Έκθεση Βασίλη Θεοχαράκη στην Ύδρα: Το eirinika πήγε στα εγκαίνια & σας μεταφέρει εικόνες από τη "Γλαυκή Θάλασσα" στο επιβλητικό Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο

Λαμπερές παρουσίες στο χώρο

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Βασίλη Θεοχαράκη, Γλαυκή θάλασσα, στο επιβλητικό Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας, από την Υπουργό Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ειρήνη Νικολοπούλου (@irenenikolopoulou)

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα και τον χαιρετισμό της Προϊσταμένης των Γενικών Αρχείων του Κράτους/ Ιστορικού Αρχείου –Μουσείου Ύδρας, Αν. Προϊσταμένη ΓΑΚ/ Αρχείων Αργοσαρωνικού, κυρίας Ντίνας Αδαμοπούλου, της Υπουργού Τουρισμού, κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία αναλυτικά αναφέρθηκε στο έργο του ζωγράφου και στην αξία της σύζευξης πολιτισμού και τουρισμού, του Βασίλη Θεοχαράκη, και του επιμελητή της έκθεσης, Τάκη Μαυρωτά, παρουσία των Δημάρχου Ύδρας, κυρίου Γιώργου Κουκουδάκη, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, τ. Υπουργού, κυρίου Ανδρέα Ανδριανόπουλου, κυρίου και κυρίας Μάκη Μάτσα, κυρίου και κυρίας Γιάννη Φιλίππου, κυρίας Ιωάννας Βαρδινογιάννη, Ευρωβουλευτή κυρίου Γιώργου Κύρτσου και της συζύγου του, κυρίας Αμαλίας Παππά, κυρίου Νίκου Καραπιδάκη, κυρίου και κυρίας Σίμου Παληού, κυρίας Ειρήνης Νταϊφά, κυρίας Δήμητρας Φιλίππου, κυρίας Ελένης Δρακοπούλου, κυρίου και κυρίας Στρατή Παττακού, συνθέτη Μίνωα Μάτσα, ζωγράφου και γλύπτριας Βάνας Ξένου, κυρίας Γιάννας Μαυροΐδη, κυρίων Μαρίνα, Αννίτα και Ντένη Θεοχαράκη, κυρίου και κυρίας Φοίβου Κυδωνιάτη, κυρίας Δέσποινας Γιαννακοπούλου, κυρίας Ειρήνης Τσέτη, κυρίου και κυρίας Νίκου Χαρλαύτη, κυρίας Μαρίνας Μήλιου Θεοχαράκη, κύριων Βασίλη και Δημήτρη Παπαδόπουλου Θεοχαράκη, κυρίας Βέτας Κασιδοπούλου, κυρίου και κυρίας Ντίνου Ροδοπούλου, κυρίας Μαρίας Δεβλέτογλου, κυρίου και κυρίας Φώτη Παπαθανασίου, κύριου Γιάννη Κονταξόπουλου, κυρίας Ελένης Κωνσταντινίδη, κυρίου Δημήτρη Αλεξανδρή, κυρίας Κατερίνας Σεραφετινίδου, κυρίου και κυρίας Παναγιώτη Λαμπρινίδη, κυρίας Νεφέλης Μασία, κύριου και κυρίας Νάσου Μιχελή, κυρίου και κυρίας Γιώργου Κεφάλα, κυρίου Γιάννη Σαχίνη, κυρίου και κυρίας Νικόλαου Κατσαρού, κυρίας Έπης Νικολακοπούλου κ. α.

«Η πορεία του Θεοχαράκη στην τέχνη εκφράζει μια διαδρομή αυτογνωσίας, καταφέρνοντας με τα έργα του να δημιουργεί μια αυτόνομη πραγματικότητα που έχει άμεση εκλεκτική συγγένεια με αυτή την ίδια την οπτική αλήθεια. Ο ίδιος, κατεξοχήν τοπιογράφος, βαφτισμένος στις ελληνικές αισθήσεις, κατάφερε να εδραιώσει τη δική του εικαστική διάλεκτο.

Πρόκειται για στέρεες τοπιογραφικές εικόνες με καθαρά και διαυγή χρώματα λαμπρότητας, αυστηρά μελετημένη δομή σύνθεσης και απλοποιήσεις που ανατρέπουν την καθιερωμένη προοπτική και ανακαλούν το αεικίνητο της θάλασσας μέσα στο Ασάλευτο και το Αιώνιο», αναφέρει ο επιμελητής της έκθεσης και Διευθυντής του Εικαστικού Προγράμματος του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη, κύριος Τάκης Μαυρωτάς.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Νοεμβρίου 2023 και συνοδεύεται από πολυσέλιδο ομότιτλο κατάλογο των εκδόσεων Μέλισσα, με κείμενα των Christopher Hudson (τ. Διευθυντής Εκδόσεων του Μητροπολιτικού Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης), Τάκη Μαυρωτά, Claudio Strinati (τ. Έφορος των Μουσείων της Ρώμης), Παναγιώτη Τέτση, Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα και Άγγελου Δεληβορριά. Επιμέλεια έκθεσης: Τάκης Μαυρωτάς Διάρκεια έκθεσης: 16 Σεπτεμβρίου 2023 – 16 Νοεμβρίου 2023.

Πηγή φωτογραφιών: Studio_Panoulis

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ