Η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας ως ομιλήτρια σε παγκόσμιο φόρουμ του Λονδίνου - Το λευκό safari look & τα εκατομμύρια των views

Η ομιλία στο CogX Global Leadership Summit!

Η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας είναι μια γυναίκα πρότυπο, που προωθεί την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και συμμετέχει σε διάφορες σημαντικές εκδηλώσεις για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα. Την προηγούμενη μέρα βρέθηκε στο Λονδίνο, όπου έδωσε μια εξαιρετική ομιλία κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου CogX Global Leadership Summit.

Η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας απευθυνόμενη στους προγραμματιστές τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία συστημάτων, τους έκανε παρατήρηση ότι δεν συμβάλλουν καθόλου στην ανάπτυξη συμπάθειας για τους εκτοπισμένους και τους πάσχοντες σε όλο τον κόσμο.

Στο φεστιβάλ, λοιπόν, CogX, τόνισε τη σημασία της τεχνολογίας για την ανθρωπότητα μέσα στα επόμενα χρόνια, αλλά και την κατεύθυνση που πρέπει να λάβει.

Φορώντας ένα υπέροχο λευκό safari φόρεμα και μένοντας πιστή στο προσωπικό της στυλ και τη θηλυκότητά της, δεν δίστασε να τα επιπλήξει άτομα που ευθύνονται για διάφορα προβλήματα που μαστίζουν την ανθρωπότητα.

Ακόμα και για ένα τέτοιο σοβαρό event, η Βασίλισσα Ράνια δεν χάνει ευκαιρία να εντυπωσιάσει με τις κομψές στυλιστικές της επιλογές. Το λευκό φόρεμα συνδύασε με μαύρο cigarette παντελόνι από κάτω και μια φαρδιά, επιβλητική, μαύρη ζώνη στη μέση, που της προσέδωσε δυναμισμό. Τόσο η τσάντα της, όσο και οι γόβες της ήταν και αυτά στα μαύρα.

Όσα είπε η Βασίλισσα Ράνια στην ομιλία της

"Δεν μπορώ να μην παρατηρήσω την αντίθετη συμπόνια για τους πρόσφυγες που έφυγαν από την Ουκρανία σε σχέση με εκείνους που έφυγαν από το Σουδάν. Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του πολέμου στο Σουδάν, λιγότερο από το 30% των εκκλήσεων των δωρητών [έχουν χρηματοδοτηθεί], ενώ η έκκληση έκτακτης ανάγκης στην Ουκρανία χρηματοδοτήθηκε κατά 70%.

"Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε υπερυπολογιστή για να εξηγήσουμε τέτοιες διακρίσεις".

"Όταν δαιμονοποιούμε τους ανθρώπους επειδή αναζητούν μια καλύτερη ζωή για τις οικογένειές τους, εξομαλύνουμε τον πόνο τους", είπε. "Κανονικοποιούμε 11 παιδιά κατά μέσο όρο να πνίγονται κάθε εβδομάδα σε επικίνδυνες διασχίσεις της Μεσογείου.

"Ίσως [το] ερώτημα για αυτή τη συγκέντρωση είναι τι καλό έχει η τεχνητή νοημοσύνη αν δεν μπορούμε να προκαλέσουμε αυθεντική ενσυναίσθηση; Γι' αυτό, για να πετύχουμε τα επόμενα 10 χρόνια, πρέπει να κάνουμε το σωστό, τώρα".

"Κάθε απόφαση που παίρνουμε ή δεν παίρνουμε σήμερα θα καθορίσει το μέλλον μας".

"Ακόμη και οι μεγαλύτερες τεχνολογικές μας εξελίξεις φαίνονται δυνητικά καταστροφικές, με ορισμένους από τους ανθρώπους που γέννησαν την τεχνητή νοημοσύνη να προειδοποιούν τώρα ότι μπορεί να μας καταστρέψει όλους", είπε.

Υπενθύμισε τους ανθρώπους στο περιθώριο που δεν έχουν τίποτα και παρόλα αυτά καταφέρνουν να μοιράζονται τα πάντα". Αν οι πιο ανίσχυροι του κόσμου έχουν τέτοια δύναμη, τι λέει αυτό για τους υπόλοιπους από εμάς;".

"Η πρόσκληση της αμφιβολίας είναι ο τρόπος με τον οποίο δοκιμάζουμε τη δύναμη των πεποιθήσεων".

Διαβάστε επίσης: Βασίλισσα Ράνια: Έκανε το απόλυτο φθινοπωρινό look - Λευκό πουκάμισο & λιλά πλισέ φούστα (φωτό)

"Η ικανότητά μας να ηγούμαστε είναι τόσο αποτελεσματική όσο και η ικανότητά μας να ακολουθούμε. Για να πετύχουμε τα επόμενα 10 χρόνια σωστά, θα πρέπει όλοι μας να νιώσουμε πολύ πιο άνετα με το να κάνουμε λάθος".

"Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ουσιαστικά σαν μια αμοιβάδα όσον αφορά την οργανική εξέλιξη", είπε. "Οι αμοιβάδες χρειάστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια για να γίνουν δεινόσαυροι. Με την Τεχνητή Νοημοσύνη, η σημερινή αμοιβάδα θα μπορούσε να μετατραπεί σε T-rex μέσα σε 10 ή 20 χρόνια. Η ψηφιακή επανάσταση λειτουργεί με ρυθμό χιλιάδες φορές ταχύτερο από την οργανική εξέλιξη.

"Δεν έχουμε χρόνο να προσαρμοστούμε".

Η ομιλία της Βασίλισσας Ράνια στο CogX Global Leadership Summit συγκέντρωσε εκατόμμυρια views.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ