Νέα φωτό της Βασιλικής οικογένειας της Σουηδίας: 50 χρόνια Γουσταύος - οι παστέλ, γκρι, θαλασσί, vieux rose αποχρώσεις των κυριών (φωτό)

Στις 15 Σεπτεμβρίου 1973 διαδέχθηκε στον θρόνο τον παππού του Γουσταύο ΣΤ΄ Αδόλφο. 

Το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2023, η Σουηδία θα γιορτάσει τη δική της βασιλική επέτειο, τη χρυσή επέτειο του βασιλιά Καρλ ΙΣΤ' Γκούσταφ. Πρόκειται για μια σημαντική εθνική στιγμή. Έχουν γυριστεί αρκετά τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ. Έχει εκδοθεί πληθώρα βιβλίων και περιοδικών. Έχουν ηχογραφηθεί podcasts.

Από τη δεκαετία του 1970, το σουηδικό στέμμα απέκτησε τη νομιμοποίησή του και τη λαϊκή υποστήριξή του με το να θεωρείται ότι είναι υπεράνω της πολιτικής. Αυτή η σύγχρονη μοναρχία ήταν το αποτέλεσμα των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που εφαρμόστηκαν τη δεκαετία του 1970, οι οποίες απαρνήθηκαν τις σπατάλες και τις τελετουργίες.

Η σουηδική βασιλική οικογένεια θα γιορτάσει τα 50 χρόνια από την στέψη του Κάρολου ΙΣΤ΄ Γουσταύου. 

Ο Κάρολος ΙΣΤ΄ Γουσταύος είναι ο βασιλιάς της Σουηδίας. Η αρίθμησή του ως ΙΣΤ΄ βασίζεται στη μυθική ιστορία της χώρας· στην πραγματικότητα είναι ο Κάρολος Ι΄.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 1973 διαδέχθηκε στον θρόνο τον παππού του Γουσταύο ΣΤ΄ Αδόλφο. Είναι ο μόνος γιος από τα πέντε παιδιά του Γουσταύου-Αδόλφου πρίγκιπα του Βέστερμποττεν και της Σίβυλλας των Βέττιν, κόρης του Καρόλου-Εδουάρδου δούκα της Σαξονίας-Κόμπουργκ & Γκότα.

Στις 1 Ιανουαρίου 1980 έγινε συνταγματική αναθεώρηση στη Σουηδία ως προς την διαδοχή του θρόνου και με αυτόν τον τρόπο σήμερα διάδοχος του σουηδικού θρόνου είναι η Πριγκίπισσα Βικτώρια, κόρη του Καρόλου ΙΣΤ΄ Γουσταύου και της Βασίλισσας Σύλβιας.

Για τους ερτασμούς το παλάτι γιόρτασε με μια οικογενειακή φωτογραφία όλων των μελών της royal family. Όπως θα δείτε στο κλικ είναι όλα τα παιδιά του βασιλιά, τα εγγόνια του και η σύζυγός του,  Σύλβια Σόμερλαθ. 

 

 

Οι κυρίες επέλεξαν φορέματα σε παστέλ, γκρι, θαλασσί, vieux rose αποχρώσεις. 

 

 

Μάλιστα σε μια άλλη φωτό βλέπουμε την  Αυτού Μεγαλειότη, να φωτογραφίζεται με την Πριγκίπισσα Βικτώρια και την κόρη της, Πριγκίπισσα Εστέλ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ