων πάντα ντυνόμουν διαφορετικά με ζεστές ζακέτες, πουλόβερ του πατέρα μου", λέει η γεννημένη στη Νέα Υόρκη δυναμική γυναίκα. 

 

 

 

 

 

 

"Η μόδα ήταν ένας τρόπος να εκφράζομαι - μου άρεσε γιατί αντιπροσώπευε την ευκαιρία για διασκέδαση. Αργότερα κατάλαβα ότι κάτι που με ενθουσίαζε τόσο πολύ θα μπορούσε να είναι και η δουλειά μου". 

Το 2021 η Loehnis γιόρτασε τη 10η επέτειό της στην πρώτη γραμμή της μόδας, αφού εντάχθηκε στον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου πολυτελείας το 2007 ως αντιπρόεδρος πωλήσεων και μάρκετινγκ.

 

 

Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο λανσάρισμα τόσο του TheOutnet. com το 2009 όσο και του MrPorter. com το 2011, τη χρονιά που διορίστηκε πρόεδρος. "Ένα πράγμα που πραγματικά ξεχωρίζει είναι όταν γιορτάσαμε την εκατομμυριοστή παραγγελία μας", λέει. "Η συνειδητοποίηση ότι είχαμε φτάσει σε τόσες πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο. . . ήταν σκέτη ευφορία", αναφέρει στο harpersbazaar

 

 

 

 

To who is who της

Η Loehnis σπούδασε ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Brown και τα καλοκαίρια της δούλευε στο κατάστημα Ralph Lauren στο East Hampton. "Εκπαιδεύτηκα μέχρι τελικής πτώσεως", λέει. "Έμαθα για τις πωλήσεις, για το πώς φτιάχνονται τα ρούχα, για το οπτικό merchandising, ό,τι θέλετε.

Μετά την αποφοίτησή της, εντάχθηκε στη Saatchi & Saatchi για τον λογαριασμό δημητριακών της General Mills.

 

 

 

 

 

 

Αργότερα, εργάστηκε στην εκδοτική εταιρεία Hachette Filipacchi, στη συνέχεια στη Disney, και αργότερα στα γραφεία του Λονδίνου μιας νεοφυούς ψηφιακής εταιρείας με την επωνυμία KPE.

Η Αlison γεννήθηκε από μητέρα  account manager και πατέρα που ήταν στέλεχος στη βιομηχανία ομορφιάς.

 

 

 

 

Μεγάλωσε στο West Side του Μανχάταν και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Brown στο Rhode Island, αναφέρει το businessoffashion

Η επόμενη απασχόλησή της ήταν στην LVMH, όπου εργαζόταν στις παγκόσμιες πωλήσεις και το μάρκετινγκ για την εταιρεία ανδρικών πουκαμίσων Thomas Pink. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα το 2007, η Natalie Massenet- η γυναίκα που δημιούργησε τo Net- a-Porter -  την έκανε αντιπρόεδρο πωλήσεων και μάρκετινγκ.

Μήνες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για τη συγχώνευση των Yoox και Net-a-Porter στα τέλη του 2015, ο διευθύνων σύμβουλος του νέου ομίλου Federico Marchetti προήγαγε την προήγαγε στο ρόλο του προέδρου του Yoox Net-a-Porter Group. 

Σήμερα, είναι υπεύθυνη για το Net-a-Porter και τον Mr Porter, καθώς και για το τμήμα μέσων ενημέρωσης και εκδόσεων, το οποίο παλαιότερα περιελάμβανε τα Porter, The Edit, The Journal και άλλα, αλλά τώρα αποτελείται από το περιοδικό Porter και το The Edit.

 

 

Ο όμιλος Net-a-Porter

Από την έναρξή της τον Ιούνιο του 2000, η NET-A-PORTER προσφέρει στις γυναίκες απίστευτες υπηρεσίες μόδας. Με περισσότερες από 800 από τις πιο περιζήτητες μάρκες σχεδιαστών στον κόσμο, όπως Gucci, Chloe, Balenciaga, Saint Laurent, Isabel Marant, Prada και Stella McCartney, 200 εξειδικευμένες μάρκες ομορφιάς και νέες αφίξεις στο χώρο τρεις φορές την εβδομάδα, το NET-A-PORTER είναι ο κορυφαίος προορισμός πολυτελούς μόδας στον κόσμο.

Η ιδρύτρια του, Natalie Massenet, είναι μια αμερικανικής καταγωγής πρώην δημοσιογράφος μόδας των περιοδικών Women's Wear Daily και Tatler.

Ανέπτυξε την ιδέα ενός περιοδικού σε μορφή ιστοσελίδας όπου οι χρήστες μπορούσαν να κάνουν "κλικ" για να αγοράσουν, ενώ προσπαθούσαν να βρουν προϊόντα online.

 Αφού συγκέντρωσε το κόστος εκκίνησης των 1,2 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια) με τη βοήθεια του τότε συζύγου της και συνιδρυτή Mark Quinn-Newall, ξεκίνησαν την εταιρεία από το διαμέρισμα της Massanet στο Τσέλσι του Λονδίνου.

 

 

Το NET-A-PORTER αποτελεί μέρος του YOOX NET-A-PORTER GROUP, μετά τη συγχώνευση του YOOX Group και του THE NET-A-PORTER GROUP τον Οκτώβριο του 2015.

Η THE NET-A-PORTER GROUP LIMITED είναι εγγεγραμμένη εταιρεία στην Αγγλία και την Ουαλία. 

Τα έσοδα των δύο εταιρειών πριν από τη συγχώνευση ήταν περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια και οι ιστότοποί τους δέχονταν συνολικά 24 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες ετησίως. 

 Η μητρική εταιρεία της Net-A-Porter, η Richemont, έλαβε το 50% του συνόλου των διαθέσιμων μετοχών- ωστόσο, τα δικαιώματα ψήφου τους περιορίστηκαν στο 25%, δίνοντας στη Yoox τη δυνατότητα να διοικεί την εταιρεία.

 Ο ιδρυτής της Yoox Federico Marchetti έγινε διευθύνων σύμβουλος του ομίλου και η ιδρύτρια της Net-a-Porter Natalie Massenet αποχώρησε από την εταιρεία μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ