Λιβύη: Η τραγική ιστορία της νοσηλεύτριας που σκοτώθηκε στην ανθρωπιστική βοήθεια - Είχε παντρευτεί πριν λίγους μήνες, έχασε αδερφό & θείο (φωτό)

Μία γυναίκα από το Ηράκλειο Κρήτης είναι ανάμεσα στα πέντε θύματα του φρικτού τροχαίου δυστυχήματος της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.

Οι σοροί τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο διερμηνέων, που συμμετείχαν στην αποστολή από πλευράς υπουργείου Εξωτερικών, επαναπατρίζονται με αεροσκάφος C-27 από τη Λιβύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο φρικτό τροχαίο έχασαν τη ζωή τους δύο στρατιωτικές νοσηλεύτριες-γιατροί, ένας άνδρας των ελληνικών ειδικών δυνάμεων και δύο διερμηνείς. 

Η είδηση προκάλεσε χθες σοκ. Η ελληνική ανθρωπιστική αποστολή που μετέβη στη Λιβύη προκειμένου να παράσχει βοήθεια στην πληττόμενη από τις πλημμύρες χώρα έφθασε χθες το μεσημέρι στη χώρα και αμέσως επιβιβάστηκε σε λεωφορείο με κατεύθυνση την Ντέρνα. Στον δρόμο του ταξιδιού, που αναμενόταν να κρατήσει περί τις τέσσερις ώρες, το λεωφορείο ενεπλάκη σε ένα τρομακτικό τροχαίο. Υπήρξε μετωπική σύγκρουση με άλλο όχημα και το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες. Στο λεωφορείο μετέβαιναν 19 άτομα, τα 16 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στη Λιβύη: Οι 2 από τους 5 νεκρούς είναι παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας - Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Κυρ. Μητσοτάκης: Είναι διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές

Ανάρτηση για τα μέλη της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας που έχασαν τη ζωή του ή τραυματίστηκαν στο τροχαίο στη Λιβύη, έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές. Και ταυτόχρονα να αγωνιούμε για την υγεία ανθρώπων μας, που θέλησαν να απαλύνουν την αγωνία άλλων ανθρώπων. Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ταξίδεψαν στη Λιβύη για να βοηθήσουν μετά το χτύπημα της φύσης που πλήγωσε και τη δική μας χώρα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

«Σε ένα τραγικό δυστύχημα θρηνούμε, δυστυχώς, 5 μέλη της ελληνικής αποστολής. Ένα δράμα που συνέβη, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης.

Όλη η χώρα πενθεί. Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και στους 10 τραυματίες μας. Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η τραγική ιστορία της νοσηλεύτριας

Συντετριμμένοι από το φριχτό δυστύχημα που σημειώθηκε στη Λιβύη όπου έχασε την ζωή της η 40χρονη Κρητικιά στρατιωτικός και τέσσερα ακόμα άτομα, εμφανίζονται οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία καθώς κανένας ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως η ελληνική αποστολή που πήγε για ανθρωπιστική βοήθεια στην Λιβύη ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα.

libyh-hrakleiotissa4

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη», ανέφερε μιλώντας στο cretapost ξάδερφος της 40χρονης που ζει στο Ηράκλειο λέγοντας πως «οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες για όλους μας και προσπαθούμε να το διαχειριστούμε».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως η οικογένεια της 40χρονης είχε θρηνήσει και άλλα θύματα καθώς ο αδερφός της είχε σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα και ο θείος της ήταν ο ηρωικός πιλότος που έπεσε εν ώρα καθήκοντος.

libyh-hrakleiotissa-2

Ενημερώθηκαν από το Επιτελείο

Μπορεί αρχικά να υπήρξε μία σύγχυση ως προς τις πληροφορίες που έρχονταν από τη Λιβύη ως προς το τροχαίο δυστύχημα και την ενημέρωση των πολιτών ωστόσο, ευτυχώς, η οικογένεια της 40χρονης έμαθε για τον τραγικό θάνατό της από το Επιτελείο. «Εμείς ενημερωθήκαμε για αυτό το τραγικό γεγονός από το Επιτελείο», τόνισε ο ξάδερφος της 40χρονης.

libyh-hrakleiotissa-3

Στην Αθήνα η κηδεία της

Στην Αθήνα αναμένεται να τελεστεί η κηδεία της 40χρονης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο cretapost o ξάδερφός της.

«Η ξαδέρφη μου ζούσε και δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα και εκεί θα τελεστεί η κηδεία της», ανέφερε συντετριμμένος ενώ ήδη οι συγγενείς της ετοιμάζονται να ανέβουν στην πρωτεύουσα για να της απευθύνουν το ύστατο χαίρε.

libyh-hrakleiotissa-1

Πριν λίγους μήνες είχε παντρευτεί

Η 40χρονη – με καταγωγή από την Κρήτη –  εδώ και αρκετά χρόνια υπηρετούσε στις Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα στην Πολεμική Αεροπορία ως νοσηλεύτρια στην 251 ΓΝΑ ενώ ζούσε και δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις λίγο καιρό πριν είχε παντρευτεί. Πιο συγκεκριμένο, είχε παντρευτεί τον αγαπημένο της τον περασμένο Ιούλιο, αναφέρει το cretapost

Η ανατριχιαστική ανάρτησή της για το πώς επέλεξε να γίνει στρατιωτικός

Η ίδια πριν μερικά χρόνια σε ανάρτησή της απαντούσε σε όλους όσοι την ρωτούσαν πώς και επέλεξε να καταταγεί στην Πολεμική Αεροπορία.

Όπως ανέφερε ο λόγος ήταν ο θείος της που ήταν ένας πιλότος ο οποίος πέθανε ηρωικά εν ώρα καθήκοντος.

Ο θείος της ήταν ο γνωστός Βασίλης Ανδρεαδάκης που στις 23 Μαΐου την ώρα που πραγματοποιούσε πτήση πάνω από την Λαμία το σκάφος παρουσίασε βλάβη. Ενώ ο πύργος ελέγχου του λέει να εγκαταλείψει το σκάφος εκείνος, βλέποντας πως αν το έκανε αυτό το αεροσκάφος θα έπεφτε μέσα στην πόλη της Λαμίας, αρνήθηκε και το οδήγησε έξω από την πόλη, βρίσκοντας τραγικό θάνατο κατά την πτώση του.

Μάλιστα, η ίδια σε ανάρτησή της αναφέρει: «Στην ερώτηση γιατί διάλεξα την Αεροπορία πάντα απαντώ ότι ήμουν προορισμένη να την υπηρετήσω πριν ακόμα γεννηθώ … Ένας μεγάλος άντρας, όπως ο αείμνηστος θείος μου, σε γαλουχεί με υψηλά ιδεώδη όχι μόνο με τον ενάρετο βίο του, αλλά κυρίως με τον «ευκλεή θάνατο» που επιλέγει…»!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ