Όλα τα supermodels των '90s σε μια εικόνα! Σίντι Κρόφορντ, Ναόμι Κάμπελ, Κλαούντια Σίφερ στο εξώφυλλο του Vanity Fair Italia

Iconic φωτογράφιση!

Τα '90s χαρακτηρίζονται από πολλούς ως η κορυφαία δεκαετία του μόντελινγκ. Η Σίντι Κρόφορντ, η Ναόμι Κάμπελ, η Κλαούντια Σίφερ και άλλα γνωστά ονόματα σημάδεψαν τον χώρο της μόδας. Τα supermodels εκείνης της εποχής θεωρούνται ακόμα και τώρα "ιέρειες" του μόντελινγκ και της βιομηχανίας γενικότερα, παρόλο που κατηγορούνται από πολλούς για τα υπερβολικά αδύνατα σώματα που προωθούσαν.

Σε μια ιστορική φωτογράφιση για το Vantity Fair Italia ένωσαν τις δυνάμεις τους και πόζαραν όλες μαζί.

Όπως αναφέρει στη δημοσίευσή του στο Instagram το Vanity Fair Italia:

"Ξαφνικά επέστρεψαν. Στις πασαρέλες. Στα εξώφυλλα. Στις αναρτήσεις στο Instagram και στο TikTok. Τα supermodels έχουν γίνει ακόμη και οι πρωταγωνιστές μιας τηλεοπτικής σειράς, The Super Models στο Apple Tv+.
Πώς γίνεται όμως, σε μια εποχή επανάστασης στην ομορφιά, οι τέλειες γυναίκες να εξακολουθούν να υπαγορεύουν τις τάσεις;

Αυτό το τεύχος του Vanity Fair, μια ευρωπαϊκή έκδοση που παρουσιάζει την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία μαζί, θέτει το ερώτημα σχετικά με τον μύθο της ομορφιάς.

Instagram @vanityfairitalia

Αυτό το τριπλό εξώφυλλο και το μακροσκελές αφιέρωμα που θα δείτε στο τεύχος στα περίπτερα είναι μια τοιχογραφία στο έπος των κορυφαίων μοντέλων, αλλά και ένας προβληματισμός για την κριτική που ασκείται από πολλούς κατηγορώντας τους για το επιβαλλόμενο ενιαίο μοντέλο, την ψηλή και λεπτή κορυφή στην οποία έπρεπε να μοιάζουν όλες.

Την τελευταία δεκαετία, ωστόσο, μάθαμε να εκτιμούμε τα διαφορετικά σώματα, σχήματα και ηλικίες χάρη σε μια αντίληψη για την ομορφιά που δεν μπορεί να αγνοήσει τη συμπερίληψη της διαφορετικότητας.

Instagram @vanityfairitalia

Instagram @vanityfairitalia

Και η ποικιλομορφία, παράλογα, έχει να κάνει και με την ομορφιά που δεν μπορεί να επιτευχθεί, αυτή της κορυφής. Ομορφιά, ωστόσο, που δεν πρέπει ούτε να μας φοβίζει ούτε να μας εκφοβίζει. Όπως πολύ σωστά γράφει η Αμερικανίδα ακτιβίστρια και εκλαϊκευτής Katie Sturino, αυτή η ομορφιά δεν πρέπει να μας φοβίζει, διότι "τα σώματα των άλλων δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά μας".

Και εκεί έγκειται το θέμα: πρέπει να μάθουμε να απομακρύνουμε την κρίση όταν κοιτάμε την ομορφιά των άλλων ανθρώπων και τα σώματα των άλλων ανθρώπων. Κοκαλιάρικα ή καμπυλωτά, συμμορφούμενα ή μη, τα σώματα των άλλων δεν μας αφορούν. Γιατί η αληθινή ομορφιά δεν μας κλειδώνει σε ένα κλουβί, αλλά μας απελευθερώνει. Η ομορφιά απελευθερώνει. Όλα τα υπόλοιπα είναι μια φυλακή."

 

 

Επιπλέον η καθεμία από τις πανόμορφες γυναίκες κυκλοφορεί και με το δικό της μεμονωμένο εξώφυλλο, ώστε να μπορεί ο αναγνώστης να διαλέξει το αγαπημένο του σούπερ μόντελ.

Instagram @the90ssupermodels

Instagram @the90ssupermodels

Instagram @the90ssupermodels

Διαβάστε επίσης: Οι παλιές είναι αλλιώς! Για πρώτη φορά εξώφυλλο της Vogue στα 50 τους - Σίντι Κρόφορντ, Ναόμι Κάμπελ, Λίντα Εβαντζελίστα & Κρίστι Τέρλινγκτον (φωτό - βίντεο)

Instagram @the90ssupermodels

Instagram @the90ssupermodels

Instagram @the90ssupermodels

Instagram @the90ssupermodels

Instagram @the90ssupermodels

Instagram @the90ssupermodels

Instagram @the90ssupermodels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ