Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Συχνά λάθη που κάνετε κατά το λούσιμο και "καταστρέφετε" τα μαλλιά σας - Οι πιο συνηθισμένες αιτίες φθοράς της τρίχας

Tips για υγιή και λαμπερά μαλλιά!

Ένα γρήγορο λούσιμο με τα λάθος προϊόντα, το καθημερινό styling, τα ακατάλληλα αξεσουάρ είναι κάποιες από τις αιτίες που τα μαλλιά φθείρονται. Υπάρχουν όμως πολλές ακόμα. Ίσως να επιλέγετε ένα ακατάλληλο για τον τύπο και τις ανάγκες των μαλλιών σας σαμπουάν.

Μπορεί να χρησιμοποιείτε καυτό νερό και να απλώνετε την μαλακτική κρέμα σε όλο το μήκος τους.

Λάθη με τα μαλλιά

Πολλοί συνηθίζουν να λούζονται καθημερινά. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι το συχνό λούσιμο κάνει κακό στην τρίχα. Η συχνότητα του λουσίματος εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών και τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά, σίγουρα δεν θα αισθάνεστε άνετα αν τα αφήσετε μία μέρα άλουστα. Μπορείτε λοιπόν να λούζεστε καθημερινά ή έστω μέρα παρά μέρα.

Αν ιδρώνετε πολύ, όπως συμβαίνει το καλοκαίρι ή επειδή κάνετε κάποιο σπορ, πάλι είναι απαραίτητο να λούζεστε καθημερινά.

Σε κάθε άλλη περίπτωση πάντως, καλό είναι να αποφεύγετε το καθημερινό λούσιμο.

Τα κανονικά μαλλιά υπό κανονικές συνθήκες δε χρειάζονται λούσιμο πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα.

Τα ξηρά ή αφυδατωμένα ή τα μαλλιά με ψαλίδα μπορείτε να τα λούζετε 1-2 φορές την εβδομάδα και να εφαρμόζετε κάποια μάσκα εντατικής ενυδάτωσης.

Δεν αλλάζετε σαμπουάν και μαλακτική κρέμα. Ιδανικά θα πρέπει να αλλάζετε μάρκα και είδος από αυτά τα προϊόντα κάθε 2-3 μήνες.

Έτσι μπορεί να βρείτε κάτι άλλο που τους ταιριάζει καλύτερα. Επίσης οι συνθέσεις αλλάζουν και βελτιώνονται.

Επίσης, όσο κι αν επιμένετε στο ξέβγαλμα να ξέρετε ότι πάντα μένουν κάποια μικροσκοπικά υπολείμματα του σαμπουάν που συσσωρεύονται πάνω στις τρίχες και τελικά βαραίνουν τα μαλλιά σας.

Tips για υγιή μαλλιά

Οι μάσκες μαλλιών θα πρέπει να εφαρμόζονται όσο συχνά γράφει στις οδηγίες χρήσης το κάθε προϊόν. Η μάσκα μαλλιών θα πρέπει να εφαρμόζεται πιο συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες επειδή κολυμπάτε περισσότερο και εκτίθεστε στον ήλιο.

Αν τα μαλλιά σας είναι υγιή, μια καλής ποιότητας, εντατική μάσκα δε χρειάζεται να εφαρμόζεται πάνω από μία φορά τον μήνα. Αν τα μαλλιά είναι αφυδατωμένα, κατεστραμμένα ή έχουν ψαλίδα, μια μάσκα μία φορά την εβδομάδα μπορεί να τα βοηθήσει να επανέλθουν.

Η μάσκα είναι απαραίτητη όταν το περιβάλλον στο οποίο κινείστε είναι γενικά ξηρό. Παρόλα αυτά, υπάρχουν διάφορα είδη μασκών ανάλογα τις ανάγκες των μαλλιών.

Με το να τα τρίβετε δυνατά και άγαρμπα δεν τα βοηθάτε να στεγνώσουν πιο γρήγορα όπως νομίζετε. Τα βρεγμένα μαλλιά είναι εύθραυστα και όταν τα τρίβετε με δύναμη τα φθείρετε, όπως αναφέρει το yo.gr.

Έτσι γίνονται περισσότερο επιρρεπή στον στατικό ηλεκτρισμό.

Μόλις λοιπόν τελειώνετε το μπάνιο σας, τυλίγετέ τα σε μια απορροφητική πετσέτα για κάποια λεπτά για να στραγγίξουν τα νερά και μετά να μπορέσετε να τα χτενίσετε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ