Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Χωρίσατε; Ώρα για ταξίδι! Δείτε τα 3 οφέλη στην ψυχολογία σας

Επιβάλλεται!

Πάντα ένας χωρισμός είναι δύσκολος ...

Το θέμα είναι όμως να μην κλειστούμε στον εαυτό μας και στο σπίτι μας.

Έτσι, το καλύτερο timing για να πάμε ένα ταξίδι είναι εκείνο μετά το χωρισμό!

Μάλιστα, υπάρχουν οφέλη στην υγεία μας.

Αυτοεκτίμηση

Όταν κάποιος λέει «δεν φταις εσύ, αλλά εγώ» ή «απλώς δεν είσαι το κατάλληλο άτομο για μένα»  ή κάτι άλλο παρόμοιο, δύσκολο να μην νιώσετε το πλήγμα στην αυτοπεποίθησή σας.

Οι περισσότεροι παίρνουν όλα τα σχόλια προσωπικά, ιδιαίτερα από αυτούς που τους ενδιαφέρουν. Ωστόσο, για να νιώσετε καλύτερα, πρέπει να αφιερώσετε χρόνο. Είναι σημαντικό να φροντίσετε τον εαυτό σας.

Τα ταξίδια μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε δύναμη εν μέσω ενός χωρισμού, χτίζοντας την αυτοεκτίμηση, για να ξέρετε ότι δεν χρειάζεστε κάποιον για να γεμίσει τη ζωή σας.Τα ταξίδια μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε δύναμη εν μέσω ενός χωρισμού, χτίζοντας την αυτοεκτίμηση, για να ξέρετε ότι δεν χρειάζεστε κάποιον για να γεμίσει τη ζωή σας.

Σας επιτρέπουν να εξερευνήσετε νέα μέρη του εαυτού σας. Σκεφτείτε εκδρομές ή ομαδικά ταξίδια που μπορεί να ήταν στη λίστα σας.

Θυμηθείτε ότι οι σχέσεις είναι επιλογές, όχι αναγκαιότητες, για να σας καθορίζουν ή να σας γεμίζουν.


freepik

Χρόνος για την αποδοχή

Ανεξάρτητα από το αν η σχέση σας διαλύθηκε σταδιακά ή φαινομενικά εν μία νυκτί, είναι μια απώλεια όπως κάθε άλλη. Οι απώλειες χρειάζονται χρόνο για να τις αποδεχτείτε και πρέπει να πενθήσετε.

Δυστυχώς, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει όταν διατηρείτε την ίδια ρουτίνα και επιμένετε στο ίδιο περιβάλλον. Τα ταξίδια, ωστόσο, σας επιτρέπουν να ξεφύγετε από όλα αυτά.

Σας παρέχουν φυσικό και πνευματικό χώρο για να επεξεργαστείτε το πώς αισθάνεστε. Το να έχετε την ευκαιρία να ξεφύγετε από υπενθυμίσεις του χωρισμού ή του πρώην, μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε την κατάσταση από μια εξωτερική οπτική γωνία.

Σύνδεση με κάτι μεγαλύτερο

Βιώνοντας διαφορετικούς πολιτισμούς, μαθαίνετε περισσότερα για τους άλλους ανθρώπους και τι μας συνδέει όλους μεταξύ μας.

Αυτές οι εμπειρίες βοηθούν το μυαλό να «κολυμπήσει» έξω από τα βάθη της θλίψης, καθώς θυμάστε να απολαμβάνετε τα καλά μέρη της ζωής.

Πηγή: yo.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ