Ο Σπύρος Σούλης μας συμβουλεύει: 9 tips για να οργανώσουμε άψογα τη μικρή μας κουζίνα - Εγγυημένα αποτελέσματα!

Το παν είναι η οργάνωση!

Η καλή οργάνωση μιας μικρής κουζίνας αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα, που αν καταφέρετε να το κερδίσετε θα κάνετε πολύ πιο εύκολη τη ζωή σας στο μαγείρεμα αλλά και το συμμάζεμα του χώρου.

Τα παρακάτω tips σύμφωνα πάντα με το spirossoulis.com, θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τη μικρή σας κουζίνα με τον πιο εύκολο και εγγυημένο τρόπο.

Κάντε μια καλή εκκαθάριση

Πριν ξεκινήσετε την οργάνωση πρέπει να απαλλαγείτε από τα πράγματα που δεν χρειάζεστε. Όπως ισχύει με τις ντουλάπες των ρουχων, έτσι και εδώ αδειάστε ολα τα ντουλάπια και τα συρτάρια και ξεφορτωθείτε ό,τι έχει χαλάσει, λήξει ή δεν χρησιμοποιείτε πλέον. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσετε χώρο και θα έχετε μόνο τα πράγματα που όντως θα σας φανούν χρήσιμα.

Αποθηκεύστε τα εποχιακά είδη ψηλά

Ξεχωρίστε στην άκρη τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούνται συχνά. Για παράδειγμα χριστουγεννιάτικα κουπάτ για μπισκότα και το σετ σερβιρίσματος για τη βεράντα που βγαίνει μόνο το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να μένουν στα κεντρικά σας ντουλάπια. Μια λύση είναι να τα τοποθετήσετε σε ένα κουτί και να τα βάλετε στην αποθήκη, στον αποθηκευτικό χώρο ενός πολυμορφικού επίπλου ή στο πατάρι.

Αν δεν θέλετε να τα απομακρύνετε από την κουζίνα τοποθετήστε τα ψηλά στα ράφια δηλαδή σε σημεία που δεν έχετε άμεση πρόσβαση ή ακόμα και πάνω από τα ντουλάπια αν βέβαια υπάρχει κενό και δεν φτάνουν μέχρι το ταβάνι. Αυτό θα ελευθερώσει περαιτέρω χώρο στην κουζίνα για τα καθημερινά απαραίτητα.


freepik

Επιλέξτε τους κατάλληλους διοργανωτές συρταριών και ντουλαπιών

Οι μικρές κουζίνες χρειάζονται και τους κατάλληλους διοργανωτές. Ανάλογα με τις ανάγκες αναζητήστε τα κατάλληλα εξαρτήματα που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χώρο και να μειώσετε την ακαταστασία.

Για παράδειγμα μπορεί να έχετε περισσότερο ανάγκη από επιπλέον εσωτερικά ράφια για να οργανώσετε τα ποτήρια και τα πιάτα.

Χρησιμοποιήστε ένα τρόλεϊ

Όταν τα ντουλάπια δεν είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες σας τότε πάρτε ένα τρόλει. Εκεί μπορείτε να οργανώσετε οτιδήποτε περισσεύει πάνω στον πάγκο. Από τρόφιμα μέχρι κούπες και πιάτα, το μικρό αυτό αντικείμενο υπόσχεται να σας βοηθήσει να διατηρείτε τον χώρο σας καλά τακτοποιημένο.

Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος των φύλλων των ντουλαπιών

Τοποθετήστε γάντζους ή μικρές ράγες στο πίσω μέρος των φύλλων των ντουλαπιών σας για να κρεμάσετε γάντια φούρνου, κουτάλια ή σανίδες κοπής.

Ελέγξτε αν σας εξυπηρετεί η διάταξη

Προφανώς και δεν εννοούμε να ξηλώσετε τα ντουλάπια και να βάλετε καινούργια. Αυτό που πρέπει να τσεκάρετε είναι αν όντως σας εξυπηρετεί το σημείο όπου έχετε αποθηκευμένα τα πράγματά σας. Για παράδειγμα οι κατσαρόλες καλό είναι να βρίσκονται κοντά στον φούρνο και τα πιάτα και τα ποτήρια στο ντουλάπι πάνω από το πλυντήριο πιάτων.


freepik

Διατηρήστε τον πάγκο καθαρό

Αν δεν θέλετε η μικρή σας κουζίνα να δείχνει μονίμως ακατάστατη τότε θα πρέπει ο πάγκος να δείχνει άδειος ακόμα και αν έχετε επάνω τη μηχανή του καφέ, το λάδι, το ξύδι και τους μύλους για το αλάτι και το πιπέρι.

Τοποθετήστε ράγα πάνω από τον νεροχύτη ή τον πάγκο

Μια ράγα με γάντζους θα σας βοηθήσει να βάλετε σε τάξη τον πάγκο της κουζίνας και να τα τακτοποιήσετε τα μπαχαρικά σας ή άλλα αντικείμενα που δεν χώρεσαν στα ντουλάπια σας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ